Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ceny dekorowania sali

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gosiagol
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 12:55    Temat postu: Ceny dekorowania sali Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry.
Szukam odpowiedzi na pytanie-jak kształtuja się ceny dekoracji sali weselnej, jaki to przedział cenowy, bo w ogóle nie mam pojęcia ile to kosztuje i ile mniej więcej na to przeznaczyć oaraz czy ktoś nie będzie nas kantował i zawyżał kosztów. Zadawałam tyo pytanie w firmach ale brak odpowiedzi-to zależy od sali, dekoracji itd. Ale podajcie mi ile mniej więcej to jest, w jakich granicach cenowych.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za odpowiedź.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pinesska
guru
guru

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 13:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja płacę 800 zł za ubranie sali materiałami, kwiatami sztucznymi na stołach w wysokich wazonach i świeczki. Uważamy ze to nie dużo jak za tak piękne ubranie.

Przepraszam zabrzmiałao to jak reklama. Embarassed

Powrót do góry
loute
guru
guru

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 14:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to rzeczywiście niedużo. ja byłam w firmie dekoratorskiej, to po podsumowaniu kwota była 6000 zł Shocked będę miała dokładnie to samo za cenę 3 razy niższą u znajomej, która prowadzi kwiaciarnię. mogę dać kontakt jeśli to mazowieckie lub podlaskie uśmiech

Powrót do góry
elizusiek
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ceny sa różne. Nasza dekoratorka powiedziała - jak powiecie, że mam Wam zrobić dekorację za 1000 zł zrobię, a jak powiecie, że za 6000 zł też zrobię. To zależy czego oczekujesz, jakie są Twoje wymagania.
guru
guru

PostWysłany: Pon 16 Maj 2011, 20:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja wymagałam od dekoratorki przystrojenia domu, wielkie kiście z helowych balonów po ślubie przed kościłem, strojnie wejścia do sali, strojenie sali , zwisające kule z kwiatów z sufitu, przed drzwiami do sali kule kwiatowe z materiałami do ziemi, na każdym stole piękny stroik w szkle, strzelające tuby, kotara za młodymi, strojenie auta i pełno innych sama dekoratorka to koszt 1000 zł + 700 zł kwiaciarnia czyli całe strojenie zamyka mi sie w 1700 zł a jest tego cała masa.

Powrót do góry
Azadi
guru
guru

PostWysłany: Wto 17 Maj 2011, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shocked

Ups, kolejna weryfikacja budżetu majaczy na horyzoncie.
Chyba się spytam czy nie ma dyżurnych materiałów dekoracyjnych w kościele zakładanych przez parafialne koło pań oczko a na salę to tez muszę się dowiedzieć jak to jest. Bo nie chcę dać za dekorację sali więcej niż 500zł. Ale chyba da się gdzieś znaleźć znajomą kwiaciarnię oczko

Powrót do góry
Kasia_2706
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 18 Maj 2011, 14:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie jest tak jak przedmówczyni powiedziała - za ile chcemy, za tyle dostaniemy. Organizując zaręczyny i przyjęcie zaręczynowe zamknęłam się z dekoracjami w 600zł ( w tym 4 olbrzymie wiązanki - w kwiaciarni jedna warta min 150zł, bukiet na stół, dekoracje na stół (świece z kwiatami) + robocizna). Cena usługi to zwykle towar+dojazd+ robocizna. Przed moim ślubem pamiętam, że redukowaliśmy należność dla Pani florystki poprzez własny zakup wszelkich organz, tiuli do dekoracji oraz zawiezienie jej na giełdę naszym samochodem. Dzięki temu zaoszczędziliśmy troche na niej.

Mogę także dodać, że nie polecam zamawiania wszystkiego w kwiaciarni, lepiej wynająć kogoś zaprzyjaźnionego ze zmysłem artystycznym. Przynajmniej mamy też większy wpływ na nią i jej dzieło, niż odbierając w dniu ślubu gotowca.

A może komuś spodobają się moje propozycje bukietów?

www.kasiakwiaty.blog.onet.pl
Powrót do góry
Gosiagol
początkujący
początkujący

PostWysłany: Czw 19 Maj 2011, 7:18    Temat postu: Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Odpowiedz z cytatem

Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Ja się dowiedziałam od mojej siostry, że oni zapłacili za dekorację 1.600 zł-dla mnie to za dużo.
Ale właśnie jak napisałyście cena zależy od tego co się chce więc mam nadzieję, że uda nam się znaleźć coś taniego i ładnego.
A na ile przed ślubem tak mniej więcej zamawiacie, zamawiałyście dekkorację sali?
Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia
Gosia
Powrót do góry
Pinesska
guru
guru

PostWysłany: Czw 19 Maj 2011, 8:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja szukałam już 5 miesięcy pzred slubem, jak ją znalazłam to pisałam z nia maile i jak już wszytsko ustalibyśmy to na 3 miesiące przed umówiliśmy sie na sali gdzie ma byc welese ona przywiozla i pokazała to na co się umówiłyśmy, dogadaliśmy jeszcze szczegóły i podpisałyśmy umowę.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: