|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 20:45 Temat postu: |
|
|
Choć to bardzo przykre rodzice/teściowie nie zawsze akceptują wybór dziecka i choćbyśmy nie wiem jak się starali może się zdarzyć, że my, albo nasze połówki nie zostaną do końca zaakceptowane. Ale przecież takie rzeczy widać i wie się o nich już długo przed ślubem, trzeba więc czasem bardzo szczerze i poważnie porozmawiać o wyobrażeniach dotyczących przyszłości zanim się jeszcze na małżeństwo zdecydujemy. To bardzo trudna i delikatna sprawa, ale czasem lepiej dokładnie wszystko przegadać i ustalić jakiś plan działania, niż potem rozwodzić się przez teściową.
San, wierzę, że w Twoim przypadku to tylko chwilowe załamanie i wszystko wróci do normy. Życzę Ci tego z całego serca  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
San maniak

|
Wysłany: Pon 6 Wrz 2010, 18:18 Temat postu: |
|
|
Serdecznie dziękuję, ale na teściów jestem obojętna. Teściowa wprawdzie nadal mnie zachwala i jest słodka i kochana, ale teraz to ja wiem na czym stoje i wiem, że ona po trupach do celu.
Ale jak juz pisałam ich do szczescia mi nie trzeba a te kilka razy w roku z nimi jakoś wytrwam. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MagdalenkaS guru

|
Wysłany: Pon 6 Wrz 2010, 18:23 Temat postu: |
|
|
To ja widzę, że mam super teściów. Już od dawna teść przedstawia mnie jako synową, a teściowa śmieje się, jak siostra P. na nią narzeka, żeby mnie nie straszyła. W ogóle znam prawie całą rodzinę P. i wszyscy prawie są w porządku, czyli jeden stres mniej na weselu
A wam dziewczyny mam nadzieję, że dobrze się jednak ułoży z teściami! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Sro 8 Wrz 2010, 21:56 Temat postu: |
|
|
| San napisał: |
Moi tesciowie tez tacy byli az do dwóch dni przed ślubem, Ale na szczescie wziełam slub z M a nie z tesciami wiec oni tylko na swieta. |
San, a co się stało dwa dni przed ślubem? Pisałaś już gdzieś, bo może przeoczyłam? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Sro 8 Wrz 2010, 22:55 Temat postu: |
|
|
| Czarno-biała napisał: | Moja przyszła teściowa wyraziła nadzieję, ze może się jeszcze rozejdziemy i tego ślubu nie będzie, gdy wyraziłam odmienne zdanie na temat zespołu (chciałam DJ'a, co ona uważała za niedopuszczalne). Od tamtej pory unikam jej jak mogę. Nigdy nie przepadałam za nią, ale wydawało mi sie, że nasze stosunki były poprawne. A tu masz. I powiedziała to w obecności mojej mamy, to możecie sobie wyobrazić co ona sobie pomyślała...
Generalnie na brak pomocy narzekać nie mogę, przeciwnie - wtrąca się od samego początku, chce za wszytko płacić i DECYDOWAĆ. Niepojęta sytuacja. Na szczęście ja się nie krępuję jak już przyjdzie do dyskusji - mówię jej od razu co myślę. Nie można im dać wejść sobie na głowę. |
a ile razy usłyszałam od przyszłej teściowej"to jeszcze nic nie wiadomo.., może im się odmieni" (chodziło oczywiście o to, ze może się rozstaniemy...A zanim poszłam na studia do Lublina żeby być bliżej Ł. to mnie strasznie namawiała żebym jednak wybrała Wrocław...długo było tak, że nie mogłam jej znieść.teraz niby nasze stosunki są ok, ale żal po kilku jej akcjach pozostał..
A teśc ostatnio oglądając zdjęcia ze ślubu powiedział, że ja i moja siostra nie jesteśmy podobno "Ewa jest ładna i będzie z niej ładna kobieta..."spoko..nie przeczę, ale..
ojj dziewczyny, dużo było akcji dużo...to co napisałam to takie delikatne teksty..a teraz się dziwią, że nie mówię do nich mamo i tato...nie mogę się przemóc... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Czw 9 Wrz 2010, 18:39 Temat postu: |
|
|
ignorować, ignorować i jeszcze raz ignorować. Ja tak robię w stosunku do przyszłej teściowej. Ona by chciała dominować i rządzić, ale nie ze mną takie numery a teksty puszcza mimo uszu, choć czasem ciężko czasem nawet Narzeczony na nią ryknie żeby się powstrzymała... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arwenna1 bywalec

|
Wysłany: Pon 4 Kwi 2011, 20:52 Temat postu: |
|
|
moi ciągle mają nadzieję, że Ł.się rozmyśli. Poważnie. I też na początku jak byliśmy ze sobą to niby tacy szczęśliwi. Ale jak już zaręczyny, a ślub!   matko! i ciągle:wy się jeszcze dobrze zastanówcie. Ja wiem, że każdy rodzic pragnie szczęścia dla swojego dziecka,ale rodzice Ł. to pragną przede wszystkim tego, żeby on siedział z nimi do końca życia i się nimi OPIEKOWAŁ( !) a ludzie lat 50 na tą chwilę, więc to nie jakaś galopująca starość? a jeszcze ja nie mam rodziców- zmarli, rodziny, kasy niewiele i to ich boli. _________________ Kasiula |
|
| Powrót do góry |
|
 |
borusia maniak

|
Wysłany: Pon 4 Kwi 2011, 20:57 Temat postu: |
|
|
Arwenna, przywykną. Dla nich to też na pewno rewolucja, że już nie będą na pierwszym miejscu. Trzeba im troszkę czasu Ja też miałam trudne początki z teściami, a właściwie to z teściową. Od jakiegoś czasu zaczynamy się dogadywać, mam nadzieje że już nie zajdzie mi za skórę  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Pon 4 Kwi 2011, 21:08 Temat postu: |
|
|
| trzymam kciuki żebyś znalazła wspólny język z teściową |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sheryl maniak

|
Wysłany: Pon 4 Kwi 2011, 21:48 Temat postu: |
|
|
........
Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 18:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|