|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KlauD. . . =] początkujący

|
Wysłany: Czw 24 Mar 2011, 21:01 Temat postu: |
|
|
Witam w poszukiwaniu większej liczby opinii na temat zespołu który będzie grał na moim weselu (zespół Maxton z tematu) zaskoczyło mnie bardzo to co tu przeczytałam Nikola22 chyba oszalała albo nie myje uszu i źle usłyszała co inni do niej mówili. W moich okolicach zespół ten ma bardzo dobre opinie a ja za jego wynajęcie (5 osób) płacę 4000 zł za jeden dzień i uważam że w dzisiejszych czasach cena jest bardzo przystępna  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Czw 24 Mar 2011, 21:51 Temat postu: |
|
|
KlauD. . . =] napisał: | Witam w poszukiwaniu większej liczby opinii na temat zespołu który będzie grał na moim weselu (zespół Maxton z tematu) zaskoczyło mnie bardzo to co tu przeczytałam Nikola22 chyba oszalała albo nie myje uszu i źle usłyszała co inni do niej mówili. W moich okolicach zespół ten ma bardzo dobre opinie a ja za jego wynajęcie (5 osób) płacę 4000 zł za jeden dzień i uważam że w dzisiejszych czasach cena jest bardzo przystępna  |
Czy przystępna? Jestem z Wrocławia, duże miasto więc ceny wyższe i tu płaci się 3-4 tysiące, więc myślę, że to raczej górna, racjonalna granica.. W mniejszych miastach widziałam już za 1500, więc 9 tysięcy za zwykły zespół to zwyczajny wyzysk. Ale to klienci napędzają to, mam tylko, że wybierający wybierają racjonalnie na podstawie filmików, opinii zaufanych osób a nie licząc, że za tą cenę będą mieli coś nadzwyczajnego.
Ale mi to śmierdzi zwykłą reklamą, albo wątkiem sprawdzającym czy da się tyle wyciągnąć z młodych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
żaba uzależniony

|
Wysłany: Czw 24 Mar 2011, 23:15 Temat postu: |
|
|
A możliwe Ewelinka _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alicjamedia uzależniony

|
Wysłany: Sro 30 Mar 2011, 18:50 Temat postu: |
|
|
żaba napisał: | ewelinka89 napisał: | Ale mi to śmierdzi zwykłą reklamą, albo wątkiem sprawdzającym czy da się tyle wyciągnąć z młodych. |
A możliwe Ewelinka | NIe wiem o jaką kapelę chodzi, ale miałem przyjemność pracować na przyjęciu, gdzie grał jeden ze znanych polskich zespołów, honorarium było miej więcej o połowę wyższe od kwoty z postu, O 22 zagrali coś w rodzaju koncertu. Zrobili "szoł" ludzie oszaleli, po godzinie poszli sobie tak niespodziewanie jak się wcześniej objawili.
Na scenie od początku rozstawione były graty, goście informowani byli, że zespół weselny miał kłopoty po drodze i interwencyjnie gra DJ ale może dojadą..
To była niespodzianka dla wszystkich i ogromna frajda zwłaszcza dla nastolatek
Później znowu grał DJ. _________________ alicjamedia.pl
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
picasso bywalec

|
Wysłany: Sro 30 Mar 2011, 19:44 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Jestem z Wrocławia, duże miasto więc ceny wyższe i tu płaci się 3-4 tysiące, więc myślę, że to raczej górna, racjonalna granica. |
Ja tez jestem z Wrocławia ale według mojej wiedzy, a mam ją sporą to tu sie płaci jednak więcej. Czasem znacznie więcej.
Takie wrocławskie zespoły jak "Celebrate", "Czerwone Buty", "La Lux" etc. że wymienię te bardziej znane, nie zagrają wesela za 4000.
Czy przedstawiona tu oferta jest warta owych 9000 ? Jeśli znajdzie nabywców to tak ! Taki to jest zwariowany rynek, ale to każdy musi we własnym rozsądku ocenić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmartanowicka początkujący

|
Wysłany: Pon 15 Sie 2011, 14:06 Temat postu: |
|
|
Witam!
cena faktycznie bardzo wysoka, ale jesli w składzie jest 8 osób to się zgadza. Dochądzą koszty dań, ewentualnie transportu i wychodzi 11 000 jak nic. Warto poszukać intensywniej na necie i można znaleźć zespoły tansze, grające na poziomie i można się zmieśćić w granicach 7500. Na przykład It's Freak, X Project/ pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez mmartanowicka dnia Pon 22 Paź 2012, 11:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
wesolaONA kandydat

|
Wysłany: Wto 30 Sie 2011, 13:13 Temat postu: |
|
|
My bedziemy mieli zespol z Dabrowy Gorniczej;) 5 tys za 10 godzin kazda nastepna chyba 300 zl. Ale warto bo ich znamy:) Dodam ze piosenkarz a zarazem wlasciciel jest laureatem szansy na sukces:P sa rewelacyjni:) Jesli ktos chce namiar moge podac na PW.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gaja_85 guru

|
Wysłany: Wto 20 Wrz 2011, 20:18 Temat postu: |
|
|
My na pierwszy dzień mamy mój wymarzony zespół. Biorą 4,5tys., a na poprawiny gra już inny - cena jeszcze nie jest ustalona bo to nasi znajomi i pewnie wyjdzie dopiero w praniu (głupio nam się tak dopytywać za ile grają ) _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Wto 20 Wrz 2011, 21:08 Temat postu: |
|
|
Też mamy to samo- nasi znajomi ze statku grają, 4-osobowy skład. Cholera, głupio pytać. Ale 3000zł dam spokojnie.
Generalnie jest taka zasada- wiem, bo grałam na weselach właśnie w takim porządnym zespole- a przynajmniej 2-3 lata temu tak było- jeśli zespół bierze mniej niż 500zł za osobę w zespole, raczej grają z dyskietek. Wiem, jak wiele pracy wymaga przygotowanie takiego wesela. Zanim zaczęłam grać myślałam,że to "łatwe pieniądze".
Boże, jak bardzo się myliłam. Po zagraniu pierwszych kilku wesel czułam,że zarobiłam uczciwie z naddatkiem każdą złotówkę z tych 500. Myślę,że teraz spokojnie zamiast 500 można wstawić 600. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
picasso bywalec

|
Wysłany: Czw 22 Wrz 2011, 13:46 Temat postu: |
|
|
kuchar1906 napisał: | Na naszym weselu grał zespół Azyl Weselny z podkrakowskiego Pierzchowa i potwierdził opinie że nie trzeba wydawać wielkich pieniędzy na doskonały zespół weselny. Za wesele i poprawiny zapłaciliśmy 3800 zł. Przede wszystkim muzyka na żywo bez żadnych podkładów i świetnie prowadzone przyjęcie weselne. Polecam innym przyszłym parom młodych |
I zarejestrowałeś się akurat na tym forum specjalnie po to żeby o tym doniosłym fakcie powiadomić całe szacowne grono ?
Brawo !  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|