|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Czw 28 Sty 2010, 14:42 Temat postu: |
|
|
Pytałam naszego księdza i powiedział, że świadkowie nie muszą być wyspowiadani i nie ma takiego obowiązku. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Czw 28 Sty 2010, 14:45 Temat postu: |
|
|
muszę zadzwonić do swojej parafii i wypytać o rezerwację terminu i inne szczegóły...  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Pią 29 Sty 2010, 0:24 Temat postu: |
|
|
cóż, pewnie jak w 90% przypadków, zależy to od widzi-mi-się proboszcza kurcze, oni to mają władzę, takie niemalże swoje małe państwa tworzą i ustalają prawo jak szeryfowie w starych westernach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Pią 29 Sty 2010, 0:41 Temat postu: |
|
|
przecież już od wieki wieków wiadomo, że kościół to państwo w państwie... a u nas jeszcze z rydzykiem na czele, masakra jakaś chociaż cicho jakoś o nim ostatnio... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Pią 29 Sty 2010, 0:55 Temat postu: |
|
|
Jej, jak tak Was czytam to ciesze się, że u mnie w parafii nie robią najmniejszych problemów. Poza panią z kancelarii - ale ją omijamy i załatwiamy wszystko z księdzem. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gaja_85 guru

|
Wysłany: Pon 22 Lis 2010, 17:26 Temat postu: |
|
|
ja byłam tydzień temu "u ksiedza" i dowiedziałam się, że mam przyjść w marcu 2011, wówczas będą prowadzić już zapisy na 2012 rok. Jakby nie było, to rok i 3 m-ce przed weselem, ale proboszcz powiedział, że jeśli zależy nam na danej godzinie, lepiej to wcześniej załatwić i mieć pewne.
Powiedzcie mi proszę - czy idąc do kancelarii w tym czasie (marzec 2011) już się płaci za tą msze, czy to dopiero na te 3 m-ce przed ślubem dostarczając wszystkie dokumenty?  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Pon 22 Lis 2010, 19:08 Temat postu: |
|
|
| gaja_85 napisał: | Powiedzcie mi proszę - czy idąc do kancelarii w tym czasie (marzec 2011) już się płaci za tą msze, czy to dopiero na te 3 m-ce przed ślubem dostarczając wszystkie dokumenty?  |
Zwykle ofiarę zanosi się kilka dni przed ślubem, kiedy spotyka się z księdzem, żeby dogadać ostatnie szczegóły i ewentualnie donieść brakujące dokumenty. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Pon 22 Lis 2010, 21:38 Temat postu: |
|
|
| Juliette napisał: | | gaja_85 napisał: | Powiedzcie mi proszę - czy idąc do kancelarii w tym czasie (marzec 2011) już się płaci za tą msze, czy to dopiero na te 3 m-ce przed ślubem dostarczając wszystkie dokumenty?  |
Zwykle ofiarę zanosi się kilka dni przed ślubem, kiedy spotyka się z księdzem, żeby dogadać ostatnie szczegóły i ewentualnie donieść brakujące dokumenty. |
U Nas przy wizycie 1 i spisywaniu 1 części protokołu. Siostra bezprośrenio zapytała
: Opłatę regulujecie dzisiaj,czy w późniejszym terminie Ona by nie przepuściła okazji,by o pieniądzach nie wspomnieć...
powiedzieliśmy,że w późniejszym terminie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gaja_85 guru

|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 7:28 Temat postu: |
|
|
no tak, o to, to się od pierwszej wizyty dopytują, a jeśli chodzi o inne ważne dla nas kwestie podczas ślubu - te lekceważą  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
niunia32 maniak

|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 9:57 Temat postu: |
|
|
| gaja_85 napisał: | ja byłam tydzień temu "u ksiedza" i dowiedziałam się, że mam przyjść w marcu 2011, wówczas będą prowadzić już zapisy na 2012 rok. Jakby nie było, to rok i 3 m-ce przed weselem, ale proboszcz powiedział, że jeśli zależy nam na danej godzinie, lepiej to wcześniej załatwić i mieć pewne.
Powiedzcie mi proszę - czy idąc do kancelarii w tym czasie (marzec 2011) już się płaci za tą msze, czy to dopiero na te 3 m-ce przed ślubem dostarczając wszystkie dokumenty?  |
jak widać wszystko zależy od parafii i księdza.
przepisując ostatnio intencje do gazetki, natknęłam się na doczepioną karteczkę z datą ślubu na 2012. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|