|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sasetka maniak

|
Wysłany: Czw 30 Paź 2008, 18:46 Temat postu: |
|
|
|
 |
Castia maniak

|
Wysłany: Pią 31 Paź 2008, 8:58 Temat postu: |
|
|
to ja doceniam swoją mamę w takim razie, bo pierścionek pochwaliła i sukienka jej się podoba  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dianicho maniak

|
Wysłany: Nie 2 Lis 2008, 20:42 Temat postu: |
|
|
Castia napisał: | to ja doceniam swoją mamę w takim razie, bo pierścionek pochwaliła i sukienka jej się podoba  |
moja tak samo  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
irysek kandydat

|
Wysłany: Czw 6 Lis 2008, 19:16 Temat postu: |
|
|
aurora211 napisał: | Witam wszystkich:) Ja mam ślub w maju przyszłego roku i mam nadzieję że będzie piękna,słoneczna pogoda. Jeśli chodzi o suknię to mam zamiar szyć u krawcowej, bo wychodzi to o wiele taniej niż w salonie. Na początku grudnia jadę już na pierwsze "mierzenie". A jeszcze nie jestem do końca przekonana jak ta moja wymarzona suknia ma wyglądać...  |
no wlasnie ja mam w tym samym dniu slub a spodziewam sie burzy majowej
a co do suknie zaczelam sie rozgladac za nia, chce najpierw pare poprzymierzac fasonow a ja juz sie zdecyduje to albo kupie w salonie albo bede szyla. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Castia maniak

|
Wysłany: Czw 6 Lis 2008, 21:37 Temat postu: |
|
|
ja nie przymierzałam jeszcze mojej wybranej sukienki, ale jestem do niej już przekonana w 100 % ;p _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lexi78 kandydat

|
Wysłany: Sob 8 Lis 2008, 5:19 Temat postu: suknia |
|
|
Mam wesele 09.05.2009 r. i mam upatrzoną jedną "szmatkę"  
Narzeczonego skręca, ale mu nie powiem co i jak - niech ma niespodziankę.
zastanawiam się tylko nad jednym czy szyć w salonie czy u krawcowej, bo kosztowo wyjdzie prawie tyle samo (różnica może 300 zł u krawcowej) _________________ lexi |
|
Powrót do góry |
|
 |
dianicho maniak

|
Wysłany: Nie 9 Lis 2008, 19:35 Temat postu: |
|
|
zdecydowalabym sie na salon - jesli roznica jest tak niewielka - to polegalabym na specjalistkach w tej dziedzinie krawcowa mogla szyc juz niejedna suknie - ale na pewno nie tyle ile w salonach ich szyja.. wedlug mnie salony maja wieksza renome.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lexi78 kandydat

|
Wysłany: Nie 9 Lis 2008, 21:45 Temat postu: |
|
|
idę jutro - korzystając z długiego weekendu obczaić inne salony i decyduję co robię
Szczerze mnie na ten salon wzięło.
Czy są może gdzieś fora dotyczące polecanych i negowanych salonów sukien ślubnych - teren Katowice i okolice _________________ lexi |
|
Powrót do góry |
|
 |
agbar uzależniony

|
Wysłany: Wto 11 Lis 2008, 19:33 Temat postu: |
|
|
Wykorzystałam długi weekend i wczoraj zrobiłam rundkę po salonach. Efekt taki, że sukienka wybrana, zadatek wpłacony, za miesiąc do odbioru. W końcu zdecydowałam się na zakup. I to tylko dzięki temu, że często wchodzę na to forum. Zauważyłam reklamę z przeceną w salonie w moim mieście i postanowiłam sprawdzić. No i mam. Co prawda sukienka, nie będzie zupełnie nowa, bo za 2 tygodnie zostanie wypożyczona, ale dzięki temu mogłam liczyć na niższą cenę.
A tak w ogóle to stwierdziłam, że nie warto wybierać sukienkę patrząc na cenę. Kiedy patrzyłam na sukienki w najtańszym salonie, który nastawiony jest tylko na wypożyczanie, to kolor sukienek mnie zszokował. Jak można takie szare suknie proponować dziewczynom, które chcą w ten jeden dzień w życiu wyglądać jak księżniczki? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lexi78 kandydat

|
Wysłany: Wto 11 Lis 2008, 22:10 Temat postu: |
|
|
Mnie z rajdu dało do myślenia jedno, sukienka w salonie po 1000 zł i babka mówi, że MODEL jest za tysiaka... ale potem dodaje, że jak sukienka będzie szyta co ten sam MODEL bedzie kosztował ok. 1800 zł...
Czyli jeżeli dobrze rozumiem, to babka chciała wcisnąć sukienkę mierzoną przez inne przyszłe panny młode - teoretycznie brudną, może gdzieś podniszczoną... _________________ lexi |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|