|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Okruszynka88 kandydat

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 20:04 Post subject: 26.12.2011 , co myślicie? :) |
|
|
Moj narzeczony chcial brac slub w zimie ( tak sie domyslilam bo ciagle wspominal o tym ), jednak ja chcialam w lecie zeby bylo cieplo i wolgole... Jednak po dluzszym zastanowieniu chyba tez zdecydowalabym sie na zime...
Powiedzcie co myslicie o slubie w św.Szczepana 26.12.2011 ? Niewiem dokladnie co to za dzien ale chyba poniedzialek, bo ostatni grudnia to sobota
Moi rodzice brali slub 26.12, a my z moim Skarbem wlasnie wtedy 26.12 zeszlismy sie na dobre ze soba... Mysle ze data bylaby swietna a Wy jak sadzicie?
Myslicie ze w swieta koszta wesela w restauracji beda drozsze?
Oraz czy usugi fotografa/kamerzysty tez beda drozsze czy w normalnych cenach bo to okres swiateczny  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
dorotam guru

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 20:07 Post subject: |
|
|
ja nie mam nic przeciwko tej dacie...każdy ustala wg.swoich upodobań. to jest okres świateczny więc trzeba pamiętać,żeby sporo szybciej uprzedzić i dać gościom zaproszenia -bo ludzie często na ten czas wyjedzają do rodzin,albo po świętach na wypoczynek jakiś.
możesz wysłać wiadomość na priv do Patki.. Ona brała ślub w tym dniu może coś podpowie z cenami  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
straszna_dama guru

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 20:21 Post subject: |
|
|
Ślub zimą to świetny pomysł. Jednak 26 grudnia przyszłego roku to będzie poniedziałek, więc jeśli goście weselni mieliby iść następnego dnia do pracy, może warto pomyśleć na przykład o 31 grudnia (w 2011 będzie to sobota). Co do cen - możesz wysłać kilka maili z zapytaniem, nie jest to zobowiązujące, a da obraz sytuacji. Podejrzewam, że nie będą one różniły się mocno od tych "letnich". Powodzenia i daj znać co postanowiliście  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Sony85 maniak

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 20:22 Post subject: |
|
|
ja mam mieszane uczucia...niby nikt wam niemoze narzucić daty i powinniście mieć taką jak chcecie i która coś dla was znaczy..ale jednak okres świateczny jest trudnym przedsięwzięciem...wydatki wtedy są jednak więsze..wiadomo święta..a tu wesele jeszcze..chyba zeby to potraktowac jak wcześniejszą impreze sylwestrową..hihi...trudno bedzie też z obsługą na weselu..fotograf kosmetyczka fryzjerka..większośc chce miec jednak wolne w okresie międzyświątecznym... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
stokrotkaa82 kandydat

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 21:00 Post subject: |
|
|
Witam, sama brałam ślub w tegoroczną Wielkanoc i przyznam, że to istna maskra. Makijaż i fryzura oczywiście za podwójną cenę. Ja to ja, sobie cos zorganizowałlam wcześniej, ale wielu gości, znaczy kobiet - gości, się skarżyło, że to niewygodny termin. Każdy chciałby iść do fryzjera i się przygotować, a tu klapa. Nawet dzień wcześniej się nigdzie nie uczeszą. (Dj i foto też biorą więcej)
Osobiście sądze, że to piękny termin, taki świąteczny i uroczysty, ale MEGA niewygodny i to nie tylko dla Was.
Zastanówcie się jeszcze  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kathleen maniak

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 21:24 Post subject: |
|
|
W życiu by mi nie przyszło do głowy, że w święta może być drożej! !
My mamy pierwszy weekend po Wielkanocy
 |
|
| Back to top |
|
 |
straszna_dama guru

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 21:32 Post subject: |
|
|
| Kathleen wrote: | W życiu by mi nie przyszło do głowy, że w święta może być drożej! !
|
Przecież to szczególny okres i nawet Ci, którzy pracują też pewnie by woleli spędzić ten czas ze swoją rodziną. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
dorotam guru

|
Posted: Sun 24 Oct 2010, 21:33 Post subject: |
|
|
jakoś nie spojrzałam na tą stronę medalu... rzeczywiście to spore utrudnienie ogranizacyjne... w sumie nawet kwiaty czy tort itp... wszystko w święta zamknięte przecież..  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Your_princess uzależniony

|
Posted: Mon 25 Oct 2010, 7:49 Post subject: |
|
|
Byłam 2 lata temu na weselu 26 grudnia - to był akurat piątek.
Pamiętam, że było zimno, padał śnieg...a ja w sandałkach-szpilkach po śniegu chodziłam dużo gości im nie przyszło, bo to święta; sylwester...
My mieliśmy ślub w czerwcu pół roku po ich weselu i doszłam wtedy do wniosku, że ja bym nie chciała wesela w tym okresie. Musiałabym coś grubego na wierzch założyć, grubsze rajstopy i w ogóle... w lecie to co innego... jakbym miała jeszcze raz wybierać wybrałabym czerwiec.
Oczywiście każdy wybiera datę, która mu pasuje.
p.s.:2 lata przed naszym ślubem, gdy ustalaliśmy datę z rodzicami, chcieliśmy 7 marca 2009 (8 marca poprawiny-odtąd jesteśmy razem) NO ALE TO PRZECIEŻ POST! _________________ Jesteśmy małżeństwem od dnia 27.06.2009r.
 |
|
| Back to top |
|
 |
deina guru

|
Posted: Mon 25 Oct 2010, 8:54 Post subject: |
|
|
Byliśmy z mężem dwa lata temu na ślubie w środku zimy i szczerze powiem, że fajowe to nie było. Kościół ogromny i przeciągi po nim latały, goście stali dygocząc i szczękając zębami, a na dodatek para młoda bardzo wierząca i msza była celebrowana z podwójnym namaszczeniem, kazanie podwójnie długie, a na sam koniec samochody nie chciały zaskoczyć. Osobiście na taką opcję bym się nie zdecydowała. _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce