|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
anoa87 kandydat

|
Wysłany: Wto 7 Wrz 2010, 15:35 Temat postu: |
|
|
Marylka mi też ciśnienie podskoczyło i dlatego powiedziałam im, że jak im nie pasuje to niech w ogóle nie przychodzą! I skończyło się gadanie. Zobaczymy ile wytrzymają
A najlepsze to to, że mojemu przyjacielowi (przyszłemu świadkowi) nic nie przeszkadza, zapytał mnie jeszcze czy pomóc mi w załatwianiu czegoś i że będzie się starał sprostać wszystkim moim wymaganiom;) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marylka gaduła

Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 334 Skąd: Derby, Wielka Brytania
|
Wysłany: Wto 7 Wrz 2010, 15:55 Temat postu: |
|
|
I to się nazywa prawidłowa postawa. Przynajmniej nikt Ci nie będzie rzępolił nad uchem. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 9 Wrz 2010, 11:44 Temat postu: |
|
|
| anoa87 napisał: | | i właśnie przez podobną sytuację na świadka wybrałam przyjaciela a nie żadną z 4 moich psiapsiółek. Dlaczego? bo glupio jest słyszeć, że nie potrafię się zachować i powinnam poczekać na nie ze ślubem (jestem najmłodsza w towarzystwie). Niby powiedziane w żartach ale zabolalo... W dodatku zaczęły wybrzydzać, że mam wesele na sali oddalonej 5 km od ich miejsca zamieszkania, a przecież sala jest tu na miejscu (tylko mniejsza o jakieś 50 osób do usadzenia!) i próbowały na siłę zmusić mnie do ślubu w parafii P. (one też z niej są), bo przecież jak one pojadą na ślub do Łodzi- to jakieś 30km! i na koniec stwierdziły- to my już będziemy czekać pod salą na Was. Idzie się wk*** Nie wiedziałam, że ludzie tak potrafią zaskakiwać swoim zachowaniem :/ |
jeeeezu, co Ty masz za koleżanki z piekła rodem?!  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anoa87 kandydat

|
Wysłany: Czw 30 Wrz 2010, 11:38 Temat postu: |
|
|
może nie aż z piekła, ale lubią zawsze wtrącić swoje 3 grosze mimo, że ich sprawa nie dotyczy. To już chyba taki typ ludzi...
Ważne, że się nie daję w końcu to MÓJ dzień a nie ich  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kwiatuszek85 bywalec

|
Wysłany: Wto 5 Paź 2010, 16:06 Temat postu: |
|
|
u nas świadkami najprawdopodobniej będzie moja przyjaciółka i przyjaciel Andree. To taki zestaw na tą chwile. Zastanawia mnie jednak to czy nie będzie wyglądało to zbyt śmiesznie ponieważ Magda jest wysoka i trochę "przy kości" a Tomek niski i szczupły, może to trochę zabawnie wyglądać, choć z drugiej strony przecież cały ślub nie musi być tylko jedną wielką powagą hehe taK mi się przynajmniej wydaje. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sklep-Jubilerski bywalec

|
Wysłany: Czw 14 Paź 2010, 14:31 Temat postu: |
|
|
| Na pewno nie będzie źle,widziałam bardziej kontrastowe zestawienia na ślubach i zawsze były lekki uśmiechy,ale to z czystej sympatii:) Ja miałam szczęście,ponieważ świadkiem na moim ślubie był kuzyn wiec nie musiałam szukać daleko. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Czw 14 Paź 2010, 16:02 Temat postu: |
|
|
Kwiatuszku, osobiście nie przyszło mi nawet do głowy, jak nasi świadkowie będą razem wyglądać, bo nie był to dla mnie priorytet. To będą ludzie, którzy się razem z nami cieszą z naszego szczęścia, którym radość sprawia pomaganie nam, którzy po prostu byli od początku świadkami naszej miłości, a teraz zostaną świadkami naszego ślubu... To ludzie, którzy wiem, że nas nie zostawią, że będą z nami przez całe życie - bliżej lub dalej. I którzy będą nam mogli w trudnych chwilach przypomnieć - "pamiętaj, co ślubowałeś", jeśli będą takie chwile... Tak to pojmuję, takie mam kryteria. I tylko pod tym względem powinni do siebie "pasować"  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Czw 14 Paź 2010, 16:24 Temat postu: |
|
|
moją świadkową była moja siostra cioteczna (szczerze powiedziawszy została ona wybrana metodą plusów i minusów spośród 3 bliskich mi osób) natomiast świadkiem był młodszy o 10 lat od mojego męża brat. Może i wygląda młodo (ma ledwie 18 lat skończone, od świadkowej młodszy o jakieś 5 lat) ale cóż z tego? ważne że spisał się w swojej roli w 200% i ważne, że jest to jedna z najbliższych osób dla męża i dla mnie. Jedynie świadkowa przez chwilę się martwiła że może być od niego wyższa, bo sama jest wysoka i jak sama mówi, krępuje ją patrzenie na ludzi z góry i nie lubi jak chłopak jest niższy. Ale to było chyba raczej na zasadzie żartów, bo świadek również jest wysoki  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sopocianka maniak

|
Wysłany: Czw 14 Paź 2010, 17:13 Temat postu: |
|
|
U mnie świadkiem będzie szwagier P. i dziewczyna mojego brata (mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tym względzie ). Różnica wieku ok. 15 lat, wzrostu także spora, ale nic to!
Początkowo brałam pod uwagę kilka swoich koleżanek, stwierdziłam jednak, że wolę swoją przyszłą bratową. Wszystko zostanie w rodzinie. _________________
Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gaja_85 guru

|
Wysłany: Sro 17 Lis 2010, 19:38 Temat postu: |
|
|
a czy jest jakaś zasada, że świadkami muszą być ludzie młodzi?
Co jeśli za świadków wziełabym osoby ok. 40stki?
Czy w tej kwestii również są jakieś przesądy?  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|