Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

kto na świadka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 141, 142, 143  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
anoa87
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 7 Wrz 2010, 15:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marylka mi też ciśnienie podskoczyło i dlatego powiedziałam im, że jak im nie pasuje to niech w ogóle nie przychodzą! I skończyło się gadanie. Zobaczymy ile wytrzymają język
A najlepsze to to, że mojemu przyjacielowi (przyszłemu świadkowi) nic nie przeszkadza, zapytał mnie jeszcze czy pomóc mi w załatwianiu czegoś i że będzie się starał sprostać wszystkim moim wymaganiom;)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marylka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 7 Wrz 2010, 15:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I to się nazywa prawidłowa postawa. Przynajmniej nikt Ci nie będzie rzępolił nad uchem.

Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 9 Wrz 2010, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

anoa87 napisał:
i właśnie przez podobną sytuację na świadka wybrałam przyjaciela a nie żadną z 4 moich psiapsiółek. Dlaczego? bo glupio jest słyszeć, że nie potrafię się zachować i powinnam poczekać na nie ze ślubem (jestem najmłodsza w towarzystwie). Niby powiedziane w żartach ale zabolalo... W dodatku zaczęły wybrzydzać, że mam wesele na sali oddalonej 5 km od ich miejsca zamieszkania, a przecież sala jest tu na miejscu (tylko mniejsza o jakieś 50 osób do usadzenia!) i próbowały na siłę zmusić mnie do ślubu w parafii P. (one też z niej są), bo przecież jak one pojadą na ślub do Łodzi- to jakieś 30km! i na koniec stwierdziły- to my już będziemy czekać pod salą na Was. Idzie się wk*** Nie wiedziałam, że ludzie tak potrafią zaskakiwać swoim zachowaniem :/

jeeeezu, co Ty masz za koleżanki z piekła rodem?! Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
anoa87
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 30 Wrz 2010, 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może nie aż z piekła, ale lubią zawsze wtrącić swoje 3 grosze mimo, że ich sprawa nie dotyczy. To już chyba taki typ ludzi...
Ważne, że się nie daję oczko w końcu to MÓJ dzień a nie ich oczko

Powrót do góry
Kwiatuszek85
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 5 Paź 2010, 16:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas świadkami najprawdopodobniej będzie moja przyjaciółka i przyjaciel Andree. To taki zestaw na tą chwile. Zastanawia mnie jednak to czy nie będzie wyglądało to zbyt śmiesznie ponieważ Magda jest wysoka i trochę "przy kości" a Tomek niski i szczupły, może to trochę zabawnie wyglądać, choć z drugiej strony przecież cały ślub nie musi być tylko jedną wielką powagą hehe taK mi się przynajmniej wydaje.

Powrót do góry
Sklep-Jubilerski
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 14 Paź 2010, 14:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na pewno nie będzie źle,widziałam bardziej kontrastowe zestawienia na ślubach i zawsze były lekki uśmiechy,ale to z czystej sympatii:) Ja miałam szczęście,ponieważ świadkiem na moim ślubie był kuzyn wiec nie musiałam szukać daleko.
Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Czw 14 Paź 2010, 16:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kwiatuszku, osobiście nie przyszło mi nawet do głowy, jak nasi świadkowie będą razem wyglądać, bo nie był to dla mnie priorytet. To będą ludzie, którzy się razem z nami cieszą z naszego szczęścia, którym radość sprawia pomaganie nam, którzy po prostu byli od początku świadkami naszej miłości, a teraz zostaną świadkami naszego ślubu... To ludzie, którzy wiem, że nas nie zostawią, że będą z nami przez całe życie - bliżej lub dalej. I którzy będą nam mogli w trudnych chwilach przypomnieć - "pamiętaj, co ślubowałeś", jeśli będą takie chwile... Tak to pojmuję, takie mam kryteria. I tylko pod tym względem powinni do siebie "pasować" oczko

Powrót do góry
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Czw 14 Paź 2010, 16:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moją świadkową była moja siostra cioteczna (szczerze powiedziawszy została ona wybrana metodą plusów i minusów spośród 3 bliskich mi osób) natomiast świadkiem był młodszy o 10 lat od mojego męża brat. Może i wygląda młodo (ma ledwie 18 lat skończone, od świadkowej młodszy o jakieś 5 lat) ale cóż z tego? ważne że spisał się w swojej roli w 200% i ważne, że jest to jedna z najbliższych osób dla męża i dla mnie. Jedynie świadkowa przez chwilę się martwiła że może być od niego wyższa, bo sama jest wysoka i jak sama mówi, krępuje ją patrzenie na ludzi z góry i nie lubi jak chłopak jest niższy. Ale to było chyba raczej na zasadzie żartów, bo świadek również jest wysoki uśmiech

Powrót do góry
sopocianka
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 14 Paź 2010, 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie świadkiem będzie szwagier P. i dziewczyna mojego brata (mam nadzieję, że nic się nie zmieni w tym względzie Rolling Eyes ). Różnica wieku ok. 15 lat, wzrostu także spora, ale nic to! Wink

Początkowo brałam pod uwagę kilka swoich koleżanek, stwierdziłam jednak, że wolę swoją przyszłą bratową. Wszystko zostanie w rodzinie.

Razem od 19 kwietnia 2008.
Mąż i żona od 20 lipca 2013.
Powrót do góry
gaja_85
guru
guru

PostWysłany: Sro 17 Lis 2010, 19:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czy jest jakaś zasada, że świadkami muszą być ludzie młodzi?
Co jeśli za świadków wziełabym osoby ok. 40stki?
Czy w tej kwestii również są jakieś przesądy?pytajnik Mad
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 81, 82, 83 ... 141, 142, 143  Następny
Strona 82 z 143

Skocz do: