|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Pon 24 Maj 2010, 21:48 Temat postu: |
|
|
W umowie mam że trzeba zapewnić posiłek i tak właśnie zrobię Nie będę płaciła co prawda 100% bo za 4 osoby by mnie wyszło 652 zł a dla mnie to dużo.Więc będzie połowa dań a menu mamy bogate i nie sądzę ,żeby ktoś miał się uskarżać na brak jedzenia.Tylko nie wiem jak z tą flaszką ,mam się tak wprost ich zapytać czy piją ? Bo głupio jakoś |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pablo&Aga gaduła

|
Wysłany: Wto 25 Maj 2010, 14:13 Temat postu: |
|
|
Myśmy liczyli obsługę jako gości. tez muszę zjeść bo padną  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
deina guru

|
Wysłany: Wto 25 Maj 2010, 14:53 Temat postu: |
|
|
Tam, gdzie wesele robimy, zaproponowano nam dwie opcje: albo pełna opłata jak za gości, albo wybór dań z menu. Zdecydowaliśmy się na to drugie, zresztą po konsultacji z naszym djem i fotografem. Szczegóły jeszcze dogadamy. _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mediastory początkujący

|
Wysłany: Wto 25 Maj 2010, 21:08 Temat postu: |
|
|
Jestem z zespołu, ale macie racje. Całe meni które dostają goście nie jest konieczne dla zespołu. Czesto w tym czasie my gdy goście jedzą śpiewamy łagodniejsze piosenki do tzw kotleta  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolcia25 bywalec

|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 13:52 Temat postu: |
|
|
My też liczyliśmy zespół jako gości i będą mieli to samo menu co inni  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sylwia1273 kandydat

|
Wysłany: Sob 24 Lip 2010, 12:46 Temat postu: |
|
|
| Ja myślę że zespół może mieć mniej posiłków, po co dodatkowo liczyć ich jako gości |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SlubnyCzas.pl początkujący

|
Wysłany: Sro 8 Wrz 2010, 14:03 Temat postu: Re: Jak traktować zespół na weselu |
|
|
| acustic napisał: | Witam wszystkich - chcę napisać coś od naszej strony ( zespół )
Nie neguję że w czasie wesela my jestesmy w pracy , za którą bierzemy wynagrodzenie ale widzę że nie wszyscy zdają sobie sprawę jak ta praca wygląda - my nie jestesmy 8 godzin ale często 14-16 nikt tego nie widzi że musimy przyjechać 2-3 godziny wczesniej a w przypadku błogosławieństwa jeszcze wczesniej , więc jesli idzie o to traktowanie kapeli na weselu to proponuję postawcie świńskie koryto i od czasu do czasu wlejcie tam jakieś zlewki.Nikt nie wymaga cudów ale o ten obiad i coś w miedzy czasie chyba nie zbiedniejecie , w brew pozorom my tez jesteśmy ludźmi - a tak swoja drogą to fajnie się poczujecie jak w trakcie wesela przyjedzie dostawca pizzy. |
Witajcie
No, na taki pomysł to bym nie wpadł... być może dlatego, że do tej pory zawsze dostawaliśmy masę posiłków i często wódkę weselną na koniec (a nie mam żadnych kruczków prawnych na ten temat w umowie ). Być może mam to szczęście, że trafiam na takie przyjacielskie pary, które cieszą się ze swojego szczęścia w tym dniu i chcą aby nawet zespół lub dj, fotograf lub kamerzysta też się cieszył razem z nimi...
Dodam, że mam również to szczęście, że często Para Młoda zapraszała nas abyśmy zostali do końca wesela - ale nie po to abyśmy jeszcze popracowali, ale byśmy się pobawili na ich weselu.
Wracając do tematu...
Moim zdaniem, to wyłącznie kwestia kultury. I uwierzcie mi, że jeśli postaracie się zapewnić chociaż minimum obiadowych atrakcji weselnych lub podobne podejście do swojego pięknego dnia jak powyżej: fotograf, kamerzysta, czy ktokolwiek inny z pewnością się Wam odpłaci swoją pracą, zaangażowaniem w Wasz temat itd...
Co do lokali, to bardzo często ta grupa zawodowa (foto, video, zespół) wspiera lokale, reklamując je w filmach, fotkach, czy w polecaniu innym... i bardzo często da się dogadać o dużo niższą cenę za talerzyki...
To chyba na tyle... _________________ pozdrawiam,
PawełK |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 9 Wrz 2010, 11:34 Temat postu: Re: Jako zespół moge się wypowiedzieć |
|
|
| ZespółKorsRelax napisał: | | My zaznaczamy zapewnienie man posiłku jednak nie całego menu bo i tak w pracy nie mamy kiedy siedzieć za stołem nie jesteśmy gośćmi i dwa na 5 gorących dań zjemy albo i nie- bo różni bywa, więc zamawianie pełnej oferty mija się z celem |
Dokładnie. Zespół oczywiście musi zjeść coś porządnego i ciepłego, ale zamawianie dla nich takiego menu jak dla gości jest dziwne. Goście są na imprezie, mają czas, pójdą tańczyć albo będą jeść i tak w kółko. Zespół jest przede wszystkim w pracy i na pałaszowanie menu składającego się z np. 5 posiłków gorących i 2 przekąsek plus napoje, kawa herbata najzwyczajniej nie mają czasu. Dlatego zawsze mnie dziwi, jeśli kierownik lokalu, gdzie odbędzie się wesele, liczy zespół, fotografa i kamerzystę jako pełnoprawnych gości i żąda, by zapłacić za nich normalną cenę. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
WIDEOFILM moderator

|
Wysłany: Pon 17 Paź 2011, 21:43 Temat postu: |
|
|
Temat warty szczególnej uwagi, więc przeniosłem na górę działu.
W tym temacie wszystkie posty zostały poprawione co do pisowni.
A teraz do rzeczy: jeżeli chodzi o alkohol podczas pracy to mówię NIE !
Po pracy- proszę bardzo, możemy zalać się w 4 d...py.
Wiele jest tu cennych uwag jak postępować z restauratorem odnośnie wyżywienia obsługi medialnej.Wiadomo,że to dodatkowe koszty, szczególnie tu, gdzie lokal sobie nieźle liczy od osoby. Nieprawdą jest,że restaurator nie policzy za obslugę.Policzy to tak,że na swoje wyjdzie.Nikt jeszcze nic nikomu za darmo nie dał, no chyba że po głowie
Jest też wątek odnośnie, czy serwować jakiekolwiek jedzenie dla obsługi:
no cóż, ktoś to zapoczątkował, a karawana jedzie dalej.
Tylko moi drodzy, jeżeli chcecie nas brać na głoda, to chociaż dzień wcześniej powiedzcie to wprost, to w domu się najemy na zapas.
Ale tak serio: nikt z nas czy kamerzysta, fotograf, dj, czy zespół nie przychodzi na wesele do pracy z myślą,że tu sie dopiero naje do syta. Nie raz nie ma czasu spokojnie usiąść, wydarzenia się toczą w biegu.
Też ktoś pisze,że zespół czy dj się schlali. To po kiego czorta dajesz wódkę na stół?
Każdy zrobi wg siebie i wg swojej kultury, Oby tylko recenzje po weselu były pozytywne. _________________ Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pon 17 Paź 2011, 21:54 Temat postu: |
|
|
| WIDEOFILM napisał: |
Też ktoś pisze,że zespół czy dj się schlali. To po kiego czorta dajesz wódkę na stół?
|
Ano, i tu się trzeba zgodzić, bo tak, jak z jedzeniem czy napojami, to chyba wstyd byłoby mi nie dać komukolwiek z obsługi wesela zjeść, o tyle na stolik, gdzie będzie takowa siedziała, wódki zanosić zabronię.
Praca jest pracą, nikt normalny w pracy nie chleje, a jeśli tak, to natychmiast jest zwalniany. Więc dlaczego ktokolwiek sobie uzurpuje prawo do tego, żeby wypić jakąkolwiek ilość alkoholu kiedy jest W PRACY?
W głowie mi się nie mieści, że można być takim obdartusem, że dostaję pieniądze, a przez moją niefrasobliwość mogłabym zmaścić moją robotę! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|