Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Spowiedź!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 26 Sie 2010, 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tylko czemu ja na taką "perełke" musiałam trafić Evil or Very Mad

bride po prostu nie przejmu się tym co ksiądz mówi...olej to najzwyczajniej!wykrzyknikwykrzyknik a co ja zrobiłam?...nic...wyszłam z podpisaną karteczką, troszkę Piotrkowi pomarudziłam i tyle...zadowolona byłam, że już spowiedzi załatwione język

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
the bride
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 3 Wrz 2010, 13:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak pewnie zrobię.....chociaż w dalszym ciągu mam nadzieje,że trafię na kogoś wyjątkowego kto mnie wyjątkowo zrozmie....ehhhh
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jak byłam w Polsce na urlopie teraz to poszłam z moim K do księdza żeby ustalić termin i godzinę ślubu. Trafiliśmy na takiego super księdza który nam powiedział ze jak będziemy spisywać protokół to mamy powiedzieć ze mieszkamy razem i żeby zwolnic nas z jednej spowiedzi, bo po co sie spowiadać a później robić dalej to samo:P No i powiedział nam ze nas rozumie bo sami jest mężczyzną i wie ze przy kobiecie nie można stać lub leżeć obok na baczność z rękoma przy sobie, i powiedział jeszcze ze krew nie woda a majtki nie pokrzywy hehe. Śmialiśmy sie jak nie wiem co jak wyszliśmy z kancelarii mam nadzieje ze z nim będziemy spisywać protokół i chciałabym żeby udzielał nam ślubu. Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Sandra88 dnia Nie 5 Wrz 2010, 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lusilla
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

duzo w tym prawdy, co powiedział. Ale z drugiej strony wkurza mnie, kiedy księża nie chcą wierzyć w to, że można ze sobą mieszkać i nie współżyć...

Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 19:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak ale my nie ukrywamy tego ze razem mieszkamy i współżyjemy ze sobą kochamy się i jeśli byśmy mogli to juz dawno byśmy byli po ślubie.
Ja osobiście nie spotkałam sie jaszcze z jakąś nie przyjemnością ze strony księdza(choć wiem ze księża są różni).
W ogóle ksiądz na naukach nam powiedział ze on dobrze wie ze razem mieszkamy i razem śpimy i ze to rozumie tylko prosił nas żebyśmy szczerze sie wyspowiadali przed ślubem i weszli w ten nową drogę życia z czystym sumieniem
Powrót do góry
Smużka
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 6 Wrz 2010, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lusilla napisał:
duzo w tym prawdy, co powiedział. Ale z drugiej strony wkurza mnie, kiedy księża nie chcą wierzyć w to, że można ze sobą mieszkać i nie współżyć...

Ciekawe tylko, że po slubie ta postawa księży odwraca się o 180 stopni!
Już święcie wierzą, że można stosować NPR zamiast antykoncepcji i powstrzymywanie się od seksu przez średnio 2 tygodnie w cyklu (przy dobrych wiatrach wychodzi tak mało) to pikuś i małżonkowie muszą tak robić! Można leżeć jak kłoda obok seksownej, ukochanej osoby, można się powstrzymać, a jak nie umiecie, to z czystej wygody i braku szacunku do drugiej osoby!
Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Ślub kościelny
Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 6 Wrz 2010, 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

amen Confused niestety. oczywiście zależy na jakiego księdza się trafi, ale prędzej trafisz na takiego, który przymknie oko na seks przedmałżeński (jakby nie było kiedyś dobitnie nazywany nierządem Evil or Very Mad ) niż na metodę zapobiegania ciąży.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Pon 1 Lis 2010, 22:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MissIndependent no dokładnie Smile
Powrót do góry
Kathleen
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 1 Lis 2010, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sandra88 napisał:
No i powiedział nam ze nas rozumie bo sami jest mężczyzną i wie ze przy kobiecie nie można stać lub leżeć obok na baczność z rękoma przy sobie, i powiedział jeszcze ze krew nie woda a majtki nie pokrzywy hehe.

Ja nie mogę jaki ksiądz... Shocked
Powrót do góry
Sony85
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 2 Lis 2010, 9:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja znam takie przypadek..dziewczyna poszła na drugą z kolei spowiedź...ta przed slubem..i kaiądz sie upomniał...."a gdzie te grzechy łózkowe" i prawie ja zmuszał zeby cos powiedziała i nie wierzył ze od ostatniej spowiedzi nie nagrzeszyli....co jak co ale ksiądz raczej nie powinien chyba sugerować ze kłamiemy na spowiedzi..poza tym sporo na poprzednim obiecywała poprawę to tyle chyba można wytrzymać i sie wstrzymać...a ksiądz jej zrobił kazanie że kłamie..masakra...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 40 z 82

Skocz do: