Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

żal do teściów
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 107, 108, 109  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dorotam
guru
guru

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a u nas... sama nie wiem skąd to wyszło.. ale okazało się ( jak dla mnie w trakcie) że siostra cioteczna D ma 6 rocznicę ślubu..dokładnie w nasz dzień 26.06. i po oczepinach.. jak już zaczliśmy się bawić..orkiestra zrobiła dla nich dedykację...i rodzinka sama zaczęła śpiewać sto lat. po czym orkiestra zaczęła grać piosenkę.. goście zaczeli tańczyć..a my podeszliśmy złożyliśmy życzenia i porwaliśmy ich do tańca.. D kuzynkę a ja jej męża uśmiech nie było prezentów..ani wspominania potem. chociaż my z nimi na drugi dzień opijaliśmy nasze święto Very Happy

i nic nam przez to nie ubyło...a oni byli zaskoczeni i ucieszeni uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lady_S.
guru
guru

PostWysłany: Sro 11 Sie 2010, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

3 lata temu na weselu kuzyna,a dokładnie w dzień poprawin wypadła chyba 30 rocznica ślubu naszego wujka(który nie jest jego ojcem) i oczywiście PM zrobiła im prezent poprzez dedykację piosenki i sprezentowanie wielkiego kosza z dużą ilością róż... Osobiście bym się na coś takiego nigdy nie zgodziła i nie chcę również by na naszym weselu doszło do podobnych sytuacji. Dobrze,że się o czymś takim dowiedziałam od Was dziewczyny,bo tak to przynajmniej pogadam z orkiestrą uśmiech
Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 11 Sie 2010, 14:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiecie, nie widzę nic złego w zaśpiewaniu komuś 100lat z powodu urodzin czy rocznicy ślubu. przecież to... ile czasu?? 5-10minut?? jak kto woli, ale mi się to bardzo miłe wydaje. ale inna sprawa, ze to PM ma chcieć komuś taką przyjemność zrobić, nikt nikogo zmuszać nie powinien. w końcu kogo to jest ślub i kto rządzi??

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Czarno-biała
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja przyszła teściowa wyraziła nadzieję, ze może się jeszcze rozejdziemy i tego ślubu nie będzie, gdy wyraziłam odmienne zdanie na temat zespołu (chciałam DJ'a, co ona uważała za niedopuszczalne). Od tamtej pory unikam jej jak mogę. Nigdy nie przepadałam za nią, ale wydawało mi sie, że nasze stosunki były poprawne. A tu masz. I powiedziała to w obecności mojej mamy, to możecie sobie wyobrazić co ona sobie pomyślała...
Generalnie na brak pomocy narzekać nie mogę, przeciwnie - wtrąca się od samego początku, chce za wszytko płacić i DECYDOWAĆ. Niepojęta sytuacja. Na szczęście ja się nie krępuję jak już przyjdzie do dyskusji - mówię jej od razu co myślę. Nie można im dać wejść sobie na głowę.
Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 19:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czarno-biała, błagam zmniejsz awatar, bo całe forum się rozjechało uśmiech

Widzę kochana, że charakterek masz niczego sobie Cool Dobrze czasem pokazać pazurki, ale warto chyba czasem ustąpić, nawet jeśli coś jest zupełnie nie po naszej myśli oczko
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 16:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny czytając wasze posty muszę stwierdzić ze ja to mam uroczych teściów Very Happy Teściowa wysłuchuje naszych planów co do ślubu i ewentualnie stara się nam pomóc podpowiedzieć coś ale nigdy nic na siłę odkąd jesteśmy za granicą w sumie bardziej możemy liczyć na teściów niż na moich rodziców z tego względu ze moi rodzice pracują i mam jeszcze młodsze rodzeństwo które trzeba jeszcze dopilnować a u teściów jest inaczej bo teściowa siedzi w domu i zawsze o co ja poprosimy stara sie załatwić i stara sie w jakimś sensie angażować w ślub (np. szukała nam zespołu) no ale oczywiści ostateczna decyzje zostawiła nam:D

No i z tego co wiem to bardzo mnie lubią i wszędzie sie mną chwalą i juz przedstawiają jako swoja synowa nawet jeszcze przed zaręczynami i całym planowaniem ślubu. Nawet jak mój K wyjechał a ja zostałam w pl to pod jego nieobecność chodziłam do jego mamy na plotki:P. Więć chyba nie ma na co narzekać oczko
Powrót do góry
San
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sandra88 napisał:
Dziewczyny czytając wasze posty muszę stwierdzić ze ja to mam uroczych teściów Very Happy Teściowa wysłuchuje naszych planów co do ślubu i ewentualnie stara się nam pomóc podpowiedzieć coś ale nigdy nic na siłę odkąd jesteśmy za granicą w sumie bardziej możemy liczyć na teściów niż na moich rodziców z tego względu ze moi rodzice pracują i mam jeszcze młodsze rodzeństwo które trzeba jeszcze dopilnować a u teściów jest inaczej bo teściowa siedzi w domu i zawsze o co ja poprosimy stara sie załatwić i stara sie w jakimś sensie angażować w ślub (np. szukała nam zespołu) no ale oczywiści ostateczna decyzje zostawiła nam:D

No i z tego co wiem to bardzo mnie lubią i wszędzie sie mną chwalą i juz przedstawiają jako swoja synowa nawet jeszcze przed zaręczynami i całym planowaniem ślubu. Nawet jak mój K wyjechał a ja zostałam w pl to pod jego nieobecność chodziłam do jego mamy na plotki:P. Więć chyba nie ma na co narzekać oczko

Moi tesciowie tez tacy byli az do dwóch dni przed ślubem, Ale na szczescie wziełam slub z M a nie z tesciami wiec oni tylko na swieta.

Powrót do góry
aga.g
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 17:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sandra88 to tylko po gratulować Ci takich bliskich i super kontaktów z teściami, oby się tylko nie zmieniali Wink ja mam też super teściową, bardziej zaborcza okazała się siostra mojego Połówka, ale tak ogólnie to super z niej babka lol

Powrót do góry
natie
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja może nie mam wielkich problemów z teściami, ale.. z własnymi rodzicami i babcią! Stwierdziliśmy z moim Ł. że wolimy ślub brać w Jego parafii. Na to moja matka powiedziała, że absolutnie ona się na to nie zgadza! A moja babcia, która wtedy u nas była, powiedziała, że ona sobie nie wyobraża, żebym brała ślub nie w swojej parafii.. że panna młoda powinna brać ślub w swojej parafii.. a ja mam taki uraz do mojego kościola (tzn. do księdza - co prawda on już u nas nie pracuje ale .. i tak żal pozostał), że nie chcę tam po prostu brać ślubu. Nie rozumiem, co za problem, że ślub weźmiemy w parafii Ł.? Najlepsze, że moja babcia jutro ma zamiar iść NAS zapisać w kancelarii mojej parafii, mimo, że tłumaczyłam jej, że myśmy już tam byli i oni zapisów nie robią.. że trzeba przyjść dopiero 3 miesiące przed ślubem z dokumentami z USC i wtedy nam ustalą godzinę slubu.. gadałam jak do ściany. Ona pójdzie i już. Ja poszłam tylko do pokoju, rozbeczałam się jak małe dziecko.. mój Ł. powiedział, że zrobimy po swojemu. Ale to oznacza kłótnie z matką, babcią a ja tak nie chcę! smutny
to się pożaliłam.. i mi lźej

ślub kościelny
Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

San mam nadzieje ze zawsze będe mieć takie dobre relacje z teściową. Mam wrażenie ze rozumiemy sie z moją teściowa bo miałyśmy podobne doświadczenia w życiu.
Bardzo bym chciała żeby nasze relacje były bardzo dobre bo mój K ma bardzo bliski kontakt z mama.

aga.g Dzięki tobie też życzę dobrych stosunków z teściami
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 107, 108, 109  Następny
Strona 88 z 109

Skocz do: