|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Skąd macie obrączki |
| przetapiane (własne złoto) |
|
49% |
[ 34 ] |
| kupione np. Apart |
|
49% |
[ 34 ] |
| ktoś da Wam z rodziny |
|
1% |
[ 1 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 69 |
|
| Autor |
Wiadomość |
aga.g uzależniony

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 11:24 Temat postu: |
|
|
| metka napisał: | będziemy mieć pierwszą przymiarkę i jeśli wszystko będzie jak należy, w listopadzie lub grudniu odbierzemy już gotowe  |
co do przymiarki sukni to się zgodze, metko ale o przymiarce obrączek słysze pierwszy raz nie wiedziałam, że tak też można
co się tyczy firmowego znaczka na obrączkach jest dla mnie czystą głupotą płacić za firmę, a nasze obrączki wcale nie są z Apartu, bo jak tam pytaliśmy o cenę 'oczywiście z ciekawości' to się złapałam za głowę, chcieli 1.700zł za obrączkę mojego A., a za moją 1.500zł, w BM za parę liczyli sobie 1.600zł, nawet przyzwoicie, ale w rezultacie poszliśmy do złotnika i zamówiliśmy komplet w cenie 1.350zł oto one: dwukolorowe, żółte złoto w środku i dwa paski białego złota na zewnątrz
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 11:40 Temat postu: |
|
|
Agusiu, obrączki prześliczne, ktoś tu dobrze zauważył, że złoto jest złoto, a liczy się samo wykonanie, a nie firmowy certyfikat. W kolorowych pismach i spotach reklamowych piękne, młode i "modne" osoby zachwycają się taką czy inną firmą, więc ulegamy presji i też chcemy być tacy wyjątkowi. Osobiście nie lubię Apartu, bo to dość tandetna masówka i tym bardziej nie mam ochoty przepłacać za coś, co jak w Twoim wypadku wykonane jest ładnie i solidnie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
niunia32 maniak

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 11:45 Temat postu: |
|
|
| metka napisał: | Damo, jeszcze nie mam naszych obrączek.
niedawno, gdy przylecieliśmy do PL i mój Połówek był jeszcze ze mną, złożyliśmy zamówienie, powiedzieliśmy co chcemy i jak, zmierzył nam facet rozmiar i opowiedział, co proponuje i jak ogólnie wygląda praca nad tworzeniem obrączek (to już ja podpytałam, z czystej ciekawości ). Teraz, jak mój Połówek przyleci na chwilę, będziemy mieć pierwszą przymiarkę i jeśli wszystko będzie jak należy, w listopadzie lub grudniu odbierzemy już gotowe  |
myśmy też mieli "przymiarkę" obrączek. były w połowie wykończone, właściwie to były wewnątrz wykończone i mierzyliśmy czy pasują czy trzeba zmniejszyć, zwiększyć. moja była ciut zmniejszana. do odbioru mieliśmy na następny dzień.
obrączki były przetapiane. grawer gratis, za robociznę zapłaciliśmy 477 zł _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marylka gaduła

Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 334 Skąd: Derby, Wielka Brytania
|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 11:45 Temat postu: |
|
|
Aga, bardzo ładne obrączki. Proste i klasyczne, na pewno się nie zestarzeją i zawsze będą elegancko wyglądać. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lady_S. guru

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 12:02 Temat postu: |
|
|
| My obrączki kupiliśmy u najtańszego Jubilera w okolicy i wyniosły nas 1600 zł. Grawer był gratis,ale nie zdecydowaliśmy się na niego,bo po co psuć obrączkę jeśli np za kilka lat miałby się zetrzeć i znowu musielibyśmy go poprawiać. Jak oglądaliśmy na necie obrączki w Aparcie to byliśmy cenami przerażeni,a tym bardziej,że wzory wcale nie były takie ładne. Niestety zdjęć naszych cudeniek nie posiadam,ale jak tylko je odbierzemy to zrobię zdjęcie i wrzucę je gdzieś do tematu o obrączkach |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 12:16 Temat postu: |
|
|
| aga.g napisał: | | metka napisał: | będziemy mieć pierwszą przymiarkę i jeśli wszystko będzie jak należy, w listopadzie lub grudniu odbierzemy już gotowe  |
co do przymiarki sukni to się zgodze, metko ale o przymiarce obrączek słysze pierwszy raz nie wiedziałam, że tak też można  |
aguś, a widzisz, to jednak mogę jeszcze czymś zaskoczyć
z przymiarką jest o tyle fajna sprawa, że są one zrobione "na surowo" - bez żadnych wykończeń, diamentów, ozdób, grawerów itd. Chodzi przede wszystkim i sprawdzenie, czy rozmiar jest na pewno odpowiedni i by upewnić się po raz ostatni, że chcemy taki wzór a nie inny. Wtedy też powiemy, jaki grawer chcemy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 13:37 Temat postu: |
|
|
bardzo ładne obrączki
straszna damo, bez przesady , że Apart to tylko tandetna masówka. Nie twierdze, że są jacyś super piękni, wspaniali, opłacalni, ale często mają ładne wzory, które oczywiście można dostać gdzieś taniej- wcale nie tandetne
My mamy stamtąd obrączki, bo nam się spodobały i mieściły się w naszym limicie. Jak rozumiem mam tandetny gust najwyraźniej skoro tam kupiłam I jeszcze mi się podobają  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 14:04 Temat postu: |
|
|
Absolutnie Stefciu nie twierdzę, ze masz tandetny gust, bo nie ty jedna kupiłaś biżuterię w Aparcie. Sama jestem posiadaczką takowej (siłą rzeczy nie obrączek) i jestem bardzo niezadowolona z tego wyrobu - zapięcie popsuło się dość szybko, a w sierpniu bransoletka się przerwała, dodam, że pierwszy raz mi się to przydarzyło. Jestem miłośniczką złota, noszę je codziennie, ale tam niestety już nic nie kupię i w żadnym wypadku nie będę polecać. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 14:21 Temat postu: |
|
|
Wiesz, tak trochę żartowałam, ale to jednak tak wychodziło. Ja tam nie kupuję bo za drogo, a złotej biuterii nie nosze w ogóle. Mam stamtad pierscionek zareczynowy i nie narzekam. Z obrączkami zobaczymy jak wyjdzie.
A tak w ogóle jakie Ty masz zdanie o Aparcie to ja mam o Kruku. Nie mówie o tym, czy wyroby ładne, czy brzydkie, ale źle wykonane. Miałam stamtad naszyjnik, który rwał się nieustannie od byle czego, naprawić było ciężko, tak zrobiony. Koleżanka miała to samo z kolczykami. Ja więc wiem, że nie będę kupować z Kruka _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 5 Wrz 2010, 16:05 Temat postu: |
|
|
Z Kruka dostałam kiedyś piękny naszyjnik słońca z bursztynem i kamień odkleił się chyba po roku noszenia Dlatego mówię o "tandetnych masówkach" - wytwarzanych fabrycznie, masowo, bez staranności o którą czasem dbają (choć przecież też nie zawsze) mniejsze i mniej popularne zakłady jubilerskie. Biorąc przy tym pod uwagę jeszcze cenę bynajmniej ja spodziewałam się czegoś solidniejszego. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|