|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Pią 20 Sie 2010, 9:46 Temat postu: |
|
|
Ja będę miała dwa nazwiska, ale myślę, że jak ktoś mnie zaprosi tylko z nazwiskiem męża to się nie pogniewam. Za to mięliśmy parę (małżeństwo) gdzie ona została przy swoim nazwisku a on przy swoim. Więc wypisaliśmy Sz.P. Jan i Zofia Kowalscy-Nowak...w sumie tak nam poradziła mama dziewczyny... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MagdalenkaS guru

|
Wysłany: Pią 20 Sie 2010, 12:43 Temat postu: |
|
|
Mój P. trochę temu dostał zaproszenie, na którym byłam już wpisana z imienia i nazwiska, a ostatnio jak zapraszał brat jego cioteczny to zostałam ujęta jako 'osoba sercu miła' i to nawet fajny zwrot, brzmi znacznie lepiej niż osoba towarzysząca i zamierzam to wykorzystać w przyszłości, no ale jednak mogli mnie wpisać z imienia i nazwiska, przecież każdy wie, że istnieję  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pią 20 Sie 2010, 15:01 Temat postu: |
|
|
| Stefcia napisał: | No właśnie podwójne nazwisko trochę sprawia, że dwoje ludzie wcale nie są jakby jednością, tylko trochę odrębni. Cóz, wiadomo, że każdy zostaje soba, nawet po ślubie, nie mam na myśli, iż nie jest się po ślubie jednostką.
Ale właśnie wydaje mi się, ze jak kobieta zachowuje swoje nazwisko, to chce pozostać trochę niezależna i odrębna od męża. |
bo tak w sumie jest. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Wto 24 Sie 2010, 9:10 Temat postu: |
|
|
No własnie, skoro tak jest, to jak ją wpisywać  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Wto 24 Sie 2010, 9:19 Temat postu: |
|
|
Ja bym wpisała tylko nazwisko męża lub Jana kowalskiego i Annę Kowalską- Nowak. Ale raczej to pierwsze. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Sob 28 Sie 2010, 17:10 Temat postu: |
|
|
a nie można Annę i Jana Nowak - Kowalskich? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 11:40 Temat postu: |
|
|
Ale to jest też błąd, bo facet ma tylko jedno nazwisko _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zjakzaproszenia początkujący

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:06 Temat postu: |
|
|
Dużym błędem w zaproszeniach ślubnych jest podawanie dwóch wierszyków o prezentach. Podobnie jak w zawiadomieniach o ślubie podaje się wierszyki o "pieniądzach". Jest to bardzo niesmaczne. _________________ Piękne zaproszenia ślubne. Wysoka jakość wykonania, ceny od 1,39zł - Zaproszenia ślubne |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:11 Temat postu: |
|
|
A jesli ktoś zamiast kwiatów pod kosciołem chciałby dostać parę przysłowiowych "złotóweczek na wózeczek"? Też nie wypada o tym wspominać w samym zaproszeniu tylko na ślub? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
myszkae początkujący

|
Wysłany: Wto 7 Wrz 2010, 9:49 Temat postu: |
|
|
witam
ja ostatnio też dostałam zaproszenie na ślub i też miałam co to jego prawidłowego wypełnienia zastrzeżenia. Napisane prosimy o potwierdzenie przybycia i numer telefonu no dobra ale do kiedy się nie pisze czyli co w dzień wesela można se zadzwonić i potwierdzić? Następnym błędem było pomniecie mojego drugiego nazwiska. Nie wiem czy to normalne pomijać drugie nazwisko mnie to uraziło. to chyba na tyle co do tych zaproszeń  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|