|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Obrączki: |
| Złote |
|
94% |
[ 134 ] |
| Srebrne |
|
5% |
[ 8 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 142 |
|
| Autor |
Wiadomość |
metka moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 17:00 Temat postu: |
|
|
Stefciu, tak sobie dyskutujemy z Damą i po prostu zadaję pytania, bo może o czymś nie wiem lub nie zwróciłam na coś do tej pory uwagi.
co do obrączek, najważniejsze, że będą Wasze i Was uszczęśliwiał ich widok na palcu. Złote są ładne i też mi się podobają ale nie lubię złota i cóż... tak wyszło
a widzisz, a ja nie wyobrażam sobie nosić czegoś na obu dłoniach... i tak to  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 17:58 Temat postu: |
|
|
metka ja wiem, trochę się włączyłam do dyskusji nad tematem
Dla mnie też mniej wyglądają na ślubne, ale teraz białe złoto jest coraz powszechniejsze.
Ja jestem przyzwyczajona do noszenia na obu rękach z kolei i nie chciałabym mieć za dużo na jednym palcu, przeszkadzałoby mi to.
Obecnie na prawej ręce noszę pierścionek, a na lewej srebrną obrączkę, którą wcześniej miałam na prawej. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 18:05 Temat postu: |
|
|
Jakbym mogła nosiłabym pierścionki na wszystkich palcach - taka zachłanna jestem A złoto bardzo lubię, cztery pierścionki, bransoletki i łańcuszek to standard, z którym się nie rozstaję. Czasem tylko tych pierwszych przybywa  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:10 Temat postu: |
|
|
damo kiedyś też nosiłam masę pierścionków, ale srebrnych...przestałam po zaręczynach...pozostał tylko ten jeden no i teraz obrączka...pierścionek powędrował na lewą rękę bo obrączka na tyle gruba, że z pierścionkiem brzydko wygląda.
A co do koloru to się wtrące...kiedyś szalałam za obrączkami tytanowymi i nawet miałam taki plan, że po śłube takie właśnie będziemy mieć. I zgadzam się całkowice obrączki są dla małżonków a nie dla postronnych ludzi. Swoją drogą uważam noszenie obrączek przez nastoloatki to jakaś głupota...My obrączki założyliśmy dopiero po ślubie i tak powinno być. Choć wiele moich koleżanek uważa inaczej i takowe obrączki mają (przeważnie były to prezenty na walentynki). _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:29 Temat postu: |
|
|
Zapewne noszenie obrączek przez nastolatki to głupota, ale taka pozytywna Sama byłam małolatą ze srebrną obrączką i traktowałam ją bardzo poważnie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:34 Temat postu: |
|
|
no to ja mam jakies takie dziwne i staroświeckie poglądy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:35 Temat postu: |
|
|
My nosimy srebrne i to od 2 lat na znak, że nasz związek jest poważny i chcemy potem nosić złote A nie jesteśmy nastolatkami  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:38 Temat postu: |
|
|
| nimfa napisał: | no to ja mam jakies takie dziwne i staroświeckie poglądy  |
Ani dziwne, ani staroświeckie. Miałaś po prostu inną burzę hormonów  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arek24 bywalec

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 19:52 Temat postu: |
|
|
| metka napisał: | u nas już postanowione i zaklepane - obrączki z białego złota i nikt mi nie wmówi, że ktoś nie odróżni ich od "narzeczeńskich" czy innych takich, które noszą nastolatki.
zresztą, mój Połówek ma rację i absolutnie się z Nim zgadzam: najważniejsze, że my wiemy czym są dla nas. Inni mogą myśleć sobie co chcą i jak chcą  |
zdrowe podejście nie ma co patrzyć na innych , ja też przestałam się przejmować co inni myślą _________________ Kasia i Arek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 20:13 Temat postu: |
|
|
| straszna_dama napisał: | | nimfa napisał: | no to ja mam jakies takie dziwne i staroświeckie poglądy  |
Ani dziwne, ani staroświeckie. Miałaś po prostu inną burzę hormonów  |
a ja już myślałam, że mnie zjecie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|