|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Agnes22 uzależniony

|
Wysłany: Pią 27 Sie 2010, 13:21 Temat postu: |
|
|
"Zabiorę Cię właśnie tam" KANCELARIA
Kindl Z kimś takim jak ty.
Wielka miłość Seweryn Krajeński
Lista zaktualizowana piosenek, które wybierzemy na pierwszy taniec. To dopiero zobaczymy którą. _________________
"Kochać to znaczy dawać siebie całego drugiej osobie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Sob 28 Sie 2010, 22:44 Temat postu: |
|
|
Wonderful Tonight Eric Clapton. To było w samochodzie, w moje urodziny. Miało być w założeniu w Łazienkach przed restauracją Belvedere (gdzie zaraz potem poszliśmy na kolację), ale było ok -30 na dworzu i ręce zamarzały, i w ogóle wszystko zamarzało. Mieliśmy małego francuskiego szampana i kieliszki. Najpierw się napiliśmy (były w końcu moje urodziny i wtedy dał mi pierścionek. A w tle w radiu leciała właśnie ta piosenka. Nie była to najbardziej wymarzona sceneria, ale warunki atmosferyczne nie pozwoliły inaczej ) I tak byłam wtedy najszczęśliwszą kobietą na ziemii  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arsandra moderator

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 8:58 Temat postu: |
|
|
Piękna ta "Niebieska piosenka".
Hmm, myślę o takiej "naszej" piosence, ale tak naprawdę było ich wiele w naszym ponad 8-letnim związku..w sumie to zawsze, jak gdzieś jedziemy (jakiś taki wspólny wyjazd) to mamy tzw. "piosenkę wyjazdu". Często, jak np. leci coś o radiu to jedno pyta drugiego, no no a ta piosenka to jak gdzie jechaliśmy:) Więc jest mnóstwo takich skojarzeń. My bardzo lubimy piosenki Ani Dąbrowskiej, często śpiewamy wspólnie z nią i udajemy, że gramy;))
Co do piosenki na pierwszy taniec weselny, to oczywiście mieliśmy pomysły na te najbardziej znane (i piękne!), typu "Zabiorę Cię właśnie tam", itp., ale znaleźliśmy sobie taką przypadkiem: Eleni "Tylko w Twoich dłoniach". Bardzo ładny tekst i pasuje do nas, nieraz sobie tańczyliśmy do niej..ogólnie to właśnie sobie ją puściłam i aż mi się łezka zakręciła
Ale ostatnio przyszło nam do głowy, że chcielibyśmy się nauczyć pierwszego tańca, ale nie walca, jak wszyscy, tylko coś innego: i będzie to taniec z finału Dirty Dancing "Time od my life"- fakt piosenka po angielsku, a mój Narzeczony ceni jednak bardziej rodzimy utwory, no ale może nam się uda:P a, co  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 10:47 Temat postu: |
|
|
Dla mnie świetny pomysł z Time of my life. Widziałm na Youtube jak para to tańczyła, i super im wyszło ( http://www.youtube.com/watch?v=ZYhlm9GTAQ0 ). Niestety jest też mnóstwo par, które zwaliły totalnie taki taniec: http://www.youtube.com/watch?v=2V3BZ-zmvfk&feature=related . Także przy czymś takim trzeba uważać i naprawdę dobrze się nauczyć no i mieć trochę "drygu" do tańca
Mój R. nie lubi tańczyć i nie za bardzo umie. Tego się najbardziej boję, że nie będzie chciał dużo tańczyć . Do tego jest bardzo nieśmiały przy innych ludziach, a będziemy mieć przecież sporą "widownię". Muszę coś wymyślić na pierwszy taniec, może pójdziemy na jakiś kurs No i oczywiście mam problem z piosenką  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 10:57 Temat postu: |
|
|
trzeba pamiętać że ma się w tym dniu suknię ślubna na sobie. Duża, elegancka suknia na kole i śmieszne wygibasy zupełnie do siebie nie pasują. Efekt końcowy może być zwyczajnie komiczny i niesmaczny. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arsandra moderator

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 13:09 Temat postu: |
|
|
Zoabczymy, jak się za to weźmiemy, bo może sami uznamy, że nie damy rady:) Sukni na kole raczej nie zamierzam mieć, ale na pewno trzeba wziąć pod uwagę, że może być całkiem niewygodnie:) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arsandra moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Nie 29 Sie 2010, 20:42 Temat postu: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Jba6e6hKQ10
ja bym chciała tak zatańczyć i do tej właśnie piosenki. niestety ani ja, ani mój ukochany nie jesteśmy zbyt utalentowani tanecznie trzeba będzie poćwiczyć  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MagdalenkaS guru

|
Wysłany: Pon 30 Sie 2010, 17:43 Temat postu: |
|
|
arsandra zakochałam się w tej piosence, aż mam chęć wziąć ją na swoją pierwszą  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
the bride uzależniony

|
Wysłany: Czw 9 Wrz 2010, 13:50 Temat postu: |
|
|
A myślicie,że coś w rytmach tango będzie ok;-)? _________________
 |
|