|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy na Waszym weselu będą dzieci? |
| Tak |
|
79% |
[ 154 ] |
| Nie |
|
20% |
[ 39 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 193 |
|
| Autor |
Wiadomość |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 15 Sie 2010, 11:43 Temat postu: |
|
|
Agadko, cena zależy tylko i wyłącznie od miejsca gdzie organizujecie wesele (sali, restauracji czy co tam macie). Warto zapytać wcześniej jakie opłaty właściciele przyjmują za dzieci, bo to jest naprawdę różnie. Raz dzieci trzymane na kolanach są bezpłatne, innym razem płacisz za nie 50% ceny. I u każdego może być inaczej.
Co do pań do opieki... Na weselu nie brakuje cioć, wujków, babć, dziadków (przecież to rodzinne spotkanie), więc na pewno ktoś się maluchem może zająć. Młode mamy i tak pękają z dumy i raczej nie wypuszczają dzieci z objęć, starsze - jeśli już przychodzą z dzieckiem - najczęściej mają swój własny pomysł na zabawę. Warto jeszcze wziąć pod uwagę to, czy przy ewentualnym wynajęciu takiej opiekunki będziesz dysponowała miejscem, gdzie będzie mogła ona zająć się z dziećmi (np. oddzielny pokój albo plac zabaw), bo nie wyobrażam sobie pani biegającej za dziećmi między innymi gośćmi. Warto wziąć też pod uwagę to, że małe dzieci boją się obcych i mogą niechętnie pójść od rodziców, a starsze będą czuły się zażenowane obecnością "niani", zwłaszcza kiedy będą miały swoje własne miejsce przy stole. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Nie 15 Sie 2010, 17:55 Temat postu: |
|
|
z perspektywy...po weselu..
najmłodszy uczestnik 3 miesięczny siostrzeniec spał smacznie sobie w drugiej części sali... w wózku z zakrytą budą i dał się pobawić..
kolejne dzieci to przedził 6-13...ok 4 chyba trochę się bawiły,trochę zabawiały malutkiego, i woziły go wózkiem wokół sali po podwórku nie było żadnych problemów
a na poprawiny to nam się przedszkole zrobiło było sporo dzieciaków..i wesoło było. nawet orkiestra w przerwie od grania wymyśliła im jakieś 2 czy 3 konkursy i miały radochę  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 7:03 Temat postu: |
|
|
My opiekunki nie wynajmujemy
Co do opłat- za dzieci do lat 5 płacimy połowę. Ale za dzieci, które będą samodzielnie siedziały na swoim krzesełku i same jadły, Za dzieciaczki na kolanach u mamy nie płacimy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Milagros bywalec

Dołączył: 29 Cze 2009 Posty: 209 Skąd: woj. Zachodniopomorskie
|
Wysłany: Sro 25 Sie 2010, 11:52 Temat postu: |
|
|
My też opiekunki nie wynajmujemy. Co do ceny za dzieci, to sama jeszcze nie wiem jak z tym będzie. Teraz po ślubie cywilnym w sobote bedziemy robić tylko obiad z najblizszą rodziną (rodzice, rodzeństwo, świadkowie, babcie i chrzestni). Będzie jeden 3-latek, synek mojej siostry i z tego co się orientuje, to raczej nic za niego nie zapłacimy  _________________ ślub cywilny
ślub kościelny
[u |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Polcia kandydat

|
Wysłany: Pią 27 Sie 2010, 15:10 Temat postu: |
|
|
U mnie sprawa jest taka, że zapraszam dzieci, ale szczerze to mam nadzieje, że niektórzy dojdą do wniosku, że bez sensu jechać bardzo daleko z małym dzieciakiem. Sytuacja jest taka, że wiem z poprzednich wesel w rodzinie, że niektórzy się obrażali za brak zaproszenia dzieci. Wszytsko ok by było gdyby tych dzieci nie było tak dużo, a wychodzi ich bagatela około 25(wiek 2- .
Kolejny mankament to brak bazy noclegowej, więc nie jestem w stanie im zapewnić noclegu. No i jak zasugerować, że wolałabym, żeby dzieci zostały z np. dziadkami itp
Dziękuje za pomoc  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magda200885 kandydat

|
Wysłany: Sob 28 Sie 2010, 22:03 Temat postu: |
|
|
Jak narazie zrobilam wstepna liste gosci i wynika z niej ze na Naszym slubie jaka weselu bedzie 6-cioro dzieci ponizej czwartego roku zycia, w tej zlotej szoscie najstarsza bedzie moja corcia Oliwia ktora na dwa latka.
Co do dzieci na weselu to jak mowili znajomi to nie powinysmy sie martwic gdyz dzieci na weselach szybko ida spac ze wzgledu na duza ilosc ciotek i wujkow ktorych na codzien sie nie widzi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bozena kandydat

|
Wysłany: Wto 19 Paź 2010, 8:58 Temat postu: |
|
|
Witajcie.
Poradzcie mi kochane co zrobić z naszym synkiem który w dzien naszego ślubu bedzie miał 3 latka,mianowicie chodzi mi o to co z nim zrobic gdy nastanie godzina np. 22.00-23.00 i bedzie chcial isc spac.Nie bedzie mozliwosci gdzie go polozyc spac a nie mamy nikogo do pilnowania.Do wozka jest za duzy zeby go polozyc spac w przeciez nie mozemy wziasc ze soba lozeczka.Nie ma tam ani foteli ani nic innego na czym mozna bybylo go ulozyć.Co radzicie?
pozdrawiam _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Sro 20 Paź 2010, 16:50 Temat postu: |
|
|
Ja bym poszukała jakiejś opiekunki. Może ktoś z rodziny ma kogoś do polecenia. Albo poprosiłabym jakąś znajomą, koleżankę, sąsiadkę, która nie jest zaproszona na ślub, o pomoc. Jest też sporo studentek, szczególnie pedagogiki, które dorabiają w ten sposób. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
z_o_j_a początkujący

|
Wysłany: Wto 8 Lut 2011, 21:25 Temat postu: Animacje dla dzieci |
|
|
Zorganizowane animacje dla dzieci to idealne dopełnienie wesela Dobra zabawa maluchów gwarantuje komfort ich rodziców. Działamy na terenie śląska, wszelkie informacje na prywatne maile! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Wto 8 Lut 2011, 22:12 Temat postu: |
|
|
A my w pokoju dla nowożeńców urządzimy pokoj dla dzieci... chcemy zaprosić jakąś znajomą dziewczynkę, która zabawiała by dzieciaczki, na weselu a potem w pokoju Szwagierka przyszła he tak miała i mówi że wszystko się udało  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|