|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Wto 10 Sie 2010, 19:31 Temat postu: |
|
|
Ja też chyba będę miała z tym problem. Boję się, że teściowa nie przejmie inicjatywy i mi nie zaproponuje żeby mówić do niej Mamo ( bo o teścia to się nie martwię). Mama mojego Narzeczonego jest taką typową teściową z dowcipów...Mamę mam jedną, to jak mogę do drugiej osoby tak mówić?tym bardziej jak sama nie zaproponuje...A z kolei nie podoba mi się jak mówią bratowe mojego Narzeczonego per "babcia, babciu itd". Rozumiem zwracając się do dzieci "idz niech babcia ci da herbatę" ale bezpośrednio "babciu czy możesz zrobić herbatę" to okropnie mi się nie podoba. przecież ona jest babcią dla ich dzieci a nie dla nich... Chyba już bym wolała Teściowo chociaż też paskudnie.... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agnes22 uzależniony

|
Wysłany: Sro 11 Sie 2010, 17:34 Temat postu: |
|
|
Kasiek teściowo okropnie brzmi. Myślę, ze po pewny czasie przyzwyczaisz się do zwrotów w kierunku do swoich teściów. A może sami delikatnie powiedzą jak masz się do nich zwracac po weselu  _________________
"Kochać to znaczy dawać siebie całego drugiej osobie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Sro 11 Sie 2010, 17:49 Temat postu: |
|
|
Może nawet nie delikatnie, tylko wprost? Wiele osób się tym stresuje, a po ślubie jakoś naturalnie wszystko samo się układa  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agnes22 uzależniony

|
Wysłany: Sro 11 Sie 2010, 18:01 Temat postu: |
|
|
straszna dama masz rację, kawa na ławę  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
Milagros bywalec

Dołączył: 29 Cze 2009 Posty: 209 Skąd: woj. Zachodniopomorskie
|
Wysłany: Sro 25 Sie 2010, 10:35 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ja też mam z tym problem jak mówić po ślubie do tesciów Jak oni nie wyjda z inicjatywa to chyba na razie zostanę przy "pani" i "pan"  _________________ ślub cywilny
ślub kościelny
[u |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Sro 25 Sie 2010, 10:44 Temat postu: |
|
|
Jeśli oni sami nie zwrócą Ci uwagi, że chcą zmiany, to tak zrób. Nie ma c uszczęśliwiać kogoś na siłe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pusia85 kandydat

|
Wysłany: Sro 25 Sie 2010, 15:01 Temat postu: |
|
|
Ja będę miała tylko teścia,ale też się zastanawiam, czy będę umiała mówić do niego tato, ale z czasem na pewno to się zmieni. Natomiast mam inny problem: Mama mojego T. zmarła 8lat temu i mój przyszły teściu ma inną partnerkę, z którą chce się pobrać również w przyszłym roku, zaraz po nas. Mój T. będzie miał macochę,a ja? Kim dla mnie będzie ta pani? Jak się do niej zwracać, bo ani mamo, ani pani nie wypada...
Natomiast mój T. stwierdził, że do mojego taty będzie też się tak zwracał, ale z mamą nie ma najlepszych stosunków i tu będzie bezosobowo... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sro 25 Sie 2010, 19:57 Temat postu: |
|
|
pusiu - jesli ta pani zechce, ja bym sprobowala przejsc na "ty". Ani to Twoja rodzina, ani w sumei rodzina M... on tez nie bedzie sie chyba zwracał per "macocho"  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pusia85 kandydat

|
Wysłany: Sro 25 Sie 2010, 20:34 Temat postu: |
|
|
Mój T. też się nad tym zastanawia... Wiesz ja tak po imieniu chyba nie za bardzo będę potrafiła... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agnes22 uzależniony

|
Wysłany: Pią 27 Sie 2010, 12:20 Temat postu: |
|
|
| pusia85 napisał: | | Mój T. też się nad tym zastanawia... Wiesz ja tak po imieniu chyba nie za bardzo będę potrafiła... |
To może spróbujecie mówić do niej po prostu ciociu?? _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|