|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Smużka maniak

|
Wysłany: Wto 17 Sie 2010, 21:18 Temat postu: |
|
|
Ja lubię robić wykresiki - odkąd zmieniłam termometr na elektroniczny i wywaliłam w kąt zachwalaną rtęciówkę.
Właśnie czekam na skok tempki. http://owulator.pl/palatina
Ale mierzę tylko do 3-4 wyższej. Nie czuję potrzeby posiadania całego cyklu. _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Wto 17 Sie 2010, 21:21 Temat postu: |
|
|
O, to koleżanka doświadczona  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Wto 17 Sie 2010, 21:28 Temat postu: |
|
|
Mam 21 obserwowanych cykli.
Zastanawiam się tylko, co będzie, gdy przestana być tak cudownie czytelne.
Teraz są idealne. Skok jest wyraźny zawsze.
Tylko ze śluzem mam spory problem.
W tej chwili jem duże ilości kapsułek z wiesiołka i castagnus. Wcześniej jeszcze magnez. Niby jest odrobinę lepiej, ale i tak jest kiepsko. Muszę sie bardzo napracować, żeby ten śluz w ogóle zauważyć.
Czy w poradni polecano Wam coś poprawiającego śluz?
Plizzz, poradźcie mi, co jeszcze mogę wziąć!
Szyjki macicy nie badam, bo po 1. nie umiem jej wyczuć w pierwszej połowie cyklu (jest strasznie wysoko, ale ja nie potrafię jej znaleźć), pod koniec cyklu znajduję.., po 2. nie podoba mi się gmeranie w sobie samej, po 3. wykres temp. mam zbyt idealny, żeby chciało mi się szukać innych objawów. _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Wto 17 Sie 2010, 21:32 Temat postu: |
|
|
Na śluz nic nie polecę, ale fajnie Smużko, ze jesteś Będzie kogo popytać O której mierzysz? Mówisz, ze lepiej elektroniczny kupić? Mam owulacyjny rtęciowy, ale może będzie sprawniej z elektronicznym? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Wto 17 Sie 2010, 22:27 Temat postu: |
|
|
O 6.00.
Ja używałam owulacyjnego rtęciowego przez wiele miesięcy.
Sprawdzał się genialnie, jeśli chodzi o dokładność.
Ale po pewnym czasie nabawiłam się termometrofobii!
Nienawidziłam budzika, bo trzeba było sięgnąć po termometr i trzymać go 4 minuty. Czas mi się dłużył, zasypiałam w trakcie, mój W. przytulał się do mnie przez sen i wbijał mi termometr w tyłek, co było dość drastycznym przezyciem. Koszmar. Z każdym cyklem było coraz gorzej.
Aż przerzuciłam się na Microlife. Pomiar trwa max minutę, termometr ma cieniutką końcówkę w porównaniu z rtęciówką. No i mierzę tylko w okresie okołoowulacyjnym, potem nie.
Te zmiany sprawiły, że znów mierzenie i wykresiki stały się neutralne i nie są dla mnie żadnym problemem.
Fajnym termometrem był też weterynaryjny pryzmatyczny. Taka cieniutka rtęciówka. Mierzy w minutę, jest dokładna, cienka, wygodna. Super! Tylko teraz praktycznie nie do dostania, a szkoda. _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Wto 17 Sie 2010, 22:34 Temat postu: |
|
|
Do roboty będę wstawac o 6. Więc powoli muszę się przyzwyczajać do tej godziny  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Wto 17 Sie 2010, 22:50 Temat postu: |
|
|
Ja mierzę i idę spać dalej.
Już mam dobrze wyuczonego narzeczonego.
Punkt 6ta podaje mi termometr.
Potem nurkuje głową pod kołdrę, żeby nasłuchiwac pikania (wadą termometrów elektronicznych jest zdecydowanie za cichy sygnał końca pomiaru! Przez kołdrę nic nie słychać!
Ja w sumie nie muszę nic robić.
Ale to dopiero po wielu miesiącach doszliśmy do tego.
Któregoś razu wkurzona oznajmiłam, że przestaję mierzyć temp. Bo chcę mieć dziecko! Jeśli on nie chce przed ślubem, to albo będzie sam pamiętał o mierzeniu tempki rano, albo niech zakłada gumki przy każdym seksie!
Przestałam mierzyć. Zrobił nam się mocno dziurawy wykres, nic nie było wiadomo.. aż się facet przełamał i już się bardzo stara!  _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PaniW kandydat

|
Wysłany: Sro 18 Sie 2010, 8:20 Temat postu: |
|
|
Smużka widze, że wy już jesteście doświadczeni.
Ja w wykresie nazmyślałam, bo wiem, że przy tabletkach mi nic nie wyjdzie. Jak on jest głuchy na to co my mówimy, to ja mam zamiar podejść do tego tak samo. Z tabletek nie zrezygnuje z wielu względów. Po pierwsze mam bardzo nieregularny okres (zdarzało się, że nie miałam krwawienia przez 2 miesiące, a potem miałam 3 krwawienia w ciągu miesiąca) po drugie mam bardzo bolesne okresy, po trzecie mam straszne wachania nastrojów spowodowane wielkimi skokami hormonalnymi (połowe miesiąca na wszystkich wrzeszczałam i ciągle płakałam, drugą połowe przesypiałam), poza tym mam też pewne problemy zdrowotne w tamtych rejonach i ginekolog sama mi poradziła jakieś rozwiązanie hormonalne, aby to wszystko jakoś uregulować i powiedziała, że w moim przypadku naturalne metody raczej nie wchodzą w rachube. Oczywiście mam co pół roku wykonywane różnego rodzaju badania (np. morfologia krwi czy próby wątrobowe). Na szczęście mam taką panią ginekolog, że tego wszystkiego pilnuje.
Dlatego strasznie mnie wkurza, że facet był głuchy na to wszystko i nie dał mi nawet wytłumaczyć, że biorę tabletki głównie z powodów zdrowotnych, a przy okajzi jest to zabezpieczenie (gdybym nie musiała brć hormonów to bym myślała o innej metodzie).
Wkurza mnie to, bo dał mi wyraźnie do zrozumienia, że żebym dostała pieczątki to musze kłamać, a wydaje mi się, że nie na tym to powinno polegać. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Sro 18 Sie 2010, 8:22 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zrobiłam pierwszy pomiar. Zobaczymy jaki wyjdzie rysunek w tym cyklu  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Pią 27 Sie 2010, 7:42 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny zarejestrowałam sie na forum po przeczytaniu całego wątku. Pobieramy się z moim R. dopiero w czerwcu 2012, ale już powoli orientuję się we wszystkich sprawach z tym związanych. Musimy trochę wcześniej zacząć, bo u nas będzie to trochę bardziej skomplikowane, ponieważ:
a. R. jest Francuzem
b. jest nieochrzczony
a chcemy wziąć kościelny. Teraz pytanie: jak załatwić nauki i poradnie skoro R. nie mówi po polsku? I skoro jest nieochrzczony, a ślub i tak będzie bez mszy, to czy On w ogóle musi w na to wszystko chodzić?
I druga sprawa: zawsze uważałam-a może lepiej- nie uważałam metod naturalnych za antykoncepcję. Po lekturze forum trochę zmieniłam podejście. Biorę tabletki, ale chcialabym przestać. Pakowanie w siebie hormonów kiepsko na mnie wpływa (obniżone libido-tragedia  , dziwne nastroje, waga, etc. -dodam, że zmieniałam tabletki, teraz jest trochę lepiej). Jeszcze dokończę ten cykl i następny (wyjeżdżamy na wakacje, a nie chciałabym zaczynać obserwacji i tego całego mierzenia temperatury w podróży) i zaczynam NPR  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|