|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Liziii guru

|
Wysłany: Nie 15 Sie 2010, 13:07 Temat postu: |
|
|
agadko, wez pod uwage ze pomysl jest szlachetny ale gosciom moze sprawic problem i mogą nie chciec uczestniczyc w takiej akcji. Czym innym jest udanie sie do kolektury czy kwiaciarni, a inna sprawa to wybieranie ubran.. Wiem po swojej rodzinie ze niektorzy uznają takie pomysly za przekombinowane. Rozumiem obie strony - mlodzi są szlachetni i mysla o innych, nie tylko o sobie w tym dniu, ale goscie znow chcieli by dac jakas pamiatke mlodej parze..
I przede wszystkim rozpocznij poszukiwania od porady Strasznej_Damy - najpierw trzebaby wybrac sie do miejsca ktore chcecie obdarowa i upewnic, czy takie dary są potrzebne.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gabi8_9 maniak

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 0:05 Temat postu: |
|
|
My wymyśliliśmy zabawki dla dzieciaków
Pierwsze myślałam o domu dziecka , ale teraz hospicjum mi bardziej chodzi po głowie
Ale zobaczymy moja siostra działa w Polach nadziei to mi pomoże z nauczycielkami z jej szkoły one najlepiej wiedzą gdzie dzieciakom tego potrzeba  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 0:09 Temat postu: |
|
|
Dowiedz się więc najpierw koniecznie. W naszej szkole zbiórki na Pola nadziei są zawsze w formie pieniężnej, bo wspierają przede wszystkim hospicja domowe... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 11:36 Temat postu: |
|
|
Może jestem okropna, ale tak się zastanawiam... dlaczego jeżeli PM są tacy szlachetni to nie wpłacą jakiejś sumy pieniędzy z kopert na wybraną fundację? Zamiast tego angażują gości i "łaskawie" pomagają, bo kwiaty i tak wylądowałyby w śmietniku  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 12:00 Temat postu: |
|
|
My mieszkamy razem jakiś czas (w dniu ślubu będą dwa lata).
Mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy kupować nam żelazko, czy sztućce.
Zresztą ja mieszkam w swoim mieszkaniu już 7 lat. Wszystko co potrzebne, mam.
A co do kwiatów, to pewnie to dziwne, ale ja chcę je dostać!
Kocham kwiaty i zawsze mi ich mało.
Nigdy w życiu nie dostałam tyle kwiatów, ile można dostać w dniu ślubu.
Kolejny taki dzień to dopiero pogrzeb - tak sądzę.. Dlatego bardzo bym się chciała nacieszyć kwiatami póki żyję. Nawet jeśli ta chwila potrwa tak krótko i kwiaty zwiędną. Ale zapamiętam ją. Dla mnie to cenne.
Rodzice pytali mnie, czy na cywilny mają kupować kwiaty.
Powiedziałam, żeby mi ewentualnie coś w doniczce kupili, a oni na to, że nie.. nie wypada itd. Buu.. Doniczkowe kwiatki tez uwielbiam, a mam mało. _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agniesia1412 bywalec

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 12:04 Temat postu: |
|
|
Ja też uwielbiam kwiaty wiec tez powiedzialam że chcę kwiatki , i juz powiedzialam że wszystkie jakie dostaniemy zabieram do domu chodz teściowa już kombinowala że na cmentarz dla babci powiedzialam ze przed slubem pojedziemy na cmentarze i kwiaty inne kupimy _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elmuszka moderator

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 12:10 Temat postu: |
|
|
ja sądzę, że ksiązki to super pomysł, ale tylko pod warunkiem, że jest jakaś lista tytułów, które chcecie dostać. Koleżanka napisała na zaproszeniu, że chce książki (w wierszyku oczywiście) i wiekszość starszych osób przyniosła jej książki z stylu: "album o papieżu", "album o częstochowie". Warto więć w jakiś sposób sprecyzować o co dokładnie chodzi. Inna dziewczyna z narzeczonym napisała, że marzą o przewodnikach po świecie- bo oni są bardzo wyjazdowi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 12:13 Temat postu: |
|
|
Ja już się zastanawiam, skąd wezmę wazony!
I pewnie poukładam sobie kwiaty - kolorystycznie w wazonach.
I wywalę wszystkie kolorowe wstążeczki, bo ich niecierpię.
Obudzić się rano (nie mamy wesela, a obiad skończy się na tyle wcześnie, żebyśmy mogli skorzystać z nocy poślubnej) wśród kwiatów musi być cudnie. W ogóle konsumować małżeństwo w towarzystwie tylu kwiatów będzie miło.  _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 12:21 Temat postu: |
|
|
Juliette mysle ze to dlatego, ze goscie i tak i tak cos chca wreczyc przy skladaniu zyczen pod kosciolem/USC. Niektorym jest niezrecznie nic nie dac, inni daja wtedy koperte z pieniedzmi w ramach prezentu...a niektorzy standardowo kwiaty. Ja tez dziwnie sie czuje nic nie majac, wiec zawsze cos kupuje - a to kwiatka, a to winko, kiedys kupilam dekoracyjną swiece.. zeby miec w rekach to cos.
Takze skoro goscie i tak zadaja sobie trud, a para mloda ma chec pomoc, to czemu nie? wiem ze to obarcza gosci zachodem, zwlaszcza jesli mieliby wybierac sie na slub z paczka np karmy dla psow.. ani to poreczne ani wyględne. ale wystarczy zapakowac w papier prezentowy i wyglada jak pokazny zestaw obiadowy
Smużko - nacieszysz sie zatem kwiatami w dniu slubu Ja tez kwiaty uwielbiam, ale podeszla do tego praktycznie - ani nie mam tylu wazonow, ani wiaderek, kwiaty w garnkach to juz nie to samo... no i my 3 dni pozniej bylismy juz nad morzem - jak wrocilam moja slubna wiazanka, choc stala w wodzie, zdychala... Szkoda by mi bylo wrocic do domu pelnego zgnilych lub suchych kwiatow.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Pon 16 Sie 2010, 12:28 Temat postu: |
|
|
Fakt.. To może pozasuszam kwiaty przed wyjazdem (te które się da).
Suszone też lubię.
A jak się nie da, to współlokatorzy lub siostrzyczka wpadnie i zrobi porządek przed naszym powrotem (myślę, że to nie będzie dla mniej problem, jak ją ładnie poproszę. I tak będzie wpadać nakarmić szczury i świnki). _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|