Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

BŁOGOSŁAWIEŃSTWO
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnes22
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 18:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U Nas z orkiestry nikt by nie dal rady grać bo nie mają sprzętu przystosowanego do gry poza lokalami.

"Kochać to znaczy dawać siebie całego drugiej osobie"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Czarno-biała
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 17:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurde, straszne rzeczy opowiadacie... Ja trochę z rezerwą podchodzę do tradycji, wesele to już dużo, a jeszcze jakieś ckliwe błogosławieństwa... Narzeczony na 100% myśli że błogosławieństwo bedzie ;p

A nie można z niego zrezygnować? Jeju, chyba jednak nie...

Jakieś mi się to przerażające wydaje - matki na bank sie poryczą, usmarkają się straszliwie, makijaże pospływają, a wszystko ma być uwiecznione na filmie? Matko....

Wiem, mam dość nietypowe podejście. Ale czy naprawdę nie da sie tego obejść? Albo chociaż jakoś tak... normalnie? Niech nas pobłogosławią w kilku słowach ale bez tej całej szopki... ;/
Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 18:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Błogosławieństwo w dużej mierze będzie zależało od Waszych rodziców, więc raczej z nimi musicie rozmawiać, żeby to jakoś uprościć. Jeśli jednak Twój narzeczony jest zdania, ze błogosławieństwo musi być to czeka Was poważna rozmowa i pewnie duuuży kompromis oczko
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Wrz 2010, 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt nie powiedział, że przy błogosławieństwie musi być kamerzysta. My naszych fotografów na ten moment nie zapraszaliśmy. A szopki żadnej nie było, rodzice byli tak poruszeni, że każde było w stanie powiedzieć tylko "Błogosławię Was" Wink
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 12:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt przede wszystkim nie powiedział, że błogosławieństwo MUSI być Smile U nas nie było nawet w przebłyskach myśli Smile

Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agniesia1412 napisał:
U mnie bedzie z orkiestry cos gral podczas blogoslawienstwa, a ze wzgledu że moj tata nie żyję to blogoslawienstwa będzie mi udzielal dziadek z racji tego że jest moim chrzestnym

twój dziadek jest twoim chrzestnym? pierwszy raz sie z tym spotykam
Powrót do góry
lidka1986
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 5 Paź 2010, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem co robić......... nasi rodzice nie chcą podziekowania...... nie chcą aby orkiestra grała im jakąs smutną piosenke typu "cudownych rodziców mam"......... wiec z narzeczonym zastanawiamy się czy kwiaty wreczyć im po błogosławieństwie, ........nie wiemy jak sie zachować i co myśleć....... albo zaznaczyć orkiestrze aby zaśpiewali tylko sto lat dla rodziców i wtedy wręczyc im kwiaty.......
doradzcie, prosze..........

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kwiatuszek85
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 5 Paź 2010, 15:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A może po prostu zamiast jakiejś sentymentalnej piosenki żeby orkiestra zagrała dla rodziców jakąś wesołą piosenkę na podziękowanie i wówczas wręczyć im kwiaty. Ja na pewno nie chcę piosenki "cudownych rodziców mam" piękna ale niestety wszyscy na niej płaczą a ja tego nie chce... A jeśli wolicie bez piosenki to po prostu na sali powiedzcie rodzicom kilka słów od serca i wówczas wręczcie im kwiaty.

Powrót do góry
lidka1986
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 6 Paź 2010, 12:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakaś wesoła piosenka jest najlepsza rzeczą, najpierw sto lat no i podczas piosenki kwiaty....
jak już pisałam na takich smętnych piosenkach płaczą rodzice, para młoda- a ślub jest wesołym wydarzeniem....

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Your_princess
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 6 Paź 2010, 15:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też jestem za tym co pisze Kwiatuszek85
u nas nie było 'cudownych rodziców' bo też tego nie chciałam za to melodia bez słów 'amore' wesoła i w miarę szybka. Tańczyliśmy ze wszystkimi w kółeczku a wokół nas wielkie koło gości. Oczywiście przed piosenką życzenia z podziękowaniami szybko, zwięźle...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następny
Strona 7 z 11

Skocz do: