|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
..::Nati::.. maniak

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 11:23 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny co wasi faceci ubierają na poprawiny?(domyślam się ,że garnitur )ale czy kupujecie specjalnie drugi nowy?czy ten sam co w dniu ślubu lub jakiś stary  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 11:45 Temat postu: |
|
|
| Poprawiny to mniej oficjalna część imprezy, więc mój przyszły mąż wystapi w spodniach, koszuli i krawacie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justii maniak

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 12:05 Temat postu: |
|
|
| Mi też się wydaje że na poprawiny nie trzeba już być tak oficjalnie ubranym. Mój S. raczej będzie w spodniach od garnituru i w jakiejś koszuli (może z krótkim rękawem) Czy będzie miał krawat to jeszcze nie wiem ale być może nie jest on konieczny:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 17:54 Temat postu: |
|
|
Generalnie do samej koszuli krawata się nie zakłada
Ja bardzo polecam poprawiny w formie imprezy grillowej na działce. Nasze były na działce Karola dziadków, przyjechali prawie wszyscy goście weselni, trwały 2 dni, były wesołe i na luzie. Wszyscy chwalili taką formę poprawin. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 18:02 Temat postu: |
|
|
moje kochanie miało spodnie od garnituru...i koszule na krótki rękaw. na wstęp był do tego krawat.. i marynarka..która się nie przydała wogóle bo za ciepło było. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agnes22 uzależniony

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 18:39 Temat postu: |
|
|
My uznaliśmy że na poprawinach nie chcemy kamerzysty. Orkiestra będzie, tak jak i w pierwszym dniu, ale kamerzysta nie. Chcemy ten drugi dzień, po ogromnym stresie, spędzić na luzie, aczkolwiek stroje będą eleganckie.  _________________
"Kochać to znaczy dawać siebie całego drugiej osobie" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 20:18 Temat postu: |
|
|
Na poprawinach nie mam zamiaru sie już niczym przejmowac czy pasuje, czy nie pasuje, bedzie mi to zupełnie obojętne I na pewno nie chcialabym miec wtedy kamery czy fotografa. To ma być spotkanie na luzie, niektórzy pewnie bedą cierpiący z niewyspania, inni z zupełnie innych powodów Niech dochodzą do siebie w spokoju
Juliette ,gdybym miała gdzie, to pewnie wybrałabym taka formę poprawin jak Wy, ale niestety - brak możliwości  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lady_S. guru

|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 20:31 Temat postu: |
|
|
moje kochanie będzie ubrane bardziej na luzie zamiast spodni od garnituru kupi sobie jakieś ładne czarne spodnie jeansowe, do tego fajna koszula i marynarka powiedział,że nie chce być w garniaku bo nie lubi (cud,że do ślubu pójdzie w eleganckim garniturze), a mi to nie przeszkadza,bo i tak będzie wyglądał cudnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emi0112 uzależniony

Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 763 Skąd: za górami za lasami.....
|
Wysłany: Wto 3 Sie 2010, 20:36 Temat postu: |
|
|
a mój Skarbek będzie w spodniach od gajerku i koszuli, krawata pewnie nie założy bo nie lubi  _________________
"Nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
linjaton kandydat

|
Wysłany: Sro 4 Sie 2010, 8:44 Temat postu: |
|
|
Nasze poprawiny to grill w ogrodzie obok restauracji. Beczka piwa, pieczony prosiaczek, chlebek ze smalczykiem itp. Gościom mówimy, że poprawiny mają być na luzie- koszule bez krawatów, letnie sukienki w kwiatki itd. Przynajmniej ja tak sobie to wyobrażam
Uważam, że młodzi, jako gospodarze uroczystości, powinni prezentować się jednak elegancko. Nie mam na myśli pełnego garnituru i długiej sukni, ale stroje, które jednak będą wskazywały na uroczysty dzień.
Piotrek będzie miał spodnie od garnituru, koszulę z krótkim rękawem i krawat (plus ślubne obuwie Ja mam sukienkę przed kolano- całą z koronki i sandałki na wysokim obcasie (z biżuterii- ślubne kolczyki- proste kryształki). _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|