|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jolajcik kandydat

|
Wysłany: Sro 13 Sty 2010, 13:31 Temat postu: |
|
|
Ja byłam w zeszłym roku na weselu gdzie nie było karteczek, kto gdzie siedzi, i po wypiciu szampana ludzie rzucili się pędem aby zająć sobie miejsca i wyglądało to co najmniej nie ładnie a po drugie okazało się, że goście się tak usadowili, że moi rodzice siedzieli całkiem osobno przy dwóch różnych stołach. Moim zdaniem nie ma nic gorszego jak taki chaos a później próby proszenia gości żeby się "jakoś" przesiedli. Karteczki są bardzo praktyczne. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pablo&Aga gaduła

|
Wysłany: Sro 13 Sty 2010, 16:06 Temat postu: |
|
|
My zastosujemy trochu okrojoną formę Państwo Modzi, świadkowie, rodzice, znajomi i rodzina pana młodego pani młodej. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JustynaRus kandydat

|
Wysłany: Sro 10 Mar 2010, 17:46 Temat postu: |
|
|
U mnie w rodzinie zazwyczaj wyprawia się duże wesela (150-200osób) i tylko na jednym weselu były karteczki i miło to wspominam bo nie było przypadku, żeby ktoś "źle" siedział.
Na pozostałych weselach winietek nie było i były sytuacje, że ludzie specjalnie wcześniej przyjeżdżali przed Młodą Parą na salę, żeby zostawić torebki czy marynarki i pozajmować miejsca albo wchodzili po Młodych na salę i rozpoczynała się bieganina.
Przy pierwszym weselu w rodzinie nie znałam tej "tradycji" i czekając z zajęciem miejsca do czasu składania życzeń brakło mi i mojemu narzeczonemu miejsca przy wszystkich młodych i w efekcie musieliśmy siedzieć w samym kącie stołu, mając naprzeciwko nieznajome starsze małżeństwo a obok ciocie i wujków z mojej rodziny. Nie wspominam tego najmilej...
Dlatego również u mnie przy 150 gościach będą winietki  _________________
Zaproszenia ślubne Jumika
Zaproszenia ślubne: www.jumika.com.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolcia25 bywalec

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 15:42 Temat postu: |
|
|
A my nie będziemy zaznaczać miejsc dla gości poprzez karteczki z nazwiskami,niech każdy siada gdzie chce.Nie chciałabym np.umiejscowić obok siebie skłóconej rodziny.Byliśmy na dwóch weselach gdzie nie było wyznaczonych miejsc i nikt nie robił problemów  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lady_S. guru

|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 16:52 Temat postu: |
|
|
| Też mieliśmy nie robić winietek,ale niestety z racji tego,że będzie bardzo dużo ludzi i może dojść do różnych sytuacji o których dyskutowaliśmy to zdecydowaliśmy się na nie i póki co moja rodzina jest już rozsadzona wg planu i wszystkim pasuje. Teraz tylko zostaje rodzina mojego K. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelina1123 kandydat

|
Wysłany: Czw 15 Lip 2010, 13:57 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny:) Jak rozwiązać problem rozmieszczenia gości,jeśli mamy okrągłe,6-cio osobowe stoliki? Przygotować winietki,czy pozostawić gościom wolną rękę?(osobiście trochę obawiam się,że zapanuje chaos)
Dziękuje za rady  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 15 Lip 2010, 15:06 Temat postu: |
|
|
chyba racdzej winietki, choć z tym jest dużo zachodu. ja jestem za winietkami, jeśli Młodzi potrafią poświęcić na rozmieszczenie swoich gości odpowiednio dużo czasu i pomyślunku. bo usadzić kogoś byle jak, byleby było, bez pomysłu żadnego, to żadna sztuka. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelina1123 kandydat

|
Wysłany: Czw 15 Lip 2010, 18:06 Temat postu: |
|
|
Mniej więcej plan jest opracowany,bo wiemy kto kogo lubi,a kogo nie bardzo,więc można zastosować winietki,ale przy każdym stole wychodzi nam dosłownie o 1 miejsce za dużo lub za mało.
Chyba żeby nie robić każdego stolika na 6 osób i problem z głowy? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lady_S. guru

|
Wysłany: Czw 15 Lip 2010, 19:56 Temat postu: |
|
|
| No nikt nie powiedział,że przy każdym stoliku ma siedzieć tylko 6 osób,bo jeśli tylko będzie miejsce to możecie sobie pozwolić na dołożenie nawet tych dwóch krzesełek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Czw 15 Lip 2010, 20:19 Temat postu: |
|
|
my mamy stoliki 8 osobowe a w teorii będzie stolik z 6 osobami i z 10, inaczej się nie dało  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|