Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Bolerka...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 123, 124, 125  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Panny Młodej
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
metka
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 31 Maj 2010, 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dorotam napisał:
po przebojach w kancelarii całym monologu powiedzianym przeze mnie co myśle,na temat siostry,kancelarii i wymyślanych beznadziejnych utrudnień kościelnych, jest dla nas bardzo miły,nawet dał numer na kom co by nam łatwiej się skontaktować było..nie sądzę,by chciał słuchać kolejnego monologu Dorotki uśmiech

dorota, chyba czeka mnie to samo Wink

hmmm... spoglądam na model mojej sukni i zastanawiam się, co z tym fantem zrobić. Bo bolerko nijak pasuje, gdybym została zmuszona do jego założenia. Pozostaje szal, ale najpierw zobaczę, co mi po powiedzą przy pierwszym, bliższym spotkaniu Cool
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 1 Cze 2010, 6:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja jednak zdecydowałąm sie na bolerko.z bardzo króciutkim rękawkiem bez żadnych ozdób.ubiorę je dopiero w samochodzie w drodze do kościoła i zaraz po kościele zdejme.chyba troszkę zle bym sie czuła z odkrytymi ramionami...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lila
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 5 Cze 2010, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się całkowicie zgadzam z Dorotą i Miss. Czemu suknia do ziemi, tyle że bez ramiączek, prosta, czy w serduszko u góry, czyli z praktycznie z żadnym dekoltem miałaby stanowić obrazę dla księdza albo miejsca? Co innego jakaś miniówka, czy głęboki dekolt - to fakt, może rozpraszać księdza i wywołać zgorszenie wśród gości. Na dodatek, jak tu któraś z dziewczyn już zauważyła, świadkowe lub ogólnie goście płci żeńskiej nie przejmują się najczęściej tym zwyczajem i stoją w najlepsze z odsłoniętymi ramionami, to dlaczego tylko panna młoda ma się czuć zobligowana do zasłaniania własnych?
Wydaje mi się, że teraz większość dziewczyn tłumaczy posiadanie bolerka tym właśnie, że do kościoła nie wypada bez. A ja mam wrażenie, że to zupełnie na odwrót - teraz bolerka są w modzie, dziewczyny je lubią i zakładają, a przy okazji nie ma gadania, że ramiona odsłonięte. Bo jeszcze kilka lat temu przecież bolerka bynajmniej nie były tak często spotykane, a panny młode ubierały się najczęściej w suknie bez ramiączek. Więc po prostu moda pociągnęła za sobą troszeczkę zwyczaj.
Ja nie będę mieć chyba bolerka, bo nie za bardzo chce mi się szukać właściwego no i wydawać kolejną kasę (bo suknia i dodatki sporo mnie kosztowały). Co najwyżej zdecyduję się na jakieś jeśli będą zapowiadali przymrozki albo zimę zamiast lata, bo niestety zmarzluch ze mnie straszny, a nie chcę mieć na wszystkich zdjęciach gęsiej skórki oczko
Sama dbam o to, żeby nie przychodzić do kościoła nieodpowiednio ubrana, ale uważam, że akurat pannie młodej w dzień ślubu więcej wolno niż zazwyczaj i jeśli normalnie nie przychodzę do kościoła z odkrytymi ramionami, to w dzień ślubu uważam, że to całkowicie dopuszczalne.

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 9:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny jak pewnie wiadomo uśmiech moj ślub we wrzesniu, pogoda moze byc różna, potrzebuję cienkiego okrycia ramion na lepsza pogode +czegos cieplego w razie gorszej pogody (jestem niesamowity zmarźlak i nawet w sloneczny dzien, przy chlodnym wietrze bede potrzebowala czegos co zapobiegnie drzeniu mego ciala przez caly dzien Rolling Eyes ). górę sukni bede miala mniej wiecej taka
http://www.angel.com.pl/site.php?id_menu=12&str=8&kol=25&suk=768 (nie mam jak wiecie jeszcze fotek mojej wybranki) a dół tiulowy, typu princessa. doradzcie mi co mogło by do niej pasowac.Mam wrazenie że przy tak zdobionej gorze koronkowe, wyszywane bolerko nie za bardzo pasuje, chyba ze moze jakies gladkie pytajnik
i od razu wspomne ze bolerka z satyny i tafty odpadają Rolling Eyes
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja miałam w kościele założone bolerko z 3/4 rękawami- tak dla świętego spokoju , dopiero przed pierwszym tańcem ściągłam je i już do rana bolerko leżało w pokoju hotelowym. Dużo zależy od księdza- ja chciałam uniknąć dziwnych spojrzeń i komentarzy podczas mszy uśmiech czy też po uśmiech

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no pewnie.Kazdy ma swoje zdanie na ten temat.Mi to osobiscie nie przeszkadza, niestety wrzesien to czas kiedy raczej nie spodziewam sie upalow i bez wzgledu na pogode odkryte ramiona już raczej nie przejda Rolling Eyes
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja zamówiłam bolerko z 3/4 rekawem a mam ślub tydzień po Tobie;) tylko że moje jest szte na miarę z tafty
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 14:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja mam sukienkę na szerokich ramiączkach, reszte przykryje welonem więc ksiądz nie ma prawa marudzić.

Cytat:
Na dodatek, jak tu któraś z dziewczyn już zauważyła, świadkowe lub ogólnie goście płci żeńskiej nie przejmują się najczęściej tym zwyczajem i stoją w najlepsze z odsłoniętymi ramionami, to dlaczego tylko panna młoda ma się czuć zobligowana do zasłaniania własnych?

no nie wiem, u mnie do kościoła nie wypada iść z odkrytymi ramionami czy to jest gość, świadkowa czy panna młoda. Raczej mają coś na siebie zarzucone.

Powrót do góry
dorotam
guru
guru

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pogoda jest piękna... bolerka nie mam uśmiech i panie z salonu powiedziały że mi go nie wypożyczą,bo nie pasuje Very Happy

chyba,że coś by się ochłodziło,to moja szefowa mi przywiezie (ma hurtowie obok salonu i się znają ) więc będę miała dowiezione pod kościół.. ale oby nie uśmiech

Powrót do góry
Juleeeczka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 25 Cze 2010, 14:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ja zamówiłam bolerko z 3/4 rekawem a mam ślub tydzień po Tobie;) tylko że moje jest szte na miarę z tafty

no skoro uwazasz ze Ci wystarczy to bardzo dobrze uśmiech ja za to zimna nie znosze i zawsze sie opatulam kiedy wszystkim wokol jeszcze cieplo wiec musze miec pewnosc ze mam cos w zapasie i w razie co nie zmarznę bo tego niecierpie Rolling Eyes tylko narazie nic nie znalazlam co by mnie zadowolilo smutny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Panny Młodej Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 123, 124, 125  Następny
Strona 8 z 125

Skocz do: