|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Pflaume87 kandydat

|
Wysłany: Pią 5 Lut 2010, 12:27 Temat postu: |
|
|
My staraliśmy się 7 miesięcy i się udało  _________________
Aniołek [*] - 11.02.2010 (7tc) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eve86 gaduła

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 7:54 Temat postu: |
|
|
a mi sie wlaczyl teraz instynkt macierzynski, dlatego zaraz po slubie chcemy zaczac starania, mam nadzieje ze gora kilka miesiecy i nam sie uda:) teraz chce juz zaczac wszystkie badania zrobic. Az nie wierze ze to pisze , ja myslalam ze dziecka nie chce miec w ogole  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
..::Nati::.. maniak

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 11:39 Temat postu: |
|
|
Ja póki co narazie nie planuje dzieciaczków,raczej nie od razu poślubie,chciałabym się najpierw nacieszyć mężusiem,życiem wspólnym,razem tylko we dwoje,skończyć studia,ustabilizować życie,a wtedy dopiero dzidzia bo,za pare lat to napewno planuje mieć lubie bardzo dzieci,to będzie takie dopełnienie naszej miłości,mam instykt maciezyński jednak myśle racjonalnie
Mój narzeczony jeden czas już wspominał o dzidzi,że chciałby od razu po ślubie,ale wytłumaczyłam mu,że lepiej się wstrzymać wkońcu jesteśmy młodzi bardzo ja mam 22 lata on 23 w tym roku.
To na temat planów,a jak wyjdzie w praktyce to się zobaczy... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natalia_w moderator

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 13:38 Temat postu: |
|
|
| Jest takie powiedzenie: "Chcesz rozmieszyc Boga- powiedz mu o swoich planach" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 13:54 Temat postu: |
|
|
Za każdym razem sobie powtarzam to powiedzenie jak zaczynam robić wielkie życiowe plany  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 14:36 Temat postu: |
|
|
hehe a ja nie znalam tego powiedzenia
Ale mysle ze nie do konca jest adekwatne do naszego zycia dopoki ludzie nie podejmą prób zajscia w ciaze to raczej nie mają dzieci - nie licząc wpadek pochodzacych z seksu bez zapezbieczenia czy tez przykrych czasem niespodzianek typu peknieta prezerwatywa albo zapomniana pigulka.. Niestety dziala to tez w drugą strone i tu to powiedzenie jest jak najbardziej na czasie.. Bo niektore kobiety starają sie latami i albo nic nie wychodzi choc z medycnznego punktu widzenia nie ma przeciwskazan i problemow, albo nie donoszą ciąży albo w macicy zagnieżdza sie pusty pecherzyk.. Przykre i nikomu nie zycze takich doswiadczen. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
..::Nati::.. maniak

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 16:14 Temat postu: |
|
|
Fajne to powiedzenie,też go nie znałam Dlatego właśnie pisze,że takie są plany a co bedzie to nikt nie wie,no może właśnie oprócz Boga
Póki co to biore pigułki  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
myszka426 moderator

|
Wysłany: Czw 11 Mar 2010, 16:30 Temat postu: |
|
|
a my nie staraliśmy się wcale , pełen spontan.przez szereg lat lekarze powtarzali mi że nie mogę mieć dzieci. Od stycznia zaczelam się źle czuć , ale żadnych wymiotów , zachcianek nic. Pomyślałam ot zwykle przemęczenie , w lutym zrobilam sobie tak dla pewności test . wyszły dwie kreseczki , następnego dnia powtorzyłam wyszło to samo. Poszłam prywatnie bo w przychodni kazli mi czekać na wizytę 20 dni, Lekarz mi pogratulowal . Powiedział że to 8 tydzień. Na usg wyszło że 11 tydzień. Teraz jest koncówka 15 i czuje się świetnie.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aseret gaduła

|
Wysłany: Pon 19 Kwi 2010, 17:17 Temat postu: |
|
|
| ruda87 napisał: | bez liczenia dni płodnych i testów owulacyjnych i za pierwszym czy drugim razem już im się udało Kochali sie normalnie bez stresu wtedy, kiedy mieli na to ochotę. |
Niestety to nie zawsze działa (znam zbyt wiele przypadków). A szkoda. _________________

Ostatnio zmieniony przez aseret dnia Wto 24 Sty 2012, 14:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goodnight bywalec

|
Wysłany: Czw 24 Cze 2010, 23:08 Temat postu: |
|
|
____
Ostatnio zmieniony przez goodnight dnia Wto 1 Lis 2011, 14:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|