|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Justyś:) maniak

|
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 14:48 Temat postu: |
|
|
mnie się nauki podobały, czasem po prostu na chwilę przestawałam słuchać, ale ogólnie ładnie:) _________________
(...) żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marlena1023 kandydat

|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 9:15 Temat postu: |
|
|
Myśmy nauki mieli w marcu i były to nauki weekendowe z racji wykonywanej przez nas pracy i powiem Wam, że to spotkanie było daremne. Nic nie wniosło nowego w nasz związek, a przynajmniej do naszej świadomości zawarcia małżeństwa. Ksiądz robił z siebie świętego i potrafił tylko zrazić nas do kościoła i wiary, a panie z poradni opowiadały o komunikacji miedzy ludzkiej i to był chyba mój 5 kurs na ten temat. Siedzieliśmy tam po 9 godz w nieogrzewanej sali. Zwyczajna masakra! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emi0112 uzależniony

Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 763 Skąd: za górami za lasami.....
|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 10:02 Temat postu: |
|
|
my byliśmy w sobote na pierwszym spotkaniu i było tak średnio- prowadził je w zastępstwie proboszcz- ale w kolejną sobote mamy zajęcia z wikarym więc może będzie ciekawie  _________________
"Nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 10:51 Temat postu: |
|
|
| Karolcia25 napisał: | A ja się boję trochę tych nauk bo nasz proboszcz pyta jak w szkole Trzeba sobie przypomnieć te wszystkie przykazania bo wstyd nie odpowiedzieć gdy zapyta  |
Karolcia, nie musicie robić nauk w Twojej parafii. popytajcie, poszukajcie i idźcie tam, gdzie o naukach są dobre opinie. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emi0112 uzależniony

Dołączył: 11 Maj 2010 Posty: 763 Skąd: za górami za lasami.....
|
Wysłany: Sro 26 Maj 2010, 10:58 Temat postu: |
|
|
u nas też proboszcz zrobił nam "klasówkę" na pierwszym spotkaniu po 4 osoby a pytania były: kim jest dla mnie Jezus i czy to postać historyczna czy mityczna. ogólnie też nas straszono że pyta znajomości z katechuzmu ale jak narazie mamy luz _________________
"Nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Smużka maniak

|
Wysłany: Nie 30 Maj 2010, 19:28 Temat postu: |
|
|
A ja cały czas się waham, czy iść do dominikanów na weekendowe, na które jesteśmy zapisani, czy jednak te dłuższe...
Do pierwszej lepszej parafii bym nie poszła. Zależy mi na naukach, które są na poziomie i coś wnoszą. Nie chodzi mi jedynie o papierek. _________________ Ślub cywilny
Ślub kościelny
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gabiczek kandydat

|
Wysłany: Sro 9 Cze 2010, 15:17 Temat postu: |
|
|
W LO robiłam przedślubne - nudaaa. Jak tak mają wyglądać przedślubne to dziękuje, postoje. Zresztą co ksiąc czy zakonnica może wiedzieć o seksie?! Powinni tego zabronić _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Sro 9 Cze 2010, 19:23 Temat postu: |
|
|
A jakie znaczenie ma doświadczenie? Przecież na naukach nie uczy się pozycji seksualnych i innych technik miłosnych A poza tym ksiądz prowadzi tylko zajęci o liturgii sakramentu małżeństwa, o katolickim wzorze małżeństwa, jego emocjonalnej sferze itp. O seksie zajęcie prowadzą pary małżeńskie z poradni rodzinnej  _________________

Ostatnio zmieniony przez Juliette dnia Sro 9 Cze 2010, 19:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Sro 9 Cze 2010, 19:53 Temat postu: |
|
|
Może koleżanka miała na myśli właśnie tę nieszczęsną poradnię małżeńską  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Sro 9 Cze 2010, 20:00 Temat postu: |
|
|
Koleżanka się oburza, że osoby duchowne nie mają doświadczenia w seksie, więc nie powinni o nim uczyć, a to nie księża prowadzą te zajęcia, a małżeństwa, więc oburzenie jest nieuzasadnione. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|