|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
deina guru

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 19:05 Temat postu: |
|
|
O właśnie, ja też swoje imię słyszę z rzadka i wtedy się nerwowo wzdrygam, bo go nie lubię. Zdrobnienia, różne dziwne przezwiska... to prędzej. Marek mówi również do mnie Dei (skrót od Deina:) _________________ And you who seek to know Me, know that the seeking and yearning will avail you not, unless you know the mystery: for if that which you seek, you find not within yourself, you will never find it without. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 20:27 Temat postu: |
|
|
bosko! ja myślałam, że to tylko u nas tak działa, bo nasi znajomi normalnie do siebie mówią po imieniu i czasem czujemy się wyalienowani, kiedy wołamy do siebie zdrobnieniami
a tu proszę, jaka niespodzianka!  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 20:36 Temat postu: |
|
|
My jestesmy z tych "odzwierzecych" - misiu, kotku, zabko Ja lubie mowic do M per Michaś lub Michasiu Jemu to chyba nie przeszkadza, przynajmniej w prywatnosci Za to mojego imienia nie uzywamy bo ja go nie lubie. Jest Liz albo Lizka, Lizak.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 20:45 Temat postu: |
|
|
Metka nie wy jedni
u nas jest kochanie, serduszko (to do mnie), miśku ( do D) ,czasem aniołku,żabko,wredotko itp
a Ty Liziii jak masz na imię,że tak nie lubisz jego?? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 21:48 Temat postu: |
|
|
Magdalena  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 21:53 Temat postu: |
|
|
w sumie, jak tak pomyślę sobie ogólnie i globalnie, to znam same sympatyczne Magdy  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 22:06 Temat postu: |
|
|
możemy się zamienić
mi się imię Magda podoba.. a znów Dorota średnio  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sro 28 Kwi 2010, 23:15 Temat postu: |
|
|
Ja nigdy nie lubilam swojego imienia. Magda brzmi jakos tak twardo i zimno, jak kamien ;/
Zawsze mi sie podobalo jak moja chrzestna mowila do mnie Maguniu, ale juz troche z tego wyroslam i jestem Madzia tata mowil Magdalenka, ale znow - jestem juz duza wiec jestem Magda. Magdalene jeszcze zniose..ale Magdy nie lubie ;/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
..::Nati::.. maniak

|
Wysłany: Czw 29 Kwi 2010, 6:16 Temat postu: |
|
|
Liziii Magdalena i Magda może takie sobie,ale Madzia bardzo ładne Mój Kuzyn do swojej żonki zawsze Madzia to Madzia tamto NIGDY do niej nie mówi chyba Magda ja przynajmniej nie słyszałam
My też do siebie najcześciej zdrobnieniami,musze się przyznać ze ja moze troche mniej ale moje Kochanie to zawsze myszko,kotku,rybko,kochanie itp
Ja też nie moge się doczekać żonci i mężusia to tak dumnie brzmi  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ania123 uzależniony

|
Wysłany: Czw 29 Kwi 2010, 9:06 Temat postu: |
|
|
moj kochany zawsze mówi do mnie kochanie ,skarbie.bardzo żadko słyszę Ania.to ja często mówie mu po imieniu.chyba czas to zmienić  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|