Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

zalety małżeństwa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 23, 24, 25  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zaręczyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
..::Nati::..
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 26 Kwi 2010, 8:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mi się podoba mężuś i żonka Razz
Liziii my choć nie mieszkamy razem to i tak już od dłuższego czasu mamy kase wspólną i dawno wspólnie zarządzamy kasą w sumie to ja głównie zarządzam hehe,chociaż mój P też wiecej ode mnie zarabia Wink dlatego w tym temacie u nas po ślubie za dużo się nie zmieni

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Annoula
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 26 Kwi 2010, 8:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dorotam napisał:
a my o tym kiedyś rozmawialiśmy i będzie dalej kochanie itd uśmiech

chociaż czasem się śmiejemy ,szczególnie jak coś chce jedno albo drugie ..i wtedy jest : meżu,żono ale teraz przedtawiamy się narzeczony,narzeczona ,więc czekam jak i dziewczyny żeby powiedzieć to jest mój mąż i by mój D przedstawił mnie jako swoją żonę uśmiech bo to wtedy tak dumnie brzmi uśmiech

Dorotam zgadzam się z Tobą, "mężu i żono" brzmi bardzo dumnie i chciałabym być zawsze tak nazywana zwłaszcza przed znajomymi. Generalnie podobają mi się takie zwroty, odrazu wiadomo kto jest kto:-)
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 14:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

deina napisał:
Jest taki uroczy wiersz Tuwima o przyjemności przestawiania się na żono/mężu: "I myślę, i wspominam, i przypominam sobie, I modlę się, i płaczę, i ludziom ściskam dłonie, I śmieję się do siebie, i nie wiem sam, co robię, I ze wzruszeniem mówię: ja z żoną, żona, żonie..."

Mojemu M. się ten wiersz strasznie podoba, bo on się nie może doczekać tej żony:)
4

Mnie mój M nazywa żoncia, żoneczka albo po prostu Kochanie Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Sadie
guru
guru

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niekoniecznie "mezu, obiad". Od tego jest imie. "Andy, obiad." W koncu poza byciem mezem jest takze Andym uśmiech Ale fajnie to brzmi jak np w luznej rozmowie sie slyszy "Wczoraj, moja zona..." "dla mojej zony".
guru
guru

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 16:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj lepiej zeby M tak o mnie nie mowil Very Happy Nie lubie przesady - tak jak drazni mnie kochaniowanie "kochanie, podaj kapcie" "kochanie to" kochanie tamto sramto... Rolling Eyes
guru
guru

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój Luby zwraca sie do mnie per Kochanie ewentualnie Skarbie ewentualnie Misiaczku uśmiech W jego ustach brzmi to tak naturalnie uśmiech Czasem, gdy mówi, że mnie kocha to proszę, żeby dodał imię - tak kontrolnie lol sprawdzam, czy jeszcze je pamięta język
Ale to pieszczotliwe zwracanie sie do mnie wcale mi nie przeszkadza, i wiem, że niestety kiedyś się skończy Confused (oby jak najpóźniej uśmiech ) A po imieniu mówią do mnie wszyscy, więc nie jest to nic nowego uśmiech

Ale i tak nie mogę sie doczekać "żony " uśmiech
Powrót do góry
metka
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 18:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, ja nie usłyszałam od mojego Połówka swojego imienia od początku jak jesteśmy razem. Teraz jak sobie o tym pomyślę, to śmiać mi się chce lol
przyjęły się zdrobnienia, którymi do siebie się zwracamy i pewnie dopiero podczas przysięgi usłyszę jak się nazywam.... o ile pamięta Wink
guru
guru

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

metka napisał:

przyjęły się zdrobnienia, którymi do siebie się zwracamy i pewnie dopiero podczas przysięgi usłyszę jak się nazywam.... o ile pamięta Wink

Na szczęście przysięgę dyktuje ksiądz i tylko się ją powtarza Twisted Evil
guru
guru

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o jej... rzeczywiście.. jakoś tak nie przywiązywałam uwagi do tego... ale mój d też mi nie mówi po imieniu .. albo zdarza się to bardzo rzadko... i tym sposobem nawet własne imię staje się jakimś wyjątkiem oczko

Powrót do góry
ewqa04
guru
guru

PostWysłany: Sro 28 Kwi 2010, 19:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

straszna_dama napisał:
metka napisał:

Na szczęście przysięgę dyktuje ksiądz i tylko się ją powtarza Twisted Evil

Niby tak, ale na weselu u mojego kuzynostwa ksiądz powiedział: Biorę sobie Ciebie Urszulo... a Pan Młody wystawia oczy i nic Shocked Zawsze i wszyscy mówili do niej Beato... lol Ale byla jazda, ksiądz chyba dwa razy powtarzał uśmiech język
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zaręczyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 23, 24, 25  Następny
Strona 13 z 25

Skocz do: