Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Dzieci na Waszym weselu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 57, 58, 59  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy na Waszym weselu będą dzieci?
Tak
79%
 79%  [ 154 ]
Nie
20%
 20%  [ 39 ]
Wszystkich Głosów : 193

Autor Wiadomość
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Pon 26 Kwi 2010, 19:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze nie rozumiem jednego. Dlaczego o całe ewentualne zło waszych ślubów i wesel obwiniacie dzieci, że będą krzyczeć, niszczyć, że nikt nie będzie reagował... Ja szczerze mówiąc bardziej niż dzieci, boję się pijanych gości, którzy być może zaczną zachowywać się niestosownie, głośno, wulgarnie, będą agresywni, coś zniszczą, zwymiotują... Skąd mam wiedzieć, że ktoś taki mi się nie przytrafi?

Dziewczyny, każda i tak zrobi po swojemu (albo tak, jak zadecydują Wasze rodziny), nie ma co się przekonywać, która opcja jest lepsza.
guru
guru

PostWysłany: Pon 26 Kwi 2010, 19:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no masz rację damo...
co do gości czasem nie można być pewnym na 100% jak się zachowają..

Liziii też myśleliśmy o jakiś kolorowankach itd uśmiech ale nie pomyślałam,żeby z neta podrukować

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 26 Kwi 2010, 19:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie chodzi o to, która opcja jest lepsza, bo moim zdnaiem obie są równie dobre, ale o to, by uszanować decyzję Młodych w kwestii zapraszania dzieci.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
..::Nati::..
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 27 Kwi 2010, 7:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

straszna_dama napisał:
Mój ślub jest dla mnie mega ważny, bo spędzę go z rodziną, a nie dlatego, że będę gwiazdą jednej nocy...

oklaski oklaski Też tak uważam,rozumiem ,że ślub to JEDNO z najważniejszych wydarzeń w życiu ale bez przesady Rolling Eyes
U mnie kto chce niech z dzieckiem przyjdzie kto nie to nie,jego sprawa,pozostawiam tą decyzje rodzicom sami wiedzą co im bardziej odpowiada,a moje wesele nie jest TYLKO dla mnie ale też dla moich gości ,chce żeby dobrze się bawili,więc nie ustawiam wszystkiego pod siebie Rolling Eyes

Powrót do góry
maartusiaa_87
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 27 Kwi 2010, 7:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też zapraszałam wszystkich z dzieciakami - nawet imiennie uśmiech powiedziałam, że w lokalu będzie pokój przeznaczony na sen dla dzieci, tzn łóżka są, materace są, ale jeśli rodzice chcą mogą zabrać "kojec", albo łóżeczka składane i dzieci będą spać w swoich (będą się czuć raźniej) . u mnie na każdym weselu jakim byłam , były dzieci i nie spotkałam się, z jakimiś nieprzyjemnościami z ich strony uśmiech a może u mnie w rodzinie po prostu dzieciaki tak dobrze wychowane ? hihi Embarassed Embarassed
każdy robi jak uważa, mi moje dzieciarki z rodzinki nie przeszkadzają uśmiech
właściciel nam powiedział, że między sala a wyjściem na holu postawi jakiś stolik z kredkami, i kartkami, a na dworze, jest zjezdzalnia i hustawka a'la ikea także będa się nudzić to na zjeżdzalnie uśmiech
Powrót do góry
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Wto 27 Kwi 2010, 8:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przecież tu nikt nikogo nie krytykuje za zapraszanie gości z dziećmi, więc niektóre zwolenniczki takiej opcji mogłyby się trochę pohamować Rolling Eyes

Mnie tylko denerwują goście którzy nie szanują moich postanowień. Dla mnie to tak samo jak krytykowanie wybranej sukni czy sali. Ja jako gospodarz podjęłam decyzję, że chcę wesele bez dzieci. I teraz matka, która mimo wszystko przyjdzie z dzieckiem stawia mnie w głupiej sytuacji. Mam kuzynkę, która również ma 2-letniego synka, ale jak tylko dostała zaproszenie to od razu zorientowała się kto mógłby z nim zostać, mimo że na miejsce ślubu będzie musiała dojechać 550 km. Kiedy na weselu zobaczy inne dziecko w wieku jej synka może pomyśleć, że to ja robiłam selekcję dzieci, które są mile widziane, a które nie.

Dużo częściej wśród gości widzę zapatrzenie w siebie i nie myślenie o PM, w tej i w wielu innych kwestiach, jak np. nie potwierdzanie przybycia w określonym terminie, nie pojawienie się na weselu mimo, że miało się być itp. dużo można by wymieniać...
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 27 Kwi 2010, 8:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Juliette oczywiście masz prawo na swój własny ślub nie zapraszać dzieci,ale w takim badz razie moim zdaniem musisz być na to przygotowana i się z tym liczyć,że tak samo ktoś z zaproszonych gości ma prawo się obrazić lub nie przyjść poprostu,bo ma inne zdanie...tolerancja działa we dwie strony Wink
Juliette napisał:
Przecież tu nikt nikogo nie krytykuje za zapraszanie gości z dziećmi, więc niektóre zwolenniczki takiej opcji mogłyby się trochę pohamować Rolling Eyes

No co Ty nie powiesz a mi się wydaje wręcz odwrotnie Rolling Eyes

Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 27 Kwi 2010, 9:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobra, wrzućcie na luz, bo skakanie sobie do gardeł o zapraszanie dzieci jest bez sensu Rolling Eyes

Cytat:
Juliette oczywiście masz prawo na swój własny ślub nie zapraszać dzieci,ale w takim badz razie moim zdaniem musisz być na to przygotowana i się z tym liczyć,że tak samo ktoś z zaproszonych gości ma prawo się obrazić lub nie przyjść poprostu,bo ma inne zdanie...

trudno. mnie się wydaje, że zanim ktoś się obrazi o niezapraszanie dzieci powinien pomyśleć. jeśli dzieci nie są zapraszane to często dlatego, ze Młodzi i musieliby za nie płacić, i musieliby coś im zorganizować, a mogą nie mieć takiej możliwości. dla małych dzieci moze nie być pokoiku obok i co z nimi potem zrobićpytajnik trochę pomyslunku. jeśli ktos ma zamiar jednak przyjść z dzieckiem, mimo, że PM zapraszają bez dzieci, bo taki ma kaprys i uważa, ze dzieci powinno się też zaprosić, to for all I care może nie przychodzić w ogóle. dla mnie to, że komuś sie wydaje, że dzieci powinny być, nie jest wytłumaczeniem. konflikt interesów, w którym jednak wygrywają PM, bo to ich wesele. jeśli ktos nie ma z kim dziecka zostawić (co się jednak duzo rzadziej zdarza) to czasami wystarczy rozmowa z Młodymi. wspólnie zawsze można coś wymyślić. a nie samowolka i pojawianie się z dzieckiem, bo "ja tak chcę".

my początkowo planowaliśmy zapraszanie z dziećmi. rozmawiałam wtedy z przyjaciółką, akurat była w ciążu z synkiem i mówię, że chcemy zaprosić też dzieciaki. to ona mi uświadomiła z cym to się wiąrze i sama stwierdziła, że tak czy owak, ona z Filipem nie przyjdzie, że przyjdą sami, a dzieckiem ktoś się zajmie na ten jeden wieczór, bo ona ani nam, ani sobie nie chce robić kłopotu, a małego nie chce męczyć. mój gość tak stwierdził. czyli to nie jest jakaś rzecz wzięta z kosmosu i nie każdy chce przyprowadzać dzieci.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Sadie
guru
guru

PostWysłany: Wto 27 Kwi 2010, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakby mi ktos przyszedl z dzieckiem mimo warunku ze wesele bz dzieci to bym nie wpuscila/wyprosila. Jak sie komus nie podoba to naprawde nikt nie zmusza do bycia na slubie czy weselu.
kandydat
kandydat

PostWysłany: Nie 15 Sie 2010, 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja nie do klocacych:) a jak zaloze nowy watek to mi gozamkna i tak tutaj wsadza

wiec pytam bede miala 11 dzieci na weselu jak to wyglada z oplatami za nich do jakiegos wieku sie nie placi??
moja siostrzyczka ma 2 latka wiec zje tylko co nic pewnie ze swoja mama z talerza oczko mam nadzieje ze nie trzeba za malenkie dzieci plaicic tyle co za doroslych szczerze powiem ze nawet nie polowe bo liczylam 100osob bez dzieci hahah

i drugie czy ktos wynajmowal jakas dziewczyna do opieki nad dzieciakami?? tak zeby byla na sali i sie z nimi bawila ble ble ble wiadomo ze 6-8 i rodzice dzieci powywoza je do babc ale zeby byly zajete w trakci wesela. np. zeby opiekunka przyszla ok 15-16 jak dzieci sa po obiadku i zaczynaja sie nudzic i zostala do 7-8
jakies doswiadczenia??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 57, 58, 59  Następny
Strona 15 z 59

Skocz do: