Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jaka kwota co łaska?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 108, 109, 110  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ślub konkordatowy czy cywilny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
florzak
guru
guru

PostWysłany: Pią 16 Kwi 2010, 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas bukiet już jest, więc to odpada uśmiech
A takiego szeregu stojących sztucznych wstrętnych białych kwiatów w wazonach nie chcemy uśmiech
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 16 Kwi 2010, 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie to "co łaska" kosztowało w malutkim, wiejskim kościele 500pln za nic! Kościół ubrała firma kwiaciarska,dywan był w nim od zawsze więc to co łaska oznacza kasę za odprawienie mszy.
DO tego organista chyba 150pln i trąbka za 100pln.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wiki88
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 15:19    Temat postu: co łaska... Odpowiedz z cytatem

U mnie w parafii co łaska to 1200zł... ja chciałam z tego względu poszukać innej parafii, ale moja mama się uparła, że chce tu jak wszyscy normalni ludzie z osiedla...

Powrót do góry
metka
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shocked 1200zł to nie jest "co łaska", tylko zwyczajne ździerstwo Confused
guru
guru

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie dałabym tyle pieniedzy... Rolling Eyes Wszystko ma swoje granice! 1200zł za msze slubną? Pewnie osobno zapowiedzi... 600zł to duzo, 1000zł to bardzo duzo! kwoty powyzej 1000zł to dla mnie ździerstwo, jak mowi Metka.
Shocked szok!
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 17:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie to też gruba przesada, no ale dla mamy to wstyd jeśli ślub był by w innej parafii oczko w sumie ona płaci więc to jej sprawa, ale na pocieszenie to organista i zapowiedzi już są w to 1200 wliczone oczko Ksiądz nam nawet powiedział że może na raty rozłożyć Very Happy

Powrót do góry
KiSe
guru
guru

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 19:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1200 zł szok szok szok ciekawe czy raty były by oprocentowane uśmiech język język język

Powrót do góry
metka
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 20:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie, ten ksiądz jest niepoważny.
mam wrażenie, że nie prowadzi on kościoła dla ludzi, ale biznes - z korzyścią dla siebie samego Confused
guru
guru

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiki88 troche rozumiem Twoją mame oczko Tj fakt ze dla niej to byloby wstydliwe gdybyscie zrezygnowali ze slubu w tej parafii ze wzgledu na cene. Niektorzy zwracaja wieksza uwage na to co powiedza ludzie niz na dziure w portfelu jaka im wywierci taka "co łaska".. Szkoda troche ze az tyle kasy - powiedz chociaz czy parafia jest zadbana, odnowiona? I czy ksiadz odprawia piekna msze, czy tylko odbebnia? Bo jesli slub bedzie piekny, ksiadz sie przylozy, to pol biedy. Gorzej jesli ciagnie kase i robi na odwal sie..

Moja mama nie dalaby tyle. Ba - nie pozwolilaby M zaplacic takiej kwoty! Jak uslyszala ze w kosciele ktory mielismy na uwadze daje sie 600-1000zł to stwierdzila ze never ever. No ale to moja mama oczko Ma inne priorytety i nie przejmuje sie tak tym czym Twoja.
Wazne ze bedzie zadowolona z tej "inwestycji" uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Sob 24 Kwi 2010, 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rodzi się pytanie, czy jeśli kościół jest "drogi", czy mimo wszystko warto szukać czegoś innego. Żeby się pobrać w innej parafii potrzebna jest licencja - zgoda księdza, która... czasem też kosztuje. Po podsumowaniu kosztów okazuje się, że to żadne oszczędności Rolling Eyes

Ja jeszcze nie pytałam ile będzie kosztowała msza, ale na wszelki wypadek te 1000 złoty odkładam. Cóż zrobić, raz w życiu można być rozrzutnym Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ślub konkordatowy czy cywilny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 108, 109, 110  Następny
Strona 40 z 110

Skocz do: