|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
florzak guru

|
Wysłany: Pią 16 Kwi 2010, 9:47 Temat postu: |
|
|
U nas bukiet już jest, więc to odpada
A takiego szeregu stojących sztucznych wstrętnych białych kwiatów w wazonach nie chcemy  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kociątko81 gaduła

|
Wysłany: Pią 16 Kwi 2010, 10:25 Temat postu: |
|
|
u mnie to "co łaska" kosztowało w malutkim, wiejskim kościele 500pln za nic! Kościół ubrała firma kwiaciarska,dywan był w nim od zawsze więc to co łaska oznacza kasę za odprawienie mszy.
DO tego organista chyba 150pln i trąbka za 100pln. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki88 kandydat

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 15:19 Temat postu: co łaska... |
|
|
U mnie w parafii co łaska to 1200zł... ja chciałam z tego względu poszukać innej parafii, ale moja mama się uparła, że chce tu jak wszyscy normalni ludzie z osiedla... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 15:37 Temat postu: |
|
|
1200zł to nie jest "co łaska", tylko zwyczajne ździerstwo  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 15:54 Temat postu: |
|
|
Nie dałabym tyle pieniedzy... Wszystko ma swoje granice! 1200zł za msze slubną? Pewnie osobno zapowiedzi... 600zł to duzo, 1000zł to bardzo duzo! kwoty powyzej 1000zł to dla mnie ździerstwo, jak mowi Metka.
szok! _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiki88 kandydat

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 17:56 Temat postu: |
|
|
dla mnie to też gruba przesada, no ale dla mamy to wstyd jeśli ślub był by w innej parafii w sumie ona płaci więc to jej sprawa, ale na pocieszenie to organista i zapowiedzi już są w to 1200 wliczone Ksiądz nam nawet powiedział że może na raty rozłożyć  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KiSe guru

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 19:29 Temat postu: |
|
|
1200 zł szok szok szok ciekawe czy raty były by oprocentowane  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 20:02 Temat postu: |
|
|
dla mnie, ten ksiądz jest niepoważny.
mam wrażenie, że nie prowadzi on kościoła dla ludzi, ale biznes - z korzyścią dla siebie samego  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 21:12 Temat postu: |
|
|
Wiki88 troche rozumiem Twoją mame Tj fakt ze dla niej to byloby wstydliwe gdybyscie zrezygnowali ze slubu w tej parafii ze wzgledu na cene. Niektorzy zwracaja wieksza uwage na to co powiedza ludzie niz na dziure w portfelu jaka im wywierci taka "co łaska".. Szkoda troche ze az tyle kasy - powiedz chociaz czy parafia jest zadbana, odnowiona? I czy ksiadz odprawia piekna msze, czy tylko odbebnia? Bo jesli slub bedzie piekny, ksiadz sie przylozy, to pol biedy. Gorzej jesli ciagnie kase i robi na odwal sie..
Moja mama nie dalaby tyle. Ba - nie pozwolilaby M zaplacic takiej kwoty! Jak uslyszala ze w kosciele ktory mielismy na uwadze daje sie 600-1000zł to stwierdzila ze never ever. No ale to moja mama Ma inne priorytety i nie przejmuje sie tak tym czym Twoja.
Wazne ze bedzie zadowolona z tej "inwestycji"  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Sob 24 Kwi 2010, 21:42 Temat postu: |
|
|
Rodzi się pytanie, czy jeśli kościół jest "drogi", czy mimo wszystko warto szukać czegoś innego. Żeby się pobrać w innej parafii potrzebna jest licencja - zgoda księdza, która... czasem też kosztuje. Po podsumowaniu kosztów okazuje się, że to żadne oszczędności
Ja jeszcze nie pytałam ile będzie kosztowała msza, ale na wszelki wypadek te 1000 złoty odkładam. Cóż zrobić, raz w życiu można być rozrzutnym  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|