|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| pierścionek zaręczynowy.... |
| noszę go na serdecznym palcu prawej dłoni i tam zostanie też po ślubie |
|
24% |
[ 98 ] |
| noszę go serdecznym palcu prawej dłoni, a po ślubie przeniosę go na palec środkowy |
|
8% |
[ 34 ] |
| noszę go serdecznym palcu prawej dłoni, a po ślubie przeniosę go na palec serdeczny lewej dłoni |
|
36% |
[ 145 ] |
| noszę go na serdecznym palcu lewej dłoni i tam zostanie po ślubie |
|
17% |
[ 71 ] |
| noszę go na środkowym palcu lewej dłoni i tam zostanie po łsubie |
|
1% |
[ 7 ] |
| noszę go serdecznym palcu prawej dłoni, a po ślubie przeniosę go na środkowy palec lewej dłoni |
|
1% |
[ 8 ] |
| noszę go na środkowym palcu prawej dłoni i tam zostanie po ślubie |
|
8% |
[ 35 ] |
| nie noszę pierścionka zaręczynowego |
|
0% |
[ 4 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 402 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Smużka maniak

|
Wysłany: Sro 21 Kwi 2010, 19:44 Temat postu: |
|
|
| MissIndependent napisał: | | Smużka napisał: | Nie macie problemów "technicznych" ze zmianą palca?
Bo ja mam każdy palec w innym rozmiarze i nie będę mogła ot tak sobie przenieść z jednego na inny.  |
jesteś pewna, że ten sam palec drugiej ręki masz w innym rozmiarze?? najczęściej problemy są wtedy, gdy ktoś przenosi pierścionek z palca serdecznego na palec środkowy. sama nie wiem jak to się udaje. |
Tak, jestem pewna. Jako nastolatka nosiłam po 3-4 pierścionki na jednej ręce (potem mi przeszło i od jakiś 10 lat nie noszę nic). Znałam rozmiar każdego swojego palca, bo nałogowo kupowałam biżuterię.
W prawej ręce mam wszystkie palce grubsze.
Np. lewy serdeczny ma rozmiar 12, ale prawy już 13. Lewy środkowy jest odrobinkę grubszy niż prawy serdeczny, ale niewiele.. itd.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Sro 21 Kwi 2010, 20:54 Temat postu: |
|
|
Prawa ręka z racji "używalności" zawsze będzie grubsza. Analogicznie - u leworęcznych jest odwrotnie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Srebrna Łań kandydat

|
Wysłany: Sro 21 Kwi 2010, 21:16 Temat postu: |
|
|
Ja nie mam problemu, bo w obu dłoniach palce mają takie same rozmiary, jedyny wyjątek stanowią kciuki na których często nosze pierścionek  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Sro 21 Kwi 2010, 21:36 Temat postu: |
|
|
| straszna_dama napisał: | Prawa ręka z racji "używalności" zawsze będzie grubsza. Analogicznie - u leworęcznych jest odwrotnie  |
Jestem wyjątkiem Bo jestem oburęczna  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Sro 21 Kwi 2010, 21:50 Temat postu: |
|
|
| ewqa04 napisał: | | straszna_dama napisał: | Prawa ręka z racji "używalności" zawsze będzie grubsza. Analogicznie - u leworęcznych jest odwrotnie  |
Jestem wyjątkiem Bo jestem oburęczna  |
Nie jesteś odosobnionym wyjątkiem:) Ja też _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Czw 22 Kwi 2010, 7:30 Temat postu: |
|
|
Flo - jest mi niezmiernie miło  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maniutka kandydat

Dołączył: 06 Cze 2010 Posty: 18 Skąd: Nowa Schodnia( Opolskie)/NL
|
Wysłany: Wto 8 Cze 2010, 22:56 Temat postu: ach ten pierścionek |
|
|
ja nosze pierścionek na środkowym palcu prawej dłoni bo jest za duży a po ślubie nie będę go nosić bo mi regulamin w pracy nie pozwala  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maartusiaa_87 maniak

|
Wysłany: Sro 9 Cze 2010, 7:24 Temat postu: |
|
|
| dlaczego nie pozwala?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gabiczek kandydat

|
Wysłany: Sro 9 Cze 2010, 15:17 Temat postu: |
|
|
Oczywiście serdeczny na prawej dłoni. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pią 11 Cze 2010, 10:19 Temat postu: Re: ach ten pierścionek |
|
|
| maniutka napisał: | ja nosze pierścionek na środkowym palcu prawej dłoni bo jest za duży a po ślubie nie będę go nosić bo mi regulamin w pracy nie pozwala  |
w sensie, że nie możesz niczego nosić ani pierścionka, ani obrączki, nic?? a teraz?? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|