Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

prosiak, udziec, kaczka czy indyk?
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kithy
maniak
maniak


Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 1310

PostWysłany: Wto 12 Cze 2012, 19:58    Temat postu: prosiak, udziec, kaczka czy indyk? Odpowiedz z cytatem

macie jakieś doświadczenia? co byście wybrały na danie główne? uśmiech
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolina1984
guru
guru


Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 6034

PostWysłany: Wto 12 Cze 2012, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczerze? Nic. Cool
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kithy
maniak
maniak


Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 1310

PostWysłany: Sro 13 Cze 2012, 6:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ja mam to w cenie więc niech już coś będzie ;]
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MiaLou_eu
kandydat
kandydat


Dołączył: 20 Maj 2012
Posty: 25

PostWysłany: Wto 26 Cze 2012, 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja bym wybrała to co jest bardziej popularne czyli kurczaka lub świniaka, to chyba je najwięcej ludzi. Osobiście to kaczka mi w ogóle nie smakuje, a indyk tez jest taki sobie. Stawiałbym na kurkę lub świnkęuśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
basia.z
bywalec
bywalec


Dołączył: 17 Kwi 2012
Posty: 233

PostWysłany: Wto 26 Cze 2012, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Udziec albo takie duże kity szynki fajnie wygląda

Świniak jest już taki standardowy a to mięso jest takie sobie ludzie za tym przerobionym mięsem na kształt prosiaczka nie przepadają.
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Ajara86
kandydat
kandydat


Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 85

PostWysłany: Sro 29 Sie 2012, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zastanawiamy się nad jesiotrem pieczonym, podawanym podobnie jak udziec w sensie wjazdu na salę i porcjowania.

Może któraś z was miała taką rybkę pytajnik uśmiech
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lauraire
guru
guru


Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 8431

PostWysłany: Pon 3 Wrz 2012, 18:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakbym już musiała wybrać to UDZIEC, jest tam więcej mięska niż w takim prosiaku, no chyba, że ważniejszą role odgrywają względy estetyczne no to prosiak oczko
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
WIDEOFILM
moderator
moderator


Dołączył: 22 Mar 2007
Posty: 1066
Skąd: LUBLIN

PostWysłany: Czw 6 Wrz 2012, 19:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najbardziej z tego wybrałbym mięso z indyka. Mięso jest czyste, chude, niełykowate- podawać najlepiej z borówkami albo żórawina. Tylko musi być to dobrze zrobione.
_________________
Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
shadow's wife
guru
guru


Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 10413
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 6 Wrz 2012, 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WIDEOFILM napisał:
Najbardziej z tego wybrałbym mięso z indyka. Mięso jest czyste, chude, niełykowate- podawać najlepiej z borówkami albo żórawina. Tylko musi być to dobrze zrobione.


żurawiną język my mieliśmy płonącego prosiaka w sosie, pyszota mniam mniam tylko, to nie było danie główne a jakieś tam z kolei ciepłe danie.
Na pierwsze była pierś z kurczaka.
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 9831

PostWysłany: Czw 6 Wrz 2012, 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Najbardziej z tego wybrałbym mięso z indyka. Mięso jest czyste, chude, niełykowate- podawać najlepiej z borówkami albo żórawina. Tylko musi być to dobrze zrobione.



Ojj Shadow, Żórawina to taka wioska pod Wrocławiem, może tam indyki smakują lepiej i o to chodzi? oczko


Ja bym z tej wyliczanki też wybrała indyka, no chyba że chodzi o coś bardziej widowiskowego/oryginalnego, bo jednak indyk to taki bardziej codzienny. Nie wiem, albo raczej nie pamiętam jak dziczyzna smakuje, ale mąż sobie bardzo chwali, więc jak wśród gości nie ma wielu rodzin z myśliwskimi tradycjami może być czymś nowym.
_________________


Ostatnio zmieniony przez ewelinka89 dnia Czw 6 Wrz 2012, 19:36, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.



Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group