Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
natalia_w moderator
Dołączył: 02 Gru 2008 Posty: 4298 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 20 Gru 2011, 19:38 Temat postu: |
|
|
Może na lukier? |
|
Powrót do góry |
|
|
spasi maniak
Dołączył: 09 Sie 2011 Posty: 1036 Skąd: okolice Warszawy
|
Wysłany: Wto 20 Gru 2011, 20:28 Temat postu: |
|
|
przykleją ci się bezpośrednio do tej masy cukrowej bez problemu. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 10588
|
Wysłany: Wto 20 Gru 2011, 20:53 Temat postu: |
|
|
aaaa...no to dzieki za informacje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pralinka guru
Dołączył: 29 Mar 2011 Posty: 4442 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 20 Gru 2011, 22:16 Temat postu: |
|
|
spasi napisał: | przykleją ci się bezpośrednio do tej masy cukrowej bez problemu. |
niekoniecznie przykleją sie bez problemu. Masa cukrowa nie jest tak lepna. Do przyklejania elementów używam rozpuszczonych pianek. Odrobinka wody, 2 - 3 pianki. Do garnka, na ogień i mieszam żeby konsystencja była jednolita. Potem pędzelkiem nanoszę ten "klej" na elementy _________________ Ślub cywilny, to aż cywilny, a nie tylko cywilny.
|
|
Powrót do góry |
|
|
wander początkujący
Dołączył: 18 Gru 2011 Posty: 9 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sro 21 Gru 2011, 0:30 Temat postu: |
|
|
Tak metoda na pianki dobra, chyba że ozdoby będą tylko na wierzchu to może być lukier albo woda z cukrem i też się powinny skleic - w zależności z czego są zrobione.
Co do zrobienia tortu na miejscu - nie ma możliwości bo to hotel w ktorym będzie przyjecie. |
|
Powrót do góry |
|
|
ewelina85 uzależniony
Dołączył: 13 Kwi 2011 Posty: 617 Skąd: Pomorze
|
Wysłany: Sro 21 Gru 2011, 3:15 Temat postu: |
|
|
A czy w hotelu zgodzą się na domowy tort? W takich miejscach zazwyczaj jest wymagamy papierek z cukierni w jakiej tort był zrobiony. Są to chyba wymogi sanepidowskie i ubezpieczenie hotelu/restauracji w razie jakiegokolwiek zatrucia. Ja akurat pracuje w hotelu no i u nas nie ma możliwości wniesienia domowego ciasta. Z resztą tak było w każdym hotelu w którym pracowałam. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
ewelinka89 moderator
Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 9831
|
Wysłany: Sro 21 Gru 2011, 14:33 Temat postu: |
|
|
wander napisał: | Tak metoda na pianki dobra, chyba że ozdoby będą tylko na wierzchu to może być lukier albo woda z cukrem i też się powinny skleic - w zależności z czego są zrobione.
Co do zrobienia tortu na miejscu - nie ma możliwości bo to hotel w ktorym będzie przyjecie. |
Tzn. nie w hotelu, ale piszesz o dużej odległości.. Nie możesz wcześniej tam pojechać i u rodziny/przyszłego męża czy gdzie tam będziesz upiec? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 10588
|
Wysłany: Sro 21 Gru 2011, 14:46 Temat postu: |
|
|
Pralinka napisał: | spasi napisał: | przykleją ci się bezpośrednio do tej masy cukrowej bez problemu. |
niekoniecznie przykleją sie bez problemu. Masa cukrowa nie jest tak lepna. Do przyklejania elementów używam rozpuszczonych pianek. Odrobinka wody, 2 - 3 pianki. Do garnka, na ogień i mieszam żeby konsystencja była jednolita. Potem pędzelkiem nanoszę ten "klej" na elementy |
takie te pianki:
dzięki...co ja bym bez Was zrobiła.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
spasi maniak
Dołączył: 09 Sie 2011 Posty: 1036 Skąd: okolice Warszawy
|
Wysłany: Sro 21 Gru 2011, 16:56 Temat postu: |
|
|
mi się przykleiły jak robiliśmy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
amelkaa uzależniony
Dołączył: 07 Mar 2014 Posty: 837 Skąd: polska
|
Wysłany: Sro 14 Maj 2014, 8:22 Temat postu: |
|
|
no wlasnie obawiam sie ze przed slubem nie bedziesz miala do tego glowy. Lepiej zamów i nie baw sie zobaczysz nic nie bedzie szlo z nerwow |
|
Powrót do góry |
|
|
|