Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Suknie ślubne 2016 Fryzury ślubne 2016 Suwaczki na PULPIT WINDOWS Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Kuchenna sytuacja podbramkowa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
w_chmurach
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 04 Paź 2011
Posty: 800
Skąd: Katowice

PostWysłany: Pią 2 Gru 2011, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rolady , oj dawno nie jadłam , ja tez nie potrafię sama zrobić , a odkąd się wyprowadziłam, to sama sobie jestem kucharzem .
_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
xenia
początkujący
początkujący


Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 4

PostWysłany: Pią 30 Gru 2011, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas w zwiazku to mąż gotuje, więc mam łatwiej. Ja w sytuacjach podbramkowych zamawiam catering - naprawdę! Powodu do dumy nie ma, ale jedzenie zawsze jest smaczne, wiec jak się wszyscy smacznościami najedzą, to i trochę zapomna, że to nie pani domu gotowałauśmiech
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Marga
guru
guru


Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 11483

PostWysłany: Pią 30 Gru 2011, 12:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tam też jestem przeciwna zbytnim kulinarnym staraniom przed ślubem - do dobrego się człowiek szybko przyzwyczaja... Lepiej stopniowo ujawniać talenty kulinarne, wtedy i małżonek, i teściowie bardziej docenią język. Azadi, doszła do skutku ta imprezka? Pochwal się nam, co w końcu upichciłaś oczko.
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
xenia
początkujący
początkujący


Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 4

PostWysłany: Pon 2 Sty 2012, 11:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A najlepiej, to i małżonka wciągnąć w to odkrywanie talentu kulinarnego! Dziś facet w kuchni to chluba, a nie wstyd. A wspólne gotowanie zbliżauśmiech No chyba, że sie dla teściów gotuje - wtedy stres może wziąć górę!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nimfa
moderator
moderator


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 10588

PostWysłany: Pon 2 Sty 2012, 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taaa....moje próby przyzwyczajenia męża do kuchni...

ja: kochanie zobacz czy ziemniaki są już ugotowane
P: jak?
ja: no wbij widelec w nie
P: wbiłem i co dalej?
ja: no czy są już dobre?
P: a skąd mam wiedziec?

echhh
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolina1984
guru
guru


Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 6034

PostWysłany: Pon 2 Sty 2012, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje próby- P zrób ryż do mięsa.
Ale JAK??
K..., P, przecież masz napisane na pudełku JAK!!
Ale jak nie wyjdzie>pytajnik?
To będziemy jeść ryżową paćkęwykrzyknik! Evil or Very Mad Evil or Very Mad
No doobra..... ale ja nie mam do tego ręki....
To zrób nogą albo jedz samo mięso.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arsandra
moderator
moderator


Dołączył: 19 Sie 2010
Posty: 5223
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: Pią 6 Sty 2012, 12:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to ja muszę mojego pochwalić, ponieważ ostatnio (we wtorek chyba) pierwszy raz zupełnie sam obrał ziemniaki, wstawił, ugotował. I były dobre:D do tego odgrzał mielone w mikrofalówce i podał. oczko Fajnie mieć obiad po powrocie z pracy. język Kiedyś (przypadkowo też mielone, hehe, ale często je robię, jak jest, bo on bardzo lubi) przed zakupem mikrofalówki miał je odsmażyć na patelni - niestety nie pomyślał biedaczek, że trzeba z dwóch stron, więc z jedne strony mieliśmy zimne, a z drugiej skałę Very Happy
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
_cZaRnA_
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 12 Wrz 2010
Posty: 660

PostWysłany: Pią 6 Sty 2012, 12:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rolady śląskie są cholernie proste. Schab kroimy w plastry. Rozbijamy na cienko. Robimy farsz: kiełbaskę, boczek wędzony, cebulkę kroimy w drobną kostkę, mieszamy to z łyżką musztardy.
Rozbite plastry schabu solimy i pieprzymy, na każdy nakładamy farsz i zwijamy. Trzeba je otoczyć zwykłą nitką aby się nie rozwaliły. Na patelnię układamy rolady, dajemy masło, ja daję gdzieś w sumie pół masła ale kawałki rozkładam równomiernie na mięsie.
Pieczemy aż mięsko będzie mięciutkie. Co pewien czas podlewamy wodą, aby się nie przypaliły.
Po upieczeniu odwijamy z nitek i można jeść.
Z wytopionego tłuszczu można zrobić idealny sos dodając mąkę rozmieszaną ze śmietanką. Doprawiamy ijest.


Z mega prostych dań zrobiłabym poprostu roladkę de-volaille z piersi z kurczaka. Do środka włożyłabym papryczkę, cebulkę, ser. Opanierowała, upiekła.
Do tego pyszna surówka i ziemniaczki z koperkiem lub frytki i mamy mega danie uśmiech
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Aniusia
maniak
maniak


Dołączył: 13 Kwi 2011
Posty: 1430
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pią 6 Sty 2012, 13:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja jestem chyba szczęściarą uśmiech mojego Połówka bardziej ciągnie do kuchni niż mnie. On lubi spędzać czas w kuchni i wymyślać nowe rzeczy, aż mi czasami wstyd, że umie więcej ode mnie uśmiech gotowanie nie sprawia mi specjalnej przyjemności język
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amelkaa
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 07 Mar 2014
Posty: 837
Skąd: polska

PostWysłany: Sro 24 Gru 2014, 7:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szybkie schabowe z piekarnika
-schab rozbic jak na schabowe przyprawic
-posmarowac majonezem i musztarda położyc piorka cebuli
-ułoyzyc ser
podlać wodą aby nie był suchy
_________________
"never give up"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.



Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group