|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mariana kandydat
Dołączył: 09 Cze 2010 Posty: 45
|
Wysłany: Pon 14 Cze 2010, 13:59 Temat postu: |
|
|
Chyba każdy wie ile może zjeść żeby potem potańczyć... Zresztą są ludzie co na wesele idąc muszą zjeść golonkę. No przynajmniej ja mam w rodzinie dużo "wujków i cioć" więc bez tego się nie obędzie...
No i szukam miejsca, żeby każdemu z gości dogodzić...
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 10588
|
Wysłany: Pon 14 Cze 2010, 17:07 Temat postu: |
|
|
no i u mnie bez tradycyjnego rosołu i schabowego się nie obędzie. Później jeszcze pare dań z mięsem. I ogólnie dużo jedzenia...mięsa...sałatki...coś na zimno (jakaś galareta).
Do tego ciasto, cukierki, owoce i fontanna czekoladowa _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Justii maniak
Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 1117
|
Wysłany: Wto 15 Cze 2010, 10:09 Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Justii dnia Czw 19 Maj 2011, 19:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
oleandra86 kandydat
Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 23
|
Wysłany: Sob 20 Lis 2010, 17:36 Temat postu: |
|
|
kurcze, czytam Was i to jest odkrywcze co piszecie o jedzeniu. Mięso tak, golonka - nie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 8431
|
Wysłany: Wto 12 Cze 2012, 18:47 Temat postu: |
|
|
W naszym rosole nie będzie makaronu tylko pulpeciki drobiowe z julienem warzyw, coś troszkę innego, a jeśli chodzi o drugie danie to, żeby każdemu dogodzić mają do wyboru 3 rodzaje mięsa- oczywiście rolada śląska, mini torendo z polędwicy wieprzowej (dwie na osobę) i grillowana pierś z kurczaka, no i wiadomo kluski, albo ziemniaczki, surówki i sosy.
Już nie wiem jak im bardziej dogodzić, coś możemy jeszcze wprowadzić zawsze |
|
Powrót do góry |
|
|
ewelinka89 moderator
Dołączył: 09 Mar 2011 Posty: 9831
|
Wysłany: Wto 12 Cze 2012, 20:11 Temat postu: |
|
|
Co to jest ten julien? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 8431
|
Wysłany: Wto 12 Cze 2012, 20:48 Temat postu: |
|
|
Czasami to suszone warzywa takie do 'posypki' ciężko mi to wytłumaczyć, a w zupie to warzywa parzone i taki gęstszy wywar z tego |
|
Powrót do góry |
|
|
kaczka guru
Dołączył: 19 Lut 2012 Posty: 2365
|
Wysłany: Wto 12 Cze 2012, 21:11 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: | Czasami to suszone warzywa takie do 'posypki' ciężko mi to wytłumaczyć, a w zupie to warzywa parzone i taki gęstszy wywar z tego |
a ja zawsze myślałam że julien to sposób pokrojenia warzyw, w cienkie paseczki |
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 8431
|
Wysłany: Wto 12 Cze 2012, 21:45 Temat postu: |
|
|
też byłam tego pewna, ale babeczka z kuchni tak mi to wytłumaczyła, może lepiej zapytam menagera |
|
Powrót do góry |
|
|
kaczka guru
Dołączył: 19 Lut 2012 Posty: 2365
|
Wysłany: Sro 13 Cze 2012, 7:01 Temat postu: |
|
|
wychodzi na to ,że to i to
z wujka Google:
"julienne:
W znaczeniu ogólnym
» rzeczownik (r. żeński) mieszanka warzyw pokrojonych w wąskie paski
» rzeczownik (r. żeński) zupa warzywna" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|