Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

spis menu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 65, 66, 67, 68  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Justyna***
maniak
maniak


Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 1442

PostWysłany: Pią 13 Wrz 2013, 7:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

April, a gdzie wesele? Pytam, bo menu brzmi znajomo oczko Wcale nie jest za wymyślne. Na moje oko to dobre połączenie tradycyjnych potraw z nieco bardziej urozmaiconą i nowoczesną kuchnią. W sam raz na wesele.

Ja frytek na wesele też nie akceptuję. Za bardzo kojarzą mi się z mc donaldem język Rodziców, którzy pędzą dzieci na frytkach nie rozumiem Wink Głupota rodziców, że dają im do jedzenia takie świństwo. Sto razy lepsze, zdrowsze i smaczniejsze są pieczone ziemniaczki. Z resztą, mnie od małego uczono, że "w gościach" je się to co dają i nie wybrzydza. A jak dziecko jest za małe, żeby coś zjadło na weselu to chyba nie ma sensu go brać.
Mielonych, schabowych, udek itp. też na swoim weselu bym nie podała. Nawet na uroczysty świąteczny obiad w bliskiej rodzinie staram się podać coś bardziej wykwintnego. Tym bardziej na wesele. Ale jakbym to dostała do jedzenia to bym bez gadania zjadła uśmiech Trzeba być naprawdę maksymalnie kapryśnym, niegrzecznym i nieznośnym gościem, żeby wśród kilku dań gorących i kilkunastu przystawek nic dla siebie nie znaleźć.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
say_yes
guru
guru


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 4595
Skąd: Varsovia

PostWysłany: Nie 29 Wrz 2013, 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I danie
U nas będą na wejście flaki/rosół do wyboru. Na drugie danie będą roladki faszerowane ze schabu w sosie pieczarkowym z ziemniakami i surówkami z czerwonej kapusty, białej kapusty oraz marchewki. A na deser szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną.

II danie:
-worek szefa Very Happy (karkówka ale zapomniałam z czym dokładnie)
- żeberka w miodzie
- dewolaj

III danie:
- pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami, papryką i mozzarellą
- faszerowane udka z kurczaka
- udka z kaczki z jabłkiem i pomarańczą
Do tego kuleczki ziemniaczane, duszone pieczarki i marchewka junior

IV danie:
Zrazy wieprzowe w sosie pieczarkowym z kluskami i buraczkami

V danie:
- pieczarka faszerowana
- kurczak w sosie curry z zieloną fasolką, szpinakiem i ryżem jaśminowym

VI:
barszczyk z pasztecikami lub krokietami


Do tego zimna płyta:
Sałatki:
-jarzynowa
- z wędzonym kurczakiem i ryżem
- fitness: z awokado, orzechami, serem lazur, winogronami, ruccolą i sałata lodową

Przekąski:
- schab faszerowany musem jajeczno-chrzanowym
- galantyna z kurczaka faszerowana musem drobiowym i suszonymi owocami glazurowana sokiem z jabłek
- rolada wieprzowa z żurawiną
- śledź po kaszubsku i w oleju
- tatar wołowy
- ryba po grecku

Stół wiejski
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ruda_wiewiórka
moderator
moderator


Dołączył: 01 Gru 2011
Posty: 12149
Skąd: Ze Stumilowego lasu :)

PostWysłany: Pon 30 Wrz 2013, 8:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja powiem tylko tyle: mniam mniam
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mani_ani
guru
guru


Dołączył: 17 Lip 2013
Posty: 3497

PostWysłany: Pon 30 Wrz 2013, 9:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ojj tak - pyychhaa!! mniam mniam
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Escherichia
guru
guru


Dołączył: 21 Lip 2013
Posty: 3165
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Pon 30 Wrz 2013, 10:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

say_yes, mniam mniam mniam mniam

A to najprawdopodobniej będzie u nas:

ZUPA
Rosół drobiowy z makaronem

DANIE GŁÓWNE
Szaszłyki drobiowe say-tey w pikantnym sosie
De volaille
Zraz zawijany
Schab panierowany
Ziemniaki
Warzywa blanszowane
Surówki

ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI
Schab nadziewany alzacką wędliną
Rolada z kurczęcia faszerowana po królewsku pod warzywami ratatouille
Różyczki z łososia na rogout cytrynowo-kaparowym
Pstrąg z pastą z pieczarek
Sałatka grecka z fetą
Jaja Molett na bazie sałatki jarzynowej
Karkówka w pikantnym sosie
Grzybki marynowane
Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło, kiełbasy, sery, warzywa

DANIE NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)
Barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim


Moim zdaniem jest w sam raz, ani zbyt tradycyjne ani strasznie wymyślne.
Każdy z zaproszonych powinien znaleźć coś dla siebie.
_________________
Aut inveniam viam aut faciam

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
klaudiusia1687
kandydat
kandydat


Dołączył: 20 Sty 2014
Posty: 13
Skąd: Jastarnia

PostWysłany: Czw 23 Sty 2014, 19:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wrzucam swoje menu:


Przystawka

Pasztet myśliwski z sosem żurawinowym

Zupa

Rosół z makaronem

Obiad

Pierś z indyka w białym sosie
Kotlet de’volaille
Polędwica wieprzowa z borowikami
Ziemniaki/Frytki
Bukiet surówek (3 rodzaje)
Warzywa gotowane z masłem

Deser

Lody płonące z bakaliami
Owoce w koszach
Kawa, herbata

Zimny bufet

Pieczeń z karkówki w ziołach
Schab faszerowany morelami
Dorsz po grecku
Śledź w oleju z cebulką
Rolmopsy „Kaszubskie”
Sałatki (2 rodzaje, do wyboru)
Jajka w sosie tatarskim
Paleta wędlin, serów
Warzywa marynowane (pieczarki, papryka, ogórki)
Pomidory, ogórki
Pieczywo (2 rodzaje)
Masło

Barszcz z pasztecikiem (godzina podania do ustalenia)
Leczo drobiowe (godzina podania do ustalenia)

Do wyboru

Sałatki:
Jarzynowa
Grecka
Gyros
Caprese
Kurczak, ryż, ananas
Tyńczyk, ryż

Surówki:
Marchew z jabłkiem
Selerowa seler, rodzynki, sos)
Wiosenna (kapusta pekińska, ogórek, papryka, kukurydza, sos)
Kapusta kiszona z marchewką
Porowa (por, kukurydza, sos)
Biała kapusta, marchew, koperek, oliwa

N ciepło:
Buraczki zasmażane
Kapusta czerwona
Groszek z marchewką
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lamika88
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 30 Maj 2012
Posty: 920

PostWysłany: Pon 24 Lut 2014, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje menu lol

OBIAD 18:00

- rosół królewski z makaronem
- ziemniaki z masłem, krokiety ziemniaczane
- kotlet schabowy
- kotlet devolaj z kurczaka
- kotlet mielony z pieczarką
- roladki schabowe z serem i porą
- karczek huzar w sosie myśliwskim
- zrazy z szynki nadziewane cebulą i ogórkiem
- kotlety schabowe z serem i pieczarkami
- mizeria, buraczki z cebulką, surówka z kapusty pekińskiej

TORT i KAWA 20:00

I KOLACJA 21:00

- gołąbki tradycyjne

II KOLACJA 23:00

- pieczone udka i skrzydełka

III KOLACJA 1:00

barszczyk z krokietami mięsnymi

IV KOLACJA 2:30

- flaczki
- gulaszowa

do tego

ZIMNE PRZEKĄSKI:

- schab rajców, karczek po cygańsku, szynka w cieście, boczek faszerowany, schab ze śliwką
- golonka w kapuście (galaretka)
- rybka po węgiersku
- trio śledzikowe (w sosie musztardowym, po kaszubsku w oleju)
- sałatka grecka
- sałatka francuska
- pasztet szlachecki z żurawiną

do tego stolik z ciastem i wiejska chata lol
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Natalinka
kandydat
kandydat


Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 10

PostWysłany: Sro 12 Mar 2014, 0:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny,

w tym tygodniu jedziemy ustalać menu na wesele. Mamy trochę odmienne zdania co do ilości i rodzaju jedzenia. Jak myślicie ile kawałków mięsa liczyć na osobę? Czy warto zastępować tradycyjny rosół jakąś inna zupą? Chcielibyśmy aby wszystkim smakowały nasze wybory:)
_________________
Skorzystałam i szczerze polecam - www.zaproszeniaslubne.pro
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mani_ani
guru
guru


Dołączył: 17 Lip 2013
Posty: 3497

PostWysłany: Sro 12 Mar 2014, 23:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas zawsze jest rosół i flaki jako pierwsze danie pierwszego posiłku uśmiech Myślę, że dając gościom taki tradycyjny wybór, strzela się w 10 uśmiech
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
korcia1802
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 14 Sty 2014
Posty: 695
Skąd: podlaskie

PostWysłany: Czw 13 Mar 2014, 7:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym też stawiała na tradycyjny rosół uśmiech Aczkolwiek na niektórych weselach podawali na początek zupy krem np kurkową lub serową... Wszystko wg gustu Pary Młodej uśmiech
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Menu weselne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 65, 66, 67, 68  Następny
Strona 66 z 68

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.



Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group