|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tęczówka maniak
Dołączył: 12 Sty 2012 Posty: 1822
|
Wysłany: Sro 28 Mar 2012, 21:44 Temat postu: |
|
|
Maja_82 napisał: | Tęczówka napisał: | Oj, to będzie konkretna impreza i wydatek.... Ja już dawno nie byłam na dwudniowym weselu. |
U nas płaci się 165 zł za osobę za dwa dni. Poprawiny trwają od 13 do 17. Pewnie się o 15 już zmyję. |
To rzeczywiście dobra cena. Zazwyczaj tyle się płaci za jeden dzień. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Aniusia maniak
Dołączył: 13 Kwi 2011 Posty: 1430 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sro 28 Mar 2012, 21:48 Temat postu: |
|
|
My za jeden dzień płacimy 170 zł.
Maju macie bardzo atrakcyjną cenę _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 8431
|
Wysłany: Wto 12 Cze 2012, 17:38 Temat postu: |
|
|
Wracając do tematu świniaka, to lepszym wyborem może być po prostu udziec, taka świnka, która ma może 3-4 miesiące to właściwie kości pokryte odrobiną mięsa i skórą.. Natomiast w udźcu mięska jest więcej, co jest wydajniejsze, 1 taki wychodzi na 30-35 osób i koszt takiego to ok. 700 zł.
Tak to przedstawił nam nasz menager restauracji, w której ma odbyć się wesele. Jeszcze się zastanawiamy nad tym udźcem całym, chociaż moja mama i teściowa bardzo by go chciały, dla mnie to tylko zbędny wydatek, który i tak może się zmarnować. Kto to wszystko ma zjeść? |
|
Powrót do góry |
|
|
Cinnamonnek maniak
Dołączył: 04 Maj 2011 Posty: 1536
|
Wysłany: Wto 12 Cze 2012, 19:08 Temat postu: |
|
|
700 zł za udziec? To strasznie drogo
My za całego świniaka ( dość dużego ) płaciliśmy 550 zł. _________________ Ciekawość zabiła kota, satysfakcja przywiodła go z powrotem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
MiaLou_eu kandydat
Dołączył: 20 Maj 2012 Posty: 25
|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 11:49 Temat postu: |
|
|
na jednym z wesel na których byłam był tez taki świniak, tyle że on wyjechał z podwórko gdy już było ciemno,obok były jakieś pochodnie powbijane i w sumie było to nawet to efektowne, potem został krojony i kto chciał podchodził do kucharza i dostawał swoją porcję, była to taka forma przekąski, ale nie było żadnych zdjęć czy czułych pocałunków. |
|
Powrót do góry |
|
|
lauraire guru
Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 8431
|
Wysłany: Wto 26 Cze 2012, 11:52 Temat postu: |
|
|
Cinnamonnek Tak, 700 za udziec i to wychodzi na ok 35 osób, Nam odradzono świnkę z racji tak jak pisałam wcześniej tego mięsa itd, ale chyba w końcu nie weźmiemy ani tego, ani tego. I tak jest za dużo już tego jedzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
marlenqa uzależniony
Dołączył: 24 Sty 2012 Posty: 623
|
Wysłany: Wto 31 Lip 2012, 6:49 Temat postu: |
|
|
u nas też będzie pieczone prosie:) wiedzie na sale koło dwunastej, (jakieś race mu się wloży hehe), a będzie podany z kaszą gryczaną z podrobami i sałatką brokułową. kucharz proponował nam całe szynki pieczone, ale my sami załatwiliśmy sobie prosiaka na upieczenie u masarza, który piecze takie prosiaki i na pewno wyjdzie to duzo taniej _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vania uzależniony
Dołączył: 30 Maj 2012 Posty: 522
|
Wysłany: Wto 31 Lip 2012, 7:02 Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez Vania dnia Nie 20 Sty 2013, 11:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
marlenqa uzależniony
Dołączył: 24 Sty 2012 Posty: 623
|
Wysłany: Czw 2 Sie 2012, 13:47 Temat postu: |
|
|
zapytaj kucharza ile tego prosiaka potrzeba:) umoje siostry było wesele na ponad 200 i wystarczył jeden i jeszcze połowa go została. a wczoraj było spięcie o prosię w restauracji- ten sam lokal co moja siostra, u niej sami przyżądzali prosiaka i mieli taki piec, ja chcę im go przywieśc i problem bo nie mają pieca żeby go przytrzymać. muszę jakoś załatwić żeby mi go z masarni na 11 w nocy dowieźli- tylko czy da się to radę załatwić... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
marlenqa uzależniony
Dołączył: 24 Sty 2012 Posty: 623
|
Wysłany: Czw 2 Sie 2012, 13:49 Temat postu: |
|
|
marlenqa napisał: | zapytaj kucharza ile tego prosiaka potrzeba:) umoje siostry było wesele na ponad 200 i wystarczył jeden i jeszcze połowa go została. a wczoraj było spięcie o prosię w restauracji- ten sam lokal co moja siostra, u niej sami przyżądzali prosiaka i mieli taki piec, ja chcę im go przywieśc i problem bo nie mają pieca żeby go przytrzymać. muszę jakoś załatwić żeby mi go z masarni na 11 w nocy dowieźli- tylko czy da się to radę załatwić... |
u nas za osobę wychodzi ok. 160 zl + 50 poprawiny, ale alkohol własny. super trafiliśmy bo w okolicy otworzyło się kilka takiego typu lokali i musieli zejść z ceny, 4 lata temu cena była niemal identyczna _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|