|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolcia25 bywalec
Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 131 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Sro 19 Maj 2010, 9:19 Temat postu: |
|
|
A my mamy tort w cenie w restauracji,którą wybraliśmy.Mamy do wyboru tort śmietankowy lub kremowy.Obydwa są dość skromnie przystrojone i z tego się cieszę,bo nie lubię przesady |
|
Powrót do góry |
|
|
gaja_85 guru
Dołączył: 03 Lis 2010 Posty: 2188 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Pon 22 Lis 2010, 17:43 Temat postu: |
|
|
pierwszy raz słyszę, że na weselu są dwa torty
u nas jest tylko jeden i zamawia się go w cukierni, jeżeli w cenie lokalu go nie ma.
Mam natomiast pytanie - ile wcześniej powinno zamówić się tort i jakiego najlepiej powinien być ksztłałtu (aby wyglądał jako tako), skoro ma być dość duży - tak aby starczyło na 250os.? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 10588
|
Wysłany: Pon 22 Lis 2010, 20:00 Temat postu: |
|
|
dla tak dużej liczby gości tobym wzięła angielski (mnie się strasznie podobają)
o coś takiego:
[/quote]
a ile wcześniej? My tort zamawialiśmy pod koniec czerwca a ślub 31 lipca _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kaja uzależniony
Dołączył: 15 Mar 2010 Posty: 887
|
Wysłany: Pon 22 Lis 2010, 20:39 Temat postu: |
|
|
Zawsze się zastanawiałam, jak się kroi takie torty, jakiego przykład wkleiła Nimfa?
Mnie się wydaje, że na dużą ilość osób najlepsze byłyby takie torty na stelażu. (Te, które wklejam, niekoniecznie są super wizualnie, ale chodzi mi o taką formę tortu).
_________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 10588
|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 9:07 Temat postu: |
|
|
a właśnie według mnie na dużą liczę gości te angielksie się ładnie prezenutują bo są duże. Ja z takiego właśnie zrezygnowałam bo na moje 60 osób byłby malutki i zginął w tłumie i wzięłam właśnie na stelazu.
A tak w ogóle to weź taki jak się Tobie podoba. Ja miaam kwadratowz, polanz czekoladą i na stelażu
a może taki w kształcie łoża małżeńskiego:
_________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sony85 maniak
Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 1152 Skąd: śląsk
|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 9:30 Temat postu: |
|
|
Kaja napisał: | Zawsze się zastanawiałam, jak się kroi takie torty, jakiego przykład wkleiła Nimfa?
|
..ja też mam ten problem..podobają mi sie takie ale jak to sie kroi?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Juliette guru
Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 2929
|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 9:35 Temat postu: |
|
|
Tort, gdzie stoi jedna warstwa na drugiej ma w środku paterę, więc kroi się właściwie normalnie. Ale zwykle robi to obsługa sali, więc nie ma się co tym zamartwiać _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
niunia32 maniak
Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 1310 Skąd: Tychy
|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 9:55 Temat postu: |
|
|
Karolcia25 napisał: | A my mamy tort w cenie w restauracji,którą wybraliśmy.Mamy do wyboru tort śmietankowy lub kremowy.Obydwa są dość skromnie przystrojone i z tego się cieszę,bo nie lubię przesady |
my też mamy w cenie tort. szczerze nie wiem jak są ustrojone. musiałabym poprosić brata o zdjęcia z wesela jego szwagra - miał na tej samej sali. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
gaja_85 guru
Dołączył: 03 Lis 2010 Posty: 2188 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 19:15 Temat postu: |
|
|
dziękuję dziewczyny ślicznie za pomysły. Faktycznie te torty angielskie robią wrażenie
A co do czasu podania, to co myślicie - zaraz po obiedzie (do kawy), czy po północym kiedy zrobi się już "klimatycznie"? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
dorotam guru
Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 3470 Skąd: :))
|
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 19:59 Temat postu: |
|
|
gaja_85 napisał: | pierwszy raz słyszę, że na weselu są dwa torty
u nas jest tylko jeden i zamawia się go w cukierni, jeżeli w cenie lokalu go nie ma.
Mam natomiast pytanie - ile wcześniej powinno zamówić się tort i jakiego najlepiej powinien być ksztłałtu (aby wyglądał jako tako), skoro ma być dość duży - tak aby starczyło na 250os.? |
w cukierni w której zamawiałam trzeba było z wyprzedzeniem zarezerwować paterę. a sam tort w tygodniu przed ślubem zamówiliśmy.
co do wagi.nam Pani doradziła,żeby liczyć do 10 dkg. na osobą. ( o ile nawet nie 15 ) więc przy takiej ilości osób to z 25 kg musi być.. albo po prostu dwa torty mniejsze.. my mielismy 10 kg na 80 osób.. woleliśmy by zostało niż by miało braknąć że był pyszny to zszedł błyskawicznie po obiedzie w poprawiny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |
|
|