Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
korcia1802 uzależniony
Dołączył: 14 Sty 2014 Posty: 695 Skąd: podlaskie
|
Wysłany: Czw 16 Paź 2014, 13:03 Temat postu: |
|
|
Moje wesele było w wielkie upały ale były różne ciasta, niektóre z masami i dały radę, bo klima działała w miarę sprawnie
A były to różne serniki( z rosą, z kokosem, z czekoladą i moga być jeszcze inne opcje), makowiec, piernik z powidłem śliwkowym, szarlotka, ciasta z masami budyniowymi, stefanki z herbatników, i wiele ciasteczek: orzeszki, babeczki, rurki z kremem, wafle, i fontanna czekoladowa z owocami _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kasia11889 uzależniony
Dołączył: 01 Paź 2013 Posty: 881
|
Wysłany: Czw 16 Paź 2014, 17:54 Temat postu: |
|
|
Angela27.06.2015 myślę że nie ma co się obawiać ...od razu ciasta Ci się nie rozpłyną. Wszelkie galaretki i pianki będą ok, tym bardziej że macie klimatyzację. Słodkie też nie stoi na stołach nie wiadomo jak długo więc bez obaw. Jedyne czego bym unikała to ciast z bitą śmietaną. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
agatka.kruk bywalec
Dołączył: 22 Lip 2014 Posty: 170
|
Wysłany: Pon 20 Paź 2014, 18:25 Temat postu: |
|
|
Angela27.06.2015 najlepsze byłyby ciasta z owocami sezonowymi. Jest to czerwiec, także sezon na truskawki i tutaj jest wiele kombinacji. Tak jak napisała Kasia11889 unikałabym jedynie ciast z bitą śmietaną, no chyba że dodadzą jakiś stabilizator, co by się bita śmietana nie rozpłynęła Jest też kwestia, że kremy w upalne dni mogą się popsuć, ale jeżeli na sali jest klimatyzacja, to w mojej opinii nie macie się czego obawiać i możecie wybierać takie ciasta jakie uwielbiacie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 10588
|
Wysłany: Pon 20 Paź 2014, 19:08 Temat postu: |
|
|
Kasia11889 napisał: | Słodkie też nie stoi na stołach nie wiadomo jak długo więc bez obaw. Jedyne czego bym unikała to ciast z bitą śmietaną. |
U nas ciasto stoi od samego początku do samego końca. Wiem, że są regiony gdzie faktycznie dają i zabierają i nawet byłam na takim weselu...i wkurzyłam się jak mi ciasto sprzątnęli
U nas ciasta były różne i nic im się nie stało. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kasia11889 uzależniony
Dołączył: 01 Paź 2013 Posty: 881
|
Wysłany: Pon 20 Paź 2014, 21:40 Temat postu: |
|
|
nimfa napisał: | U nas ciasto stoi od samego początku do samego końca. Wiem, że są regiony gdzie faktycznie dają i zabierają i nawet byłam na takim weselu...i wkurzyłam się jak mi ciasto sprzątnęli |
A to nawet nie wiedziałam że to może być inaczej U nas ciasta podają po obiedzie (ale nie od razu ) zazwyczaj + deser dla każdego i zabierają po jakimś czasie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
pearl.jamka guru
Dołączył: 31 Paź 2013 Posty: 3322
|
Wysłany: Wto 21 Paź 2014, 7:45 Temat postu: |
|
|
Do bitej śmietany można dodać żelatyny i będzie ok _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
|
Gofix kandydat
Dołączył: 18 Lut 2015 Posty: 11 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie 22 Lut 2015, 9:45 Temat postu: |
|
|
Ja wiem, ja wiem!! Na samo wesele liczy się półtora kawałka na osobę. Powiedzmy, że blacha dzieli się na 20 kawałków, może 25, ale liczmy z niewielką tolerancją, że jednak na 20. Na 40 osób proponowałabym zatem trzy blaszki, aby był wybór, bo dwa rodzaje to tak "łyso". Najlepiej jeden "suchy", np. drożdżowy, babka, biszkopt, jeden z kremem, np. karpatka, czy żabie oczka a jeden z galaretką, żeby patera wyglądała atrakcyjnie, a dzieci miały łakocie dla siebie
a wy jak liczycie? _________________
Jacuś <3 |
|
Powrót do góry |
|
|
pearl.jamka guru
Dołączył: 31 Paź 2013 Posty: 3322
|
Wysłany: Wto 24 Lut 2015, 23:40 Temat postu: |
|
|
U mnie na 80 osób było 10 blach. I wcale za dużo nie zostało. Akurat tyle, żeby dać w pracy + sąsiadom. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
|
annawloska początkujący
Dołączył: 24 Mar 2015 Posty: 7
|
Wysłany: Sro 25 Mar 2015, 9:01 Temat postu: |
|
|
My mamy swoje ciasto ( bardzo mi na tym zależało ) zamówiłam 20 blach na 110 osób mam nadzieje że wystarczy |
|
Powrót do góry |
|
|
kolor76 kandydat
Dołączył: 19 Lip 2019 Posty: 41
|
Wysłany: Pią 19 Lip 2019, 12:52 Temat postu: |
|
|
Przy takich dużych zamówieniach ważny jest czas. Żadnych efektów cukierniczych nie osiąga się tak, jak za pomocą magicznego urządzenia o nazwie oblewarka Moja znajoma z branży cukierniczej długo zastanawiała się, czy w nią inwestować, ale odkąd ją posiada, robi zamówienia dużo szybciej. _________________ sklep akwarystyczny online |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group |