|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
NutkaMisio maniak

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 8:40 Post subject: Czyszczenie sukni ślubnej |
|
|
Dziewczyny nie wiedziałam gdzie o to spytać więc zakładam temat.
jaki jest koszt wyczyszczenia sukni ślubnej?? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Blue_Bird uzależniony

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 8:43 Post subject: |
|
|
U mnie "na prowincji" od 140 zł za sukienkę skromną, prostą- ale wiem też, że kiedyś czyścili suknię ślubną i wzięli za to 350 zł. Także to zależy od kiecki  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 9:27 Post subject: |
|
|
Nie sprawdzałam, ale w salonie kobietki powiedziały, że minimum 150 zł... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
marcys08 uzależniony

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 9:45 Post subject: |
|
|
Ja po ślubie wysłałam męża żeby zawiózł suknię do prania, dzownie do niego za jakiś czas, on z dumą że zostawił i bedzie na wtorek za tydzień, pytam o cene a on 350 zł... wiec szybka reakcja :zabieraj ją z stamtąd" Bez przesady, nie dość ze zapłaciłam mase pieniędzy za sukienke to jeszcze tyle za pranie. Kobieta mu wyjaśniła że taka cena w razie jakby się nie odeprała to piorą drugi raz. No więc my z mamą ja do wanny, woda z płynem do płukania i po kawałku mylismy, a że nie była nie wiem jak brudna tylko dół trochę od wycierania podłogi to chwila wyczyszczona jak nowa, na wieszak i suszyła się... także naprawde nie polecam, bo każda sukienkę można samodzielnie wyprać, ja miałam z fiszbinami i mega dużo dodatków i została w nienaruszonym stanie... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 9:50 Post subject: |
|
|
| Quote: | | Kobieta mu wyjaśniła że taka cena w razie jakby się nie odeprała to piorą drugi raz. |
A jakby się wyprała, to i tak zgarną sobie za dwa prania.. Śmiech. Moja też wylądowała w wannie;p _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Sheryl maniak

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 9:52 Post subject: |
|
|
..............
Last edited by Sheryl on Tue 17 Jan 2012, 22:44; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
asik guru

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 9:59 Post subject: |
|
|
Ja jak pytałam w salonie o koszt prania to babeczka powiedziała, że tak 150-200zł powinno kosztować,ale że to też zależy od sukni. W pralni koło mnie mają w cenniku 120zł za ślubną. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 10:01 Post subject: |
|
|
no dobra a gdzie trzeba ją zanieść Do pralni chemicznej?? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 10:06 Post subject: |
|
|
chemicznie sukni ślubnej napewo nie wyczyszczą
Oni normalnie ją w rękach piorą ... już kiedyś tu pisałam, koszt to też ok 150-200 zł zależy jaka ile ma czego warstw i takie tam... _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
NutkaMisio maniak

|
Posted: Fri 21 Oct 2011, 10:10 Post subject: |
|
|
Kurczę dziewczyny bo znalazłam kieckę którą panna młoda odsprzedaje po ślubie. mam w weekend iść przymierzyć, mam nadzieję że będzie dobra. Powiedziała że jeszcze nie zdążyła jej wyczyścić bo tydzień temu ślubowała i zastanawiam się czy czyścić na swój koszt czy jej to zostawić.
A gdzie do czyszczenia się zanosi?? _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce