Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ślubna strona WWW - czy ktoś rozważa?

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Dekoracje
View previous topic :: View next topic  
Author Message
trt
początkujący
początkujący

PostPosted: Sun 9 Feb 2014, 21:20    Post subject: Ślubna strona WWW - czy ktoś rozważa? Reply with quote

Witam wszystkich,

Na zachodzie i w USA coraz większa popularnością cieszą się ślubne strony www. Strony takie generalnie są rozszerzeniem zaproszenia i zawierają więcej informacji o parze młodej np. historie znajomości, oświadczyn, mapki i wskazówki dojazdu, zdjęcia, potwierdzenie przybycia itp...

Na swój ślub chciałem coś takiego zrobić i rozglądając się z żoną za czymś takim na polskim rynku nie znaleźliśmy praktycznie żadnych przykładów takich rozwiązań. Koniec końców musieliśmy to zrobić we własnym zakresie.

Generalnie rzecz biorąc zastanawiam się czy warto byłoby stworzyć taki produkt i czego młode pary wymagałyby od takiego produktu.

Co o tym myślicie?
Czy jeśli istniałaby taka możliwość stworzylibyście swoją ślubną stronę www?
Jakie funkcjonalności taka strona powinna posiadać?

Dziękuję z góry za odpowiedzi uśmiech
Back to top
View user's profile Send private message
pearl.jamka
guru
guru

PostPosted: Sun 9 Feb 2014, 22:39    Post subject: Reply with quote

Tylko po co?

Ja mam możliwość i uważam, że to bezcelowe. Chyba, ze ktoś wpada w jakąś ślubną paranoję, która jest sensem całego życia (na czas okołoślubny) - to może. Kto miałby w ogóle wchodzić na taką www? Goście? Czy kto?
Escherichia
guru
guru

PostPosted: Sun 9 Feb 2014, 22:59    Post subject: Reply with quote

Znajomi mieli taką stronę ślubną,. Mieli dużo gości, więc na stronie można było np. wpisać kto ma wolne miejsca w samochodzie i ludzie mogli je sobie "zarezerwować", była też lista prezentów i mapka dojazdu do sali (była oddalona od Gdańska o jakieś 50 km). A po ślubie pojawiły się tam zdjęcia. Ale już pół roku po ślubie stronę usunęli, bo nie była już potrzebna uśmiech

Ja mam w tej kwestii podobne zdanie co do pearl.jamki - po co? Czy wszyscy muszą znać dokładną historię znajomości i przebiegu zaręczyn? Mapkę dojazdu można dołączyć do zaproszenia. Potwierdzanie ogólnie potrafi być problematyczne - ludziom się czasem maila nie chce wysłać, więc nie wierzę, że strona pomoże język
Generalnie dużo rzeczy można z powodzeniem rozwiązać bez pomocy strony, więc nie widzę jakiejś wielkich plusów jej zakładania. Jeśli ktoś chce, to ok - znajomym przy organizacji wesela na ponad 200 osób pomogła, ale spokojnie by sobie pewnie poradzili i bez strony.

Back to top
trt
początkujący
początkujący

PostPosted: Sun 9 Feb 2014, 23:20    Post subject: Reply with quote

pearl.jamka wrote:
Tylko po co?

Właśnie o to mi chodzi czy ludziom jest taka strona potrzebna uśmiech. Jakby nie patrzeć wszystko idzie w stronę nowych technologii. Kiedyś ludzie przekazywali sobie wywołane zdjęcia, a dzisiaj wystarczy link do strony z galerią.

W moim przypadku uważam, że dzięki stronie zaoszczędziliśmy dużo czasu w okresie przedślubnym. Nie byliśmy męczeni telefonami z pytaniem "co?, gdzie?, o której?". Wszystkie informacje były na stronie - mapki dojazdowe do noclegu, do kościoła i do sali. Ponad 50% osób potwierdziła przybycie przez formularz na stronie WWW, no a po weselu każdy z gości mógł wrzucić zdjęcia zrobione przez siebie do galerii i można było wszystko oglądać w jednym miejscu.

Może to wynikało też z tego, że spora część z zaproszonych gości porusza się w branży IT i dla nich to było coś bardziej naturalnego.

Oczywiste jest, że bez strony można również bezproblemowo wszystko załatwić uśmiech
Back to top
ewelinka89
moderator
moderator

PostPosted: Mon 10 Feb 2014, 0:14    Post subject: Reply with quote

Z perspektywy gościa - jeżeli idę na ślub do bliskich osób, to informacje wymieniamy na spotkaniach, jak do dalszej - to tym bardziej średnio mnie taka strona interesowałaby. Do tego nie oszukujmy się, mnóstwo osób jest starsza, nawet nie wejdzie/nie zobaczy. Ja bym pewnie dostając link raz weszła i tyle. A zdjęcia.. to naprawdę nie problem i można je przekazać za pomocą linku, bez tworzenia specjalnie strony.
maniak
maniak

PostPosted: Thu 6 Mar 2014, 21:57    Post subject: Reply with quote

Typowo zachodnie szaleństwa, które chcą wtargnąć siłom uśmiech
Jak dla mnie zbędne, kto się chce zainteresować to się dopyta o informacje, które zostały pominięte z jakiś powodów czysto sklerotycznych oczko
malwina_123
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 30 Apr 2014, 21:22    Post subject: Reply with quote

ewelinka89 wrote:
Z perspektywy gościa - jeżeli idę na ślub do bliskich osób, to informacje wymieniamy na spotkaniach, jak do dalszej - to tym bardziej średnio mnie taka strona interesowałaby. Do tego nie oszukujmy się, mnóstwo osób jest starsza, nawet nie wejdzie/nie zobaczy. Ja bym pewnie dostając link raz weszła i tyle. A zdjęcia.. to naprawdę nie problem i można je przekazać za pomocą linku, bez tworzenia specjalnie strony.

dokładnie... moi rodzice nie są wprawdzie najstarsi, ale i tak nie grzeszą internetową inteligencją... starsze ciotki i wujkowie wpadliby pewnie w popłoch na samo słowo LINK oczko
mimi
guru
guru

PostPosted: Wed 30 Apr 2014, 21:40    Post subject: Reply with quote

My mieliśmy stronę ślubną i nie żałuję. uśmiech Chciałam mieć jedno miejsce, gdzie mogłabym opublikować galerie zdjęć dla gości, teledysk ślubny oraz zamieścić dodatkowe informacje już po zaproszeniu gości (np trasa autokaru). Tylko ja już niejedną stronę www robiłam, więc dla mnie to była czysta przyjemność uśmiech.
guru
guru

PostPosted: Wed 30 Apr 2014, 21:42    Post subject: Reply with quote

My mieliśmy stronę ślubną i nie żałuję. uśmiech Chciałam mieć jedno miejsce, gdzie mogłabym opublikować galerie zdjęć dla gości, teledysk ślubny oraz zamieścić dodatkowe informacje już po zaproszeniu gości (np trasa autokaru). Tylko ja już niejedną stronę www robiłam, więc dla mnie to była czysta przyjemność uśmiech.
kandydat
kandydat

PostPosted: Mon 15 Sep 2014, 18:00    Post subject: Reply with quote

Taka strona może się przydać. Na przykład po to, żeby pokazać gościom dojazd na miejsce, przedstawić listę prezentów, informacje o noclegach, napisać więcej o sobie i swoim związku dla tych, którzy Was słabo znają (na przykład z dalszej rodziny).
View user's profile Send private message Visit poster's website
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Dekoracje All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce