|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
nimfa moderator

|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 15:16 Post subject: Karmienie piersią- rozmowy ogólne |
|
|
My szczepiliśmy tylko na te obowiązkowe. Przed rotawirusem najlepiej chroni karmienie piersią. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
violinist83 guru

|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 16:11 Post subject: |
|
|
No to karmimy ile wlezie  _________________ Ślubowaliśmy 03.07.2010r
 |
|
| Back to top |
|
 |
Lusilla moderator

|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 16:13 Post subject: |
|
|
Nimfa, kurczaki, nie wszystkie mamy karmią (nie wszystkie mogą). _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelajn moderator

Joined: 30 Aug 2011 Posts: 13532 Location: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 18:35 Post subject: |
|
|
| nimfa wrote: | | My szczepiliśmy tylko na te obowiązkowe. Przed rotawirusem najlepiej chroni karmienie piersią. |
Jak zawsze cyckowa propaganda  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 18:47 Post subject: |
|
|
Lusi ja wiem....i rozumiem takie matki jak only, ona chciała, ale nie wyszło trudno.
Ale uważam, że wiele kobiet nie wie jak ważne jest dla dziecko karmienia piersią i że mleko modyfikowane nie jest w stanie zastąpić mleka matki....dlatego sieję taką propagandę.
Wśród moich znajomych nie ma ani jednej dziewczyny która by piersią karmiła dłużej niż miesiąc, wszystkie dokarmiają, a z czasem całkowicie na mm przechodzą.
Aczkolwiek mogę się już nie wychylać  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ewelajn moderator

Joined: 30 Aug 2011 Posts: 13532 Location: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 18:49 Post subject: |
|
|
Nimfa, ja już mam to tak wtłoczone ,że jak mnie ktoś w nocy obudzi to powiem " jak karmić to tylko cycem "    _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 18:59 Post subject: |
|
|
| ewelajn wrote: | Nimfa, ja już mam to tak wtłoczone ,że jak mnie ktoś w nocy obudzi to powiem " jak karmić to tylko cycem "    |
dobra to luzuję rajtuzy i daję spokój z propagandą  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Lusilla moderator

|
Posted: Wed 28 Nov 2012, 19:49 Post subject: |
|
|
Często nie mają wsparcia...
Tak sobie pomyślałam, że komuś się mogło zrobić przykro i któraś mama mogła pomyśleć, że skoro nie karmi, to nie ochroni odpowiednio swojego dziecka... Ja karmię i mały chorowity....
Karola- zapomniałam dziś, ale może jutro będę pamiętać. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
florzak guru

|
Posted: Thu 29 Nov 2012, 10:18 Post subject: |
|
|
| Lusilla wrote: | Często nie mają wsparcia...
Tak sobie pomyślałam, że komuś się mogło zrobić przykro i któraś mama mogła pomyśleć, że skoro nie karmi, to nie ochroni odpowiednio swojego dziecka... Ja karmię i mały chorowity.... |
Zgadzam się całkowicie.
Uważam, że mleko matki jest najlepsze, dlatego nadal karmię, zamierzam tak jak mm zalecają do skończenia 3 r.ż. Mój syn akurat nie choruje wcale. Ale doskonale rozumiem kobiety, które nie mogą karmic bo nie mają pokarmu, one tego nie przeskoczą i wtedy wiadomo, że wybierając dobre mm dają swojemu dziecku to co najlepsze i ani one nie są gorszymi mamami, ani ich dzieci nie są gorsze od tych cyckowych!! Nie rozumiem tylko tych kobiet, która same rezygnują z karmienia piersią z założenia zanim jeszcze urodzą, ale oczywiście każdy ma takie prawo. _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
Carla guru

|
Posted: Thu 29 Nov 2012, 10:32 Post subject: |
|
|
e tam
Last edited by Carla on Sat 22 Nov 2014, 22:35; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce