Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

żal do teściów
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 107, 108, 109  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 20:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Choć to bardzo przykre rodzice/teściowie nie zawsze akceptują wybór dziecka i choćbyśmy nie wiem jak się starali może się zdarzyć, że my, albo nasze połówki nie zostaną do końca zaakceptowane. Ale przecież takie rzeczy widać i wie się o nich już długo przed ślubem, trzeba więc czasem bardzo szczerze i poważnie porozmawiać o wyobrażeniach dotyczących przyszłości zanim się jeszcze na małżeństwo zdecydujemy. To bardzo trudna i delikatna sprawa, ale czasem lepiej dokładnie wszystko przegadać i ustalić jakiś plan działania, niż potem rozwodzić się przez teściową.

San, wierzę, że w Twoim przypadku to tylko chwilowe załamanie i wszystko wróci do normy. Życzę Ci tego z całego serca przytul
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 6 Wrz 2010, 18:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serdecznie dziękuję, ale na teściów jestem obojętna. Teściowa wprawdzie nadal mnie zachwala i jest słodka i kochana, ale teraz to ja wiem na czym stoje i wiem, że ona po trupach do celu.

Ale jak juz pisałam ich do szczescia mi nie trzeba a te kilka razy w roku z nimi jakoś wytrwam.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MagdalenkaS
guru
guru

PostWysłany: Pon 6 Wrz 2010, 18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja widzę, że mam super teściów. Już od dawna teść przedstawia mnie jako synową, a teściowa śmieje się, jak siostra P. na nią narzeka, żeby mnie nie straszyła. W ogóle znam prawie całą rodzinę P. i wszyscy prawie są w porządku, czyli jeden stres mniej na weselu uśmiech
A wam dziewczyny mam nadzieję, że dobrze się jednak ułoży z teściami!
Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 8 Wrz 2010, 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

San napisał:

Moi tesciowie tez tacy byli az do dwóch dni przed ślubem, Ale na szczescie wziełam slub z M a nie z tesciami wiec oni tylko na swieta.

San,
a co się stało dwa dni przed ślubem? Pisałaś już gdzieś, bo może przeoczyłam?

Powrót do góry
marta_ges
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 8 Wrz 2010, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czarno-biała napisał:
Moja przyszła teściowa wyraziła nadzieję, ze może się jeszcze rozejdziemy i tego ślubu nie będzie, gdy wyraziłam odmienne zdanie na temat zespołu (chciałam DJ'a, co ona uważała za niedopuszczalne). Od tamtej pory unikam jej jak mogę. Nigdy nie przepadałam za nią, ale wydawało mi sie, że nasze stosunki były poprawne. A tu masz. I powiedziała to w obecności mojej mamy, to możecie sobie wyobrazić co ona sobie pomyślała...
Generalnie na brak pomocy narzekać nie mogę, przeciwnie - wtrąca się od samego początku, chce za wszytko płacić i DECYDOWAĆ. Niepojęta sytuacja. Na szczęście ja się nie krępuję jak już przyjdzie do dyskusji - mówię jej od razu co myślę. Nie można im dać wejść sobie na głowę.

a ile razy usłyszałam od przyszłej teściowej"to jeszcze nic nie wiadomo.., może im się odmieni" (chodziło oczywiście o to, ze może się rozstaniemy...A zanim poszłam na studia do Lublina żeby być bliżej Ł. to mnie strasznie namawiała żebym jednak wybrała Wrocław...długo było tak, że nie mogłam jej znieść.teraz niby nasze stosunki są ok, ale żal po kilku jej akcjach pozostał..

A teśc ostatnio oglądając zdjęcia ze ślubu powiedział, że ja i moja siostra nie jesteśmy podobno "Ewa jest ładna i będzie z niej ładna kobieta..."spoko..nie przeczę, ale..

ojj dziewczyny, dużo było akcji dużo...to co napisałam to takie delikatne teksty..a teraz się dziwią, że nie mówię do nich mamo i tato...nie mogę się przemóc...

Powrót do góry
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Czw 9 Wrz 2010, 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ignorować, ignorować i jeszcze raz ignorować. Ja tak robię w stosunku do przyszłej teściowej. Ona by chciała dominować i rządzić, ale nie ze mną takie numery oczko a teksty puszcza mimo uszu, choć czasem ciężko czasem nawet Narzeczony na nią ryknie żeby się powstrzymała...

Powrót do góry
arwenna1
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 4 Kwi 2011, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moi ciągle mają nadzieję, że Ł.się rozmyśli. Poważnie. I też na początku jak byliśmy ze sobą to niby tacy szczęśliwi. Ale jak już zaręczyny, a ślub!wykrzyknikwykrzyknikwykrzyknikwykrzyknik matko! i ciągle:wy się jeszcze dobrze zastanówcie. Ja wiem, że każdy rodzic pragnie szczęścia dla swojego dziecka,ale rodzice Ł. to pragną przede wszystkim tego, żeby on siedział z nimi do końca życia i się nimi OPIEKOWAŁ(wykrzyknik!) a ludzie lat 50 na tą chwilę, więc to nie jakaś galopująca starość? a jeszcze ja nie mam rodziców- zmarli, rodziny, kasy niewiele i to ich boli.
borusia
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 4 Kwi 2011, 20:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arwenna, przywykną. Dla nich to też na pewno rewolucja, że już nie będą na pierwszym miejscu. Trzeba im troszkę czasu oczko Ja też miałam trudne początki z teściami, a właściwie to z teściową. Od jakiegoś czasu zaczynamy się dogadywać, mam nadzieje że już nie zajdzie mi za skórę oczko
Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Pon 4 Kwi 2011, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzymam kciuki żebyś znalazła wspólny język z teściową
Powrót do góry
Sheryl
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 4 Kwi 2011, 21:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

........

Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 107, 108, 109  Następny
Strona 89 z 109

Skocz do: