Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marga guru
|
Wysłany: Sro 12 Paź 2011, 18:11 Temat postu: |
|
|
w_chmurach napisał: | Pralinka napisał: | ciekawsze nie ciekawsze. W Walentynki najpierw trzeba te misie i serduszka żeby bara bara, a tutaj od razu ściąga się majty hihi |
Ach więc to o to chodzi. To ja od razu ściągnę , lepiej zostać w domu , bo luty zimny i biegając można się przeziębić . |
Ale jak od razu ściągniesz? Nie rozumiem.
Suuper, Pralinka, dodałaś do pieca Generalnie za pasem to nawet Bożego Narodzenia nie ma . Walentynki-srynki, my mamy nasze własne święta, np. w poniedziałek zrobiliśmy sobie dzień tortu, a w ubiegły pt był dzień koronkowej bielizny. Jaka to strata dla zakochanych, świętowanie raz w roku.... . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nheledore moderator
|
Wysłany: Sro 12 Paź 2011, 19:41 Temat postu: |
|
|
Ja zakochana jestem przez cały rok i nie czuję potrzeby, aby wyznawać miłość dokładnie w ten sam dzień, w który wszyscy sobie ją wyznają.
A miłe rzeczy sprawiamy sobie od tak, codziennie.
Np. wczoraj dostałam 2 kg pudło wafelków. Albo obudziłam się i stała kawa obok łóżka...
Ostatnio zmieniony przez nheledore dnia Czw 13 Paź 2011, 8:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
limone guru
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 7:54 Temat postu: |
|
|
... _________________
Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 9:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
w_chmurach uzależniony
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 8:00 Temat postu: |
|
|
ja dzisiaj dla swojej drugiej połowy ugotuje zupę pomidorową _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
(=KaLinka=) maniak
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 8:11 Temat postu: |
|
|
my staramy się być dla siebie wsparciem..codziennie staramy się pielęgnować nasze uczucie .. niestety nie stać nas na codzienne wzajemnie ofiarowywanie sobie jakiś upominków ( nawet jakaś błahostka za 5 zł co dzień daje dość pokaźne koszty w przeciągu roku)
dlatego takie okazje jak święta, urodziny czy walentynki staramy się pamiętać o miłym upominku, chodzi mi o wartość materialną
codziennie jednak pielęgnujemy nasze uczucia, jesteśmy dla siebie czuli i robimy sobie małe przyjemności niewymagające od nas nakładów finansowych - spacerek, romantyczna kolacja z kanapkami z szynką , wspólna kąpiel itp.. zdarza mi się dostać jakiegoś kwiatuszka raz na jakiś czas spontanicznie, albo ja mu kupię uluionego batonika.
Reasumując codzienne darzenie się uczuciami jest
a święta, walentynki, urodziny - ofiarowujemy sobie upominki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
w_chmurach uzależniony
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 8:44 Temat postu: |
|
|
(=KaLinka=) napisał: | my staramy się być dla siebie wsparciem..codziennie staramy się pielęgnować nasze uczucie .. niestety nie stać nas na codzienne wzajemnie ofiarowywanie sobie jakiś upominków ( nawet jakaś błahostka za 5 zł co dzień daje dość pokaźne koszty w przeciągu roku)
dlatego takie okazje jak święta, urodziny czy walentynki staramy się pamiętać o miłym upominku, chodzi mi o wartość materialną
codziennie jednak pielęgnujemy nasze uczucia, jesteśmy dla siebie czuli i robimy sobie małe przyjemności niewymagające od nas nakładów finansowych - spacerek, romantyczna kolacja z kanapkami z szynką , wspólna kąpiel itp.. zdarza mi się dostać jakiegoś kwiatuszka raz na jakiś czas spontanicznie, albo ja mu kupię uluionego batonika.
Reasumując codzienne darzenie się uczuciami jest
a święta, walentynki, urodziny - ofiarowujemy sobie upominki |
No i właśnie o to chodzi... To jest miłe i dlaczego z tego rezygnować _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:01 Temat postu: |
|
|
ja staram się dzień w dzień urodzić mu córkę _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
ewaluna uzależniony
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:20 Temat postu: |
|
|
nimfa napisał: | ja staram się dzień w dzień urodzić mu córkę |
bosko!! |
|
Powrót do góry |
|
|
Marga guru
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 11:21 Temat postu: |
|
|
Pięknie powiedziane, nimfa - na pewno wkrótce się uda . A odnośnie postu karolipio - ja napisałam o tym świętowaniu raz w roku z dystansem - do tych całych walentynek nic nie mam, chodzi mi bardziej o sytuację, gdy ludzie nagle sobie przypominają, że są zakochani, robią jakieś dziwne rzeczy, starają się ze wszech miar zaimponować drugiej osobie, popisać się, jak to bardzo kochają, najlepiej jeszcze pochwalić znajomym... takie jednorazowe akcje, podsycane jeszcze przez całą tę komercyjną otoczkę, mnie trochę bawią. W Polsce nie jest to, na szczęście, tak plastikowe jak na zachodzie, gdzie właśnie ludzie planują na kilka miesięcy przed jakąś spektakularną akcję, często obfotografowaną i wrzuconą na fejsa. A dwa dni po walentynkach wraca szara rzeczywistość, która nie zawsze jest idealna i tak kolorowa. I do następnej akcji pt. "Kocham Cię" - za rok. Tak więc święto to jest sztuczne z tego powodu, że zakochani cały rok powinni dbać o uczucie i szacunek do siebie, a jednorazowa akcja to często pretekst, żeby ukryć problemy w związku, bo "skoro to dla mnie zrobił, to jednak kocha" lub niepotrzebny powód konfliktów - uuu, nie dał kwiatka, nie pamiętał, to może niewiele dla niego znaczę... I to są autentyczne przykłady . _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 11:25 Temat postu: |
|
|
a ja w zeszłym roku dostałam kubeczek w kształcie serca, na którym po napełnieniu wrzątkiem pokazuje sie napis "kocham Cię"
w sumie nigdy jakoś specjalnie walentynek nie obchodziliśmy i ten kubeczek strasznie mnie rozczulił _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|