Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Opine o obsłudzie w salonach ślubnych
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 74, 75, 76  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Panny Młodej
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natie
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 27 Sie 2010, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja w poniedziałek jadę do Sosnowca, ciekawe jak tam będzie w salonach.. oczko

ślub kościelny
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wiennerin
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 31 Sie 2010, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja chodziłam ostatnio trochę po salonach ślubnych i przyznam szczerze że jestem w szoku jak niektórzy lekceważą klientki. Zaczyna się od tego że jak słyszą że ślub mam w 2011 roku to oczywiście odsyłają mnie do nowych kolekcji w marcu, że wtedy będę mogła sobie przymierzyć itp. w ogóle nie okazują zainteresowania takimi klientkami co ślub mają za kilkanaście miesięcy. W jednym z salonów ślubnych bardzo niemiła kobieta na moje dzień dobry odpowiedziała żebym nie myślała że to salon ślubny, tylko ona wyłącznie szyje suknie (na szyldzie było salon ślubny) suknie byle jak zawieszone na wieszakach, okropny zapach w środku a jak spytałam czy może mi jakąś pokazać to mi odpowiedziała "że to nie wybieg z modelkami" i kazała mi sobie obejrzeć 2 zdjęcia które wisiały na ścianie w dodatku zrobione z tak daleka że ledwo było cokolwiek widać. Po wyjściu z tego niby salonu miałam już dość szukania sukien ślubnych smutny przyznam szczerze że są na prawdę wspaniałe salony ślubne z miłą i fachową obsługą ale wiele jest też niestety takich które wiele, wiele powinny zmienić a szczególnie niemiłą obsługę. Ja znalazłam jeden na prawdę super salon ślubny w Oświęcimiu i sądzę że właśnie tam kupię to moje ślubne cudeńko.
Powrót do góry
natie
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 31 Sie 2010, 9:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiennerinja jak slysze w glosie ekspedientki takie dziwne nutki, jak zadaje pytanie, kiedy slub, to mowie ze za pol roku.. a jak Panie sa naprawde mile, to mowie prawde, ze w maju, ale ze od pazdziernika ide do pracy i nie bede miala czasu jezdzic i ogladac. I spokojnie mozna mierzyc:) ale owszem, nie we wszystkich salonach..

ślub kościelny
Powrót do góry
Stefcia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 31 Sie 2010, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to mnie też denerwowały takie własnie zdziwienie i czasem dziwne aluzje, teksty, że już? Ja szukałam korzystając, że mam czas, potem z tym gorzej

Powrót do góry
Klodi87
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 21:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgodzę się z wami dziewczyny, że obsługa w salonach jest straszna. W sobotę wybrałam się na poszukiwania mojej sukni fakt faktem że ślub dopiero za rok ale co z tego chciałam się zorientować w czym będę dobrze wyglądać. Do pierwszego salonu jak weszłam to pierwsze pytanie było kiedy ślub więc uczciwie powiedziałam że za rok na co Pani powiedziała mi że po co tak wcześnie, że teraz nie mają niczego żebym przyszła w styczniu jak będzie nowa kolekcja. Natomiast w drugim salonie Pani była tak sympatyczna, wręcz sama mnie namawiała na przymierzenie jakiejś sukni żebym zobaczyła co dobrze leży no i oczywiście później ewentualnie ona może mi coś jeszcze doradzić i właśnie tam znalazłam swoją wymarzoną suknię Very Happy oczywiście byłam jeszcze w kilku salonach ale raczej byłam traktowana na zasadzie czego ty tu szukasz, przyjdź kiedy indziej albo nie wiem co Confused po prostu koszmar...

Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panie nie lubią tych kupujących wcześniej, bo potem nowej kolekcji nie będzie komu kupić Rolling Eyes Inna sprawa, zdarza się, że dziewczyna kupuje sukienkę kilka miesięcy przed ślubem, a potem płacz i pretensje, że za mała, albo za duża, bo kilogramowo się zmieniła. Znajoma, która prowadziła kiedyś salon sukien ślubnych mówiła, że sama miała ochotę nie jedną dziewczynę rozszarpać oczko
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja kupiłam suknię rok przed. na niecałe 3 miesiące przed pierwsza przymiarka z butami i bielizną.
na tydzień przed 2 przymiarka j.w. i na 3 dni przed odbiór Very Happy

i mimo że w połowie kwietnia była suknia na mnie dopasowywana...to w w połowie czerwa musieli i tak zwężać...
ja myślę,ze wszelkie przeróbki trzeba jak najbardziej odwlekać

Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Nie 5 Wrz 2010, 22:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba, bo już na ostatniej prostej tu i ówdzie może przybyć albo odjąć się. Nie wszyscy mają to szczęście, że w czasie stresu nie jedzą Rolling Eyes
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 6 Wrz 2010, 10:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja sobie dałam 3 miesiące czasu na zrzucenie kilku kilogramów.. mam nadzieje, że suknie są katalogowe, że dają radę uszyć taką jak mierzyłam niedawno uśmiech i w grudniu dopiero zamówię.. żeby był czas na uszycie tej kiecki uśmiech

ślub kościelny
Powrót do góry
Stefcia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 6 Wrz 2010, 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ale nie każdego muszą interesować nowe kolekcje. Nie ma co wciskać na siłę. A przecież przerobki można robić przed ślubem.
Ja kupiłam niedawno, model salonowy więc w promocji, ale przymiarkę, żeby dokonać przeróbek mam w maju

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Panny Młodej Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 74, 75, 76  Następny
Strona 9 z 76

Skocz do: