|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Obrączki: |
| Złote |
|
94% |
[ 134 ] |
| Srebrne |
|
5% |
[ 8 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 142 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Czw 2 Wrz 2010, 11:22 Temat postu: |
|
|
No generalnie to ja w ogóle złota nie noszę ( poza pierścionkiem zaręczynowym) bo nie lubię i kojarzy mi się z matronami. Ale obrączkę ślubną będę nosić złotą _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
the bride uzależniony

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 13:54 Temat postu: |
|
|
| Stefcia napisał: | | No generalnie to ja w ogóle złota nie noszę ( poza pierścionkiem zaręczynowym) bo nie lubię i kojarzy mi się z matronami. Ale obrączkę ślubną będę nosić złotą |
Mam tak samo Stefciu.Noszę w chwili obecnej jedynie pierścionek zaręczynowy, który jest złoty.Obrączka będzie również złota- klasyczna 4mm.Z żółtego złota nie czerwonego;-) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:04 Temat postu: |
|
|
u nas już postanowione i zaklepane - obrączki z białego złota i nikt mi nie wmówi, że ktoś nie odróżni ich od "narzeczeńskich" czy innych takich, które noszą nastolatki.
zresztą, mój Połówek ma rację i absolutnie się z Nim zgadzam: najważniejsze, że my wiemy czym są dla nas. Inni mogą myśleć sobie co chcą i jak chcą  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:14 Temat postu: |
|
|
Metko, kolor nie jest najważniejszy, obrączki są dla Was, nie dla otoczenia, symbolikę cenię sobie jednak dużo bardziej niż jakieś coludziepowiedzą
Poza tym jestem bardziej niż pewna, że wybraliście ładne cudeńka  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:18 Temat postu: |
|
|
Kochana, wychodzimy dokładnie z tego samego założenia napisałam to, co powyżej, bo wiem, że krąży opinia o obrączkach w takim kolorze (jakby nie było, zbliżonym do srebrnego) i dla niektórych nie są one ślubne, czyt. bo nie są z żółtego złota.
Gusta są różne, zdania też... nasze obrączki - tylko nasze  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:24 Temat postu: |
|
|
Są gusta i guściki, tak jak biusty i biuściki Grunt wiedzieć co się chce i wybrać to, co się podoba, a nie, że tak trzeba, wypada, należy...  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:28 Temat postu: |
|
|
a widzisz, a jednak są osoby, które tak postępują... zawsze mnie to zastanawia - dlaczego?
cudownie było przymierzyć obrączki i zobaczyć je u siebie na palcu. Muszę przyznać, że to niesamowite uczucie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:34 Temat postu: |
|
|
Presja otoczenia i przeświadczenie, że tak trzeba. To jak nasze prababki, które też w kwestii wyboru męża miały mało do powiedzenia. Już niedługo będziemy mierzyć, a ani się obejrzymy - nosić Ja na ten przykład mam cały czas pierścionek na serdecznym palcu prawej ręki i obrączka zamieszka tam zupełnie naturalnie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:42 Temat postu: |
|
|
też mam i obrączka będzie mieć tam swoje miejsce, zaraz przy nim nie będę nosić pierścionka oddzielnie, na innym placu... jakoś mi to nie pasuje, ani wizualnie, ani jeśli chodzi o wygodę
"Presja otoczenia i przeświadczenie, że tak trzeba (...)".
a ja myślałam, że im człowiek starszy, życiowy i obyty (w sensie, oczytany i ciekawy świata), tym coraz mniej zawraca sobie głowę tymi słowami. Bo co znaczy "że tak trzeba"? Trzeba, to zdać maturę i robić wszystko, by czuć się szczęśliwym i spełnionym, a nie uszczęśliwiać na siłę innych. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Stefcia uzależniony

Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 695 Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
|
Wysłany: Pią 3 Wrz 2010, 16:54 Temat postu: |
|
|
Aj chyba starsi ludzie właśnie wywierają większą presję niż inni
metka, to co inni sądzą, nie ma znaczenia. Ja chciałam żółte, bo mi się bardziej podobały i tyle. A po ślubie mój pierścionek powędruje na lewą rękę, nie wyobrażam sobie nosić obrączki i pierścionka na jednym palcu, to niewygodne jak dla mnie _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|