|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
natalia_w moderator

|
Posted: Tue 10 Sep 2013, 13:32 Post subject: |
|
|
Myślę, że naturalny już możesz powoli wprowadzać.
Asiula, a czemu uparłaś się na tą chemię? Przecież tam jest więcej cukru i barwników niż jogurtu naturalnego.
A jaki najlepiej wybrać? Iść do sklepu i czytać skład.
Czasem coś co nie jest w ogóle reklamowane jest lepsze niż te promowane w tv.
Last edited by natalia_w on Tue 10 Sep 2013, 13:34; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Tue 10 Sep 2013, 13:33 Post subject: |
|
|
Jogurt możesz spróbować dać, tylko obserwuj czy jakieś oznaki alergii się nie ujawniają
a deserki typu gratka czy dania w teorii lepiej w ogóle nie podawać...ja Dotce od czasu do czasu daję Dani waniliowe, ale raczej rzadko. A jaki wybrać...ten o najprostszym składzie i z jak najmnijeszą zawartością cukru...najlepiej dodać owoców do jagurtu naturalnego _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Posted: Tue 10 Sep 2013, 14:18 Post subject: |
|
|
Zgadzam się z nimfą i natalią. Chemii zupełnie nie unikniesz, ale warto próbować. W gotowych produktach mleczno-owocowych masz tony cukru, którego brzdące w wieku Ksawcia i Kuby nie są w stanie spalić, przez co robią się nadpobudliwe. Nie wspominam o przybieraniu na wadze.
Dodawanie owoców np. do jogurtu naturalnego jest uciążliwe, ale warto poświęcić te dodatkowe 2 minuty dla zdrowia. Ja już nawet nie miksuję owoców, rozcieram je widelcem i wrzucam. Kuba ma przy okazji wyzwanie, bo musi sobie poradzić z większymi kawałkami. _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
Asiulaaa019 guru

|
Posted: Tue 10 Sep 2013, 15:41 Post subject: |
|
|
Dzięki dziewczyny za odp.
Nie uparłam się aby dawać je małemu.
Po prostu chciałam wiedzieć czy można i ewentualnie jakie.
Raz kiedyś napewno dostanie jakiś serek.
Ja je osobiście lubię, szczególnie dania. Przyznam szczerze że nigdy nie zastanawiałam się ile chemii w sobie mają.
teraz chemia jest prawie we wszystkim, ale odkąd Ksawcio je coś innego niż mleko zwracam uwagę na to co mu daję.
Widziałam że moja siostra i kuzynki dają dzieciakom serki dlatego postanowiłam poradzić się Was.
No nic jutro kupię jogurt naturalny i spróbujemy
A jeszcze o jedno mam pytanko.
Widziałam ostatnio w drogerii R jogurcik dla dzieci od 6 mies.
Z gerbera.
Zastanawiam się czy kupić.
Warto?
Za deserkami ksawcio przepada ale takiego jogurcika jeszcze nie próbowałam. _________________

|
|
| Back to top |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Posted: Tue 10 Sep 2013, 17:38 Post subject: |
|
|
Też się nad nimi zastanawiałam, niby ok, ale cenowo w stosunku do zwykłych jogurtów naturalnych wychodzą kosmicznie. Zrezygnowałam. _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
marta_ges moderator

|
Posted: Tue 10 Sep 2013, 23:39 Post subject: |
|
|
Asiula, a nie lepiej do jogurtu naturalnego dodać jakiś owoc? My takich wynalazków nie dawaliśmy, a teraz jak babcia kupi danio to Antoś zje, ale nie przepada za tym jakoś szczególnie  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Asiulaaa019 guru

|
Posted: Mon 16 Sep 2013, 9:30 Post subject: |
|
|
Ostatnio próbowaliśmy jogurtu naturalnego
Początkowo mały się krzywił ale wcinał z zadowoleniem  _________________

|
|
| Back to top |
|
 |
Ewa-Gdy guru

|
Posted: Mon 16 Sep 2013, 12:18 Post subject: |
|
|
U Nas Kuba krzywi się przy nowym smaku, ale otwiera buzię. Wydaje mi się, że dzieciaki po prostu w ten sposób okazują zdziwienie nowym smakiem
Kuba dzisiaj wyrwał dziadkowi z ręki wędzone udko z kurczaka. Nie dało się go od niego oderwać, musiał spróbować. Baardzo mu smakowało  _________________
   |
|
| Back to top |
|
 |
jagnam gaduła

|
Posted: Mon 19 Jun 2017, 13:12 Post subject: |
|
|
Moja corka niestety jest totalnym niejadkiem....
Już nie wiem co ma robić. Ważyłam ją i wydaje się,ze ma niedowagę. |
|
| Back to top |
|
 |
rozza gaduła

|
Posted: Tue 20 Jun 2017, 5:19 Post subject: |
|
|
Ile córka ma lat? Pytam się ponieawż dzieci w wieku 3-5 lat często nie mają takiego dobrego apetytu i wystarczy im nawet 2 posilki dziennie. Jest to norma.
Na tej stronie znajduje się siatka centylowa - proponuję zerknąć sobie i porównać sobie wiek córki oraz wzrost do wagi jaka powinna być normą. Jęsli przekracza niewiele to nie ma się co martwić.
Ewentualnie mozesz dopytać się o szczegóły pediatry. Powiem Ci jednak,ze moja corka to wiecznie miała niedowagę ale obecnie jest żywym i zdrowym dzieckiem ( ma już 8 lat i na szczęście się już w tej siatce mieści). |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce