|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Czw 8 Paź 2009, 11:01 Temat postu: |
|
|
haha, no cóż... dobrze jak przynajmniej rodzice mają ślub cywilny. moi nie mieli żadnego, a nie słyszałam nigdy, żeby ktoś mojej mamie robił z tego powodu wielkie problemy przy chrzcie
| Cytat: | | Choc ona miala niezlego kaca moralnego z takiego powodu (a to przeciez zwykly "poslizg" w czasie).. |
kaca moralnego z powodu ciąży przed ślubem?? kaca moralnego to mogłaby mieć, moim zdaniem, z powodu seksu przedmałżeńskiego. ciąża to tylko konsekwencja ich działań.
mój mężczyzna poszedł w niedzielę do spowiedzi... nie wiem po co i nie wiem jakim cudem dostał rozgrzeszenie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Czw 8 Paź 2009, 11:06 Temat postu: |
|
|
wow, szacun dla Twojego Mężczyzny Mój ostatni raz był (z tego co mówił) w latach '90. Na razie ja chodze 2 razy na rok a mój A. tylko czeka w ławce jak skończę i wychodzimy .... no ale przed ślubem chyba będzie musiał, zresztą z tego co rozmawiamy, to nie widzi w tym wielkiego problemu jakiegoś  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 8 Paź 2009, 11:55 Temat postu: |
|
|
ja nie wiem czy szacun... znów mam co do jego spowiedzi mieszane uczucia wiecie, mógłby sie chociaż postarać poprawić i np. nie zaciągać mnie do łóżka za każdym razem jak ma okazję wtedy ta jego spowiedź miałaby większy sens. a tak to taki pic na wodę fotomontaż  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Czw 8 Paź 2009, 12:29 Temat postu: |
|
|
hmmm a czy którakolwiek osoba prowadząca życie seksualne ze stałym partnerem (przyszłym mężem czy żoną) tak naprawdę, w swoim sercu składa mocne postanowienie poprawy i głęboko wierzy, że do ślubu już jej nie tknie ? Albo żałuje tego seksu ?
To się chyba rzadko zdarza a jeżeli już to chyba kilka miesięcy przed ślubem. To chyba jest nawet dość popularne..... no chyba że ktoś jest dziewicą/prawiczkiem i czeka do ślubu to ma 'problem' z głowy
taka chyba jest brutalna rzeczywistość spowiedzi w naszym przypadku  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw 8 Paź 2009, 12:50 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | hmmm a czy którakolwiek osoba prowadząca życie seksualne ze stałym partnerem (przyszłym mężem czy żoną) tak naprawdę, w swoim sercu składa mocne postanowienie poprawy i głęboko wierzy, że do ślubu już jej nie tknie ? |
nie wiem... natomiast jeśli chce się przystąpić do spowiedzi i ma to być spowiedź ważna to takie mocne postanowienie jest potrzebne. inaczej spowiedź jest świętokradzka. a co komu po spowiedzi świętokradzkiej?? wiem, że nawet w naszym przypadku prawdopodobnie sama spowiedź przedślubna do najlepszych należeć nie będzie (antykoncepcja), ale to też jest już coś innego.
ale dobra, sama się śmiałam, że jak chce iść to ma ostatnią okazję, bo jak już razem zamieszkamy to niech na rozgrzeszenie nie liczy najwyraźniej posłuchał. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katarzyna87 kandydat

|
Wysłany: Pią 5 Lut 2010, 19:34 Temat postu: |
|
|
My jak byliśmy w styczniu u księdza, "zarezerwować" datę i wstępnie się wszystkiego dowiedzieć, to ksiądz zapytał Nas w prost czy ze sobą mieszkamy, a że mieszkamy, powiedział że w takim razie nie ma problemu tylko żeby proboszczowi (na spotkaniu na 3 miesiące przed ślubem) powiedzieć o tym, i będziemy mieć tylko 1 spowiedź _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Sob 6 Lut 2010, 0:52 Temat postu: |
|
|
Niestety nie wszędzie jest tak fajnie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sob 6 Lut 2010, 0:59 Temat postu: |
|
|
mój kumpel kiedyś mi się wyżalił, że jego wówczas już narzeczona poprosiła go, by nie kochali się ze sobą miesiąc. Nie wiem dokładnie o co chodziło, bo nie wchodziliśmy w szczegóły (chyba nawet nie chciałam wiedzieć). To było w kwietniu, ślub brali w czerwcu. Sprostał chłopak wyzwaniu, ale ciężko mu było...  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Sob 6 Lut 2010, 1:37 Temat postu: |
|
|
Powiem wam ze ja mam juz niezłego pietra przed spowiedzią.. Nie mowie tu o przedslubnej, bo takowej slub cywilny (na szczescie) nie wymaga..
ale w marcu moja siostra ma bierzmowanie i wybrała mnie na swiadka (i nie dała sie wykrecic..). Juz mi sie sni po nocach jak ksiadz wybiega z konfesjonału i krzyczy na cały koscioł "rozpustnica! "  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ruda87 guru

|
Wysłany: Sob 6 Lut 2010, 2:23 Temat postu: |
|
|
uuuu to pewnie i ten sam problem pojawi się przy chrzcie Waszego Przyszłego Dzieciaczka kiedyś..... Bo planujecie chrzcić potomków jak mniemam ?
Będzie bla bla bla a czemu nie możecie wziąść kościelnego skoro już macie cywilny bla bla bla ....  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|