|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Sadie guru

|
Wysłany: Sob 23 Sty 2010, 10:19 Temat postu: |
|
|
metka no bo o czym mozna nauczac 18-latke z trojka dzieci kazde z innym ojcem? Jak widac planowanie rodzinne ma albo w malym palcu albo w ogole nie kuma tematu Zreszta w Anglii kosciol do zycia spoleczego sie bardzo malo wtraca.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sob 23 Sty 2010, 10:53 Temat postu: |
|
|
powiem Ci, że dla mnie to był absolutny szok, jak zobaczyłam, co tu się dzieje... laska, która nie ma nawet 18-tki pcha wózek, dziecko lekko ubrane pomimo wiatru i chłodu (później okazało się, że to dla nich norma tutaj), do tego już ma brzuch a w najgorszym przypadku pali faje i wydziera się po łacinie na swojego faceta.
Przecież każdy normalny człowiek stwierdziłby, że to patologia! a tu psinco... tak mają i już. A wszystko dlatego, że rząd płaci rodzinie za każde dziecko i nie jednorazowo ale przez okrągły rok. A im więcej dzieci, tym większa jest ta kwota. Więc dzieciaki rezygnują z nauki, dzieci wolą robić sobie dzieci i utrzymywać się z rządowej kasy (i naszych podatków).
Szkocja jest cudowna
i taka babeczka z poradni rodzinnej nie miałaby tu nic do powiedzenia i do zrobienia a wartości religijne to oni mają tu głęboko w de...  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Sob 23 Sty 2010, 11:38 Temat postu: |
|
|
mnie tez to zszokowalo ale dzieki temu Polacy moga tu przyjechac i zarabiac wiec... Jak sie spoleczenstwo chce stoczyc to sama swoim cialem nie bede zatrzymywac. 18 to i tak juz dorosla panna. Moja sasiadka z naprzeciwka miala niecale 16 jak urodzila. Po lacine krzycza te ktore maja faceta. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie znakomita wiekszosc opowiada sie za opcja "dziecko tak, jego ojciec mi na nic nie potrzebny". Wiec mam samotne mamusie naokolo i mam czasami ochote strzelac...
Maja takie same domy jak ja i nie musza robic NIC aby je utrzymac!!  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
StudioFotoArt1 kandydat

|
Wysłany: Wto 19 Cze 2012, 23:20 Temat postu: |
|
|
| My tez z mężem musieliśmy jeździć co niedziele do innego miasta na nauki, bo akurat wtedy mieszkaliśmy gdzie indziej. Też w sumie nie wiem komu i na co to, żeby ludzi w wieku dwudziestu paru lat uświadamiać to co jest miłość?i jak zapobiegać ciąży?przecież to jakiś śmiech...ale co poczniesz jak bez tego ani rusz do ślubu. Trzeba odbębnić i koniec;/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Sro 20 Cze 2012, 7:11 Temat postu: |
|
|
StudioFotoArt, mam dla Ciebie prezent z okazji tego, że odgrzebałaś temat sprzed 2 i pół roku, natknąwszy się po drodze na sto innych o tej samej tematyce, brawo!
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Nie 30 Gru 2012, 23:42 Temat postu: |
|
|
| StudioFotoArt1 napisał: | | My tez z mężem musieliśmy jeździć co niedziele do innego miasta na nauki, bo akurat wtedy mieszkaliśmy gdzie indziej. Też w sumie nie wiem komu i na co to, żeby ludzi w wieku dwudziestu paru lat uświadamiać to co jest miłość?i jak zapobiegać ciąży?przecież to jakiś śmiech...ale co poczniesz jak bez tego ani rusz do ślubu. Trzeba odbębnić i koniec;/ |
OJ ludzie, ludzie. Wnoszę po wypowiedzi, iż jednak mały kursik Wam nie zaszkodzi.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
annn maniak

Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 1883 Skąd: zawsze tam gdzie Ty :)
|
Wysłany: Nie 30 Gru 2012, 23:48 Temat postu: |
|
|
| StudioFotoArt1 napisał: | | . Też w sumie nie wiem komu i na co to, żeby ludzi w wieku dwudziestu paru lat uświadamiać to co jest miłość?i jak zapobiegać ciąży?przecież to jakiś śmiech...ale co poczniesz jak bez tego ani rusz do ślubu. Trzeba odbębnić i koniec;/ |
To po co Wam kościelny ślub? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
oldziiaa guru

|
Wysłany: Pon 31 Gru 2012, 0:10 Temat postu: |
|
|
I tu sprawy się komplikują, takie podejście nie oznacza braku wiary. Ja chcę ślub kościelny, dla siebie. Przyznam, że mam kilka problemów z księżmi z mojej parafii. Nie wszyscy są godnymi reprezentantami Kościoła. Niestety, tak jak u mnie proboszcz, zakazał udzielenia rozgrzeszenia przy spowiedzi, przy wyznaniach nie tylko współżycia, ale nawet nocowania pod jednym dachem z partnerem. Przeszłam niezłą wojnę próbując uzyskać tylko zaświadczenie o bierzmowaniu. Nie chciałabym aby taka osoba udzielała mi nauk mówiąc co dobre, a co złe, a nie strzegąc samemu pewnych zasad. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
april06 uzależniony

|
Wysłany: Wto 1 Sty 2013, 19:42 Temat postu: |
|
|
wiecie moze czy przy zapisie (osobistym) na nauki musza byc obecni oboje narzeczeni? czy wymagane sa dowody osobiste? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agattt moderator

|
Wysłany: Wto 1 Sty 2013, 19:53 Temat postu: |
|
|
My sie na nauki nie zapisywaliśmy, po prostu przychodziło się na zajęcia. A jeżeli zapisy są konieczne to z pewnością jedna osoba może to zrobić. Ważne, żeby na samych naukach pojawić się we dwoje  _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|