Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Zapowiedzi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aga.g
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 24 Lut 2010, 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze nie jestem pewna do końca, ale w parafii mojego A. płaci się około 150zł-200zł za wybranie sakramentów chrztu, bierzmowania oraz za zapowiedzi tak zwany 'półślubek'. I sama nie wiem czy to dużo czy nie Confused

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
katarzyna
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sro 24 Lut 2010, 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas wyszło drogo bo mój ksiądz "łasy na kase" powiedział że jak ponienka z parafi to musi wziąć więcej bo biedna parafia Evil or Very Mad i jedynie za zapowiedzi i papierek że je wygłosił wziął 300 zł, A u P w parafi ksiądz za zapowiedzi i zgode na ślub po za parafją też 300. Mój za taką zgode moza 1000 by chciał ale nic nie wiedział myslał że ślub będzie w innej parafi niż nasze uśmiech

Powrót do góry
KiSe
guru
guru

PostWysłany: Sro 24 Lut 2010, 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

osz kurcze Shocked

Powrót do góry
Angelsita
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 24 Lut 2010, 21:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no masakra naciągacze jedni czy co?

Powrót do góry
Nanaja
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pią 12 Mar 2010, 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My już w trakcie Very Happy zapowiedzi
teraz czekamy, czy jakaś panna albo pan się nie zjawią, żeby nam przeszkodzić ha ha

Powrót do góry
..::Nati::..
maniak
maniak

PostWysłany: Sob 13 Mar 2010, 9:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nasz proboszcz też jest strasznie łasy na kase,więc już się boje ile nam zaśpiewa... Shocked

Powrót do góry
mimi
guru
guru

PostWysłany: Nie 4 Mar 2012, 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My jesteśmy w trakcie zapowiedzi, ale jak się okazuje, tylko w połowie Rolling Eyes Rolling Eyes W parafii M. zapowiedzi nie były ani wygłoszone podczas mszy, ani nie ma żadnej karteczki z zapowiedziami... Evil or Very Mad
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 5 Mar 2012, 8:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W mojej parafii podobno wywiesza się zapowiedzi na tablicy ogłoszeń. Ale przyznam się szczerze, że nigdy nie oglądam tej tablicy, bo znajduje się przy wyjściu z kościoła, z którego nie korzystam. Więc za co właściwie się płaci za te zapowiedzi, skoro ksiądz nie czyta ich podczas ogłoszeń?
Nasz proboszcz tajemniczo nie chciał powiedzieć, czy mój D. należy do tutejszej parafii (wcześniej mieszkał na Mazurach, potem razem ze mną u moich rodziców, a od niedawna mamy własne M i podczas kolędy ksiądz założył Nam kartotekę). Dowiedziałam się tego od koleżanek z forum, a i 100zł wzięte przez księdza rozjaśniło mi w głowie (po 50zł ode mnie i od mojego D.) uśmiech Jesteście nieocenione uśmiech

Powrót do góry
agattt
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 5 Mar 2012, 9:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KathyLaPoz napisał:
Więc za co właściwie się płaci za te zapowiedzi, skoro ksiądz nie czyta ich podczas ogłoszeń?
Nie rozumiem. Nie płaci się za to, zeby je czytano. W ogóle nie wiem po co się płąci za zapowiedzi, ale płaci się za wszystko, więc się nie dziwię :/
U mnie wykaz zapowiedzi jest na tablicy przy wejściu do kościoła oraz na stronie internetowej parafii. Chyba nie wyczytują z ambony (i dobrze oczko )

Powrót do góry
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Pon 5 Mar 2012, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytanie zapowiedzi podczas mszy jest raczej rzadko praktykowane, prędzej w jakichś małych wiejskich parafiach. A powinno się je podać do wiadomości parafian 2-3 tygodnie przed samym ślubem, więc macie jeszcze czas Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 6 z 12

Skocz do: